Álmos
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rövid idő alatt igen népszerű lett egy rövid videó, amit egy ajtófigyelő kamera rögzített, és az látható rajta, hogy egy Rhode Island-i pizzafutár elé kiszalad egy kétéves kisfiú, amikor a férfi megérkezik a rendelt pizzával, majd a kisfiú megöleli a futárt.

  Az ABC6-nek köszönhetően kiderült, hogy a sztori igazából jóval meghatóbb annál, mint amilyennek elsőre tűnik.

  „Azután, hogy a múlt héten elvesztettem a saját lányomat, nagyon megérintett ez a pillanat, olyan volt, mintha vele találkoztam volna. Nagyon sokat jelentett nekem" - mondta Ryan Catterson, a felvételen szereplő futár.

  A férfi volt felesége és a 16 éves lánya Kaliforniában laktak, a lány régóta küzdött mentális problémákkal, mielőtt a múlt héten egyelőre tisztázatlan okokból életét vesztette.

  „Nagyon nehéz lesz, hogy nem ölelhetem meg többé" - mondta az apa.

  „Nagyon könnyű figyelmetlenné válni az emberekkel, és nem észrevenni a fájdalmukat. Mi sem vettük észre a lányunk fájdalmát. Csak hálás tudok lenni azért, hogy valaki látta a férjem fájdalmát, és ott volt vele" - mondta a futár exe, Danielle McCord.

 • Vega konferencián egy jó steak ebédre? Biciklis felvonulásra autóval szállítani a bringát? Műanyagpohár egy zöldkonferencián?

  LOL, ugye?

  Olyan, mint bort inni, vizet prédikálni. De a fenti háromból legalább egy már megvalósult. Egy olvasónk küldte ma nekünk ezt a képet egy környezetvédelemről szóló szakmai napról:

  muanyag
  Fotó: Olvasónk

  Különösebben nem is kommentálnám, lehet, hogy van rá valamilyen magyarázat, mindenesetre megkérdeztük a szervezőket, ha válaszolnak, frissítem a posztot.

  Frissítés: Megérkezett a szervezők válasza, miszerint a helyszín sajnos adott volt, az ottani étterem viszont csak így tudta megoldani a résztvevők ellátását, de kiemelték, hogy amikor rajtuk múlik, akkor üvegpoharakat és üvegpalackos vizet tesznek az asztalra, valamint hogy a rendezvény után szelektíven válogatták szét a szemetet.

 • A Morning Consult tanácsadócég január elején készített egy némileg érdekes, nagymintás felmérést a regisztrált amerikai szavazók körében. Azt nem találtam, hogy a felmérés reprezentatív-e bármilyen szinten, tehát vegyük úgy, hogy nem. 

  Irán kapcsán kérdezték őket online, akkoriban még ez volt a fő külpolitikai kérdés. Ennek kapcsán vaktérképeken azt is be kellett jelölni, hogy a választó szerint egyébként hol van Irán. Nos, tízből három válaszadó se tudta megmondani, hogy melyik ország Irán, sőt, egész sokan lőtték be valahova a Balkánra.  

  Ha megkérdezettekre bíznák, hogy hova induljanak a bombázók, akkor bajban lehetne saccra a Hódmezővásárhely és Cegléd közti vidék, de talán még Siófok vagy Pécs is. 

  Különdíjat kapnak, akik egyfajta elsüllyedt Atlantiszként valamelyik tengerbe képzelték Iránt, de vitán felül csettintésre méltó találat mondjuk Andorra vagy Ljubljana is. A nagy nyertesek a grúzok, akik valahogy megúszták az Iránná válást, pedig egész közel vannak. 

  Világtérképen még nagyobb volt a hiba lehetősége, de még így is figyelemre méltó versenyzők voltak, akik New Yorkot, Phoenixet esetleg Oklahomát vagy Arkansast gondolták Iránnak. Azt még el lehet mondani, hogy a férfiak, a képzettebbek és a gazdagabbak lényegesen jobban teljesítettek, ahogy a kevésbé elkötelezett pártválasztók is.

  Mielőtt persze nagyon kinevetné a válaszadókat, vegye figyelembe, hogy ugyanezzel a kérdéssel nálunk is sokan komoly bajban lennének. Ahogy akár csak az is látványosan sokszor gondot okoz, hogy a megyéink nagyjából hol lehetnek

    

 • Elkötelezett természetvédő és gomba-, valamint mohafotós a japán Masana Izawa, aki éppen a környezetvédelem miatt döntött úgy 45 évvel ezelőtt, hogy a dolgát nem a vécébe, hanem inkább az Izaraki prefektúrában található otthona közelében, a természetben végzi.

  A Mirror híre szerint a 69 éves férfi 1974 óta védi a környezetét így, ekkor állapította meg ugyanis azt, hogy 

  az ürülékét senki sem sajátíthatja ki magának, hanem annak vissza kell jutnia a természetes körforgásba.

  Izawa azt elismeri, hogy a természetben végzett ürítés különbözik attól, mintha azt a kijelölt mosdókban csinálná, ugyanakkor nem érinti kényelmetlenül a helyzet. Az elmúlt 45 évben a japán férfi mindössze 14 alkalommal használt vécét, több mint 15 ezer alkalommal pedig a szabadban végezte a dolgát. A férfi úgy véli, az emberiség folyamatosan kifosztja a Föld forrásait, és semmit sem ad vissza belőle – ő viszont épp ezt csinálja.

  EQk-5d WAAANhYd