László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Csütörtökön reggel negyed órán belül két kerékpárlopási ügyben is a lakosság segítségét kérte a dunakeszi rendőrség:

  egy Dolan Multi-X típusú fehér kerékpárt június 5-én,

  egy MTB Rockrider 520 NAVY Blue kerékpárt pedig június 14-én loptak el.

  IMG 20160105 084754 356
  Fotó: Police.hu

  A Dunakeszi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a keresett kerékpárt, vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen munkaidőben a Dunakeszi Rendőrkapitányságon (Dunakeszi, Tábor utca 2. szám), vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a 06-1-236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 • A Google Maps navigációs alkalmazás tudott egy rövidebb utat a denveri reptér felé, a dugóban várakozó autósok pedig le is csaptak a 43 perc helyett 23 perces levágást ígérő opcióra.

  Csakhogy volt egy bökkenő: az bizony egy sártengeren át vezetett, amibe a többség be is ragadt. A CNN-nek nyilatkozó Connie Monsees a szerencsésebbek közé tartozott, ő összkerékmeghajtású kocsijával ki tudott szabadulni, de nem mindenki járt ilyen jól.

  7K4KaZ9wm9W2Ca74s

  via 444

 • Így június vége felé kétségtelenül itt van a nyakunkon július 4-e. Ennek magyar szemmel nézve nulla felé konvergál a jelentősége, az amerikaiak viszont ezen a napon ünneplik a függetlenségüket, és elég komolyan is veszik a dolgot: vonulgatnak, tűzijátékoznak, grilleznek és piálnak.

  a0314368-3394-469c-9dd0-c645c204f55f-64518093 10157309914991100
  Fotó: Facebook / Chatom Ford

  Egy alabamai autószalonnak ugyanakkor idén sikerült egy fokkal még amerikaibbá tennie az ünnepet, múlt héten ugyanis beindították az "Isten, Fegyverek, Szabadság" fantázianevű kampányukat. Ez egészen konkrétan abból áll, hogy minden megvásárolt pickup és dzsip mellé adnak

  • egy Bibliát,
  • egy shotgunt (pontosabban egy erre feljogosító papírt, de ez kevésbé menő),
  • meg egy amerikai zászlót.

  A vérfertőzéses viccekről és redneckekről őrületes patriotizmusról híres Alabamában ez mondjuk annyira nem meglepő, ahogy az sem, hogy hiába kisváros Chatom, a szalon három nap alatt így is eladott öt autót.

  (via)

 • Hihetetlennek hangzik, de egy kanadai horgászcsapat szemei előtt pontosan ez játszódott le a héten, az egészet pedig merő véletlenségből sikerült is megörökíteni.

  Cal Robinson éppen két ügyféllel volt kint a vízen, mikor egyiküknek a horgára akadt a hal, ő pedig fel is készült arra, hogy videóra vegye a fogást, közben azonban megérkezett a kardszárnyú delfin, és ráharapott az állatra.

  A lazacból végül nem maradt más, mint egy fej, de a horgászok így is elég különleges élménnyel gazdagodtak, az orka ugyanis egészen a hajóig úszott a tetemmel.

  (via)