Zalán
3 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az 1998-ban alakult Baltazár Színház tényleg unikum, ha valaki nem ismerné őket, jó, ha tudja, hogy nem sok olyan társulat van a világon, amiben értelmi sérült színészek játszanak.

  Március március 13-án Mumbai-ba utaztak volna fellépni a Pitypang és a Por című előadásaikkal. Egy nappal az út előtt zárta le határait India, így maradtak, de most India helyett mindenkinek megmutatják a Világlátó Baltazár című filmjüket, amit előző indiai utazásukon készítettek, és egyszerre meséli el egy külső és belső utazás történetét.

  A film fődíjat nyert 2018-ban a Jaipuri Nemzetközi Filmfesztiválon és szerepelt a 42. montreali filmfesztiválon is. A filmet itt lehet megnézni, sőt ajánlott is, ezekben a mindenkit próbára tevő időkben sok erőt lehet meríteni ezekből a csodálatos emberekből.

 • Eredetileg innen.

 • A MÁV Szimfonikus Zenekar arra kér mindenkit, hogy

  maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét.

  Hétfőtől ezért naponta útnak indítanak Budapesten két autót, amik klasszikus zenét sugározva járják majd az utcákat, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt. Mint írják,

  mindenképpen útba ejtjük majd a kórházak környékét, igyekszünk néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért.

  A zenekar is alig várja, hogy újra megnyíljanak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatérjen a rendes ütemébe, de addig is járják az utcákat, klasszikus zenéket sugároznak, amit az együttes Facebook-oldalán is lehet majd hallgatni.

  91104225 2937531366307247 5363802910138302464 o
 • Mivel a járvány miatt világszerte nagyon sokan dolgoznak otthonról, ezért nagyon sok cégnél megszaporodtak az online megbeszélések, videotelefonos körkapcsolások. Bár a home office-nál tanácsos rendesen, dolgozósba öltözni, mert úgy talán könnyebben megy a munka, nehezebben mosódnak össze a napszakok, úgy tűnik, abból kiindulva, hogy valószínűleg csak a nagyjából deréktől felfelé látják majd őket a kollégáik és a főnökeik, sokan a mesebeli lányt megidézve fel is öltöznek, meg nem is.

  pizsama wfh.gif

  Miből gondoljuk ezt? Az egyik legnagyobb amerikai üzletlánc, a Walmart egyik fejese, Daniel Bartlett ugyanis azt nyilatkozta a Yahoo-nak, hogy míg az utóbbi időszakban megnőtt a kereslet a felsőrészek iránt, ugyanez nem tapasztalható a többi ruhadarabnál, lásd nadrágok, szoknyák.