Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Migrációs veszélyhelyzet elhárítását és kezelését gyakorolták a katonák és a rendőrök.

  Mindezt a puszta közepén, egy gyakorlótéren.

   Miniszteri szintű megtekintés mellett.

  Bonyolult napokon vagyunk túl, de a gyakorlat sikeres, az együttműködés zavartalan volt.

  A "fő témakört illetően fel vagyunk készülve", bár tulajdonképpen már "eddig is végrehajtottuk ezt a feladatot."

  A teljes videót itt tudja megnézni.

  migrans
 • Évtizedeken át rossz sírokat gondozott több család egy szingapúri temetőben.  A Straits Times bemutatja Marn Chuan Leet, aki 39 éve járt ki negyedévente a nagymamája sírjához, a napokban viszont kiderült, miután exhumálták a sírt, hogy a koporsóban plüssjátékok, színes ceruzák és egy nyaklánc is volt. Csupa olyasmi, amit nem ismert fel.

  Vizsgálatot kért a temetőtől, ezután derült ki, hogy nem csak egy, hanem 8 olyan sírkő van, amit véletlenül rossz helyre tettek ki. 39 évvel ezelőtt volt egy nap, amikor 8 temetést tartottak, ekkor keveredtek össze a koporsók és a sírkövek.

  A férfi ezután a nagymamája hamvainak a hamvasztását kérte, azóta inkább az otthonában tartja.

 • 2011-ben 13 héten át működött Kanadában egy tévécsatorna (nyilván reklámcéllal), ahol semmi mást nem lehetett látni, mint ahogy két sorban forogtak a grillcsirkék nagy kedvvel.

  1.-Rotisserie-Channel

  A csatornát a Swiss Chalet étteremlánc indította, és nagyjából olyasmi volt, mint amilyen csatornák főleg a szállodai tévéken érhetők el, de pár helyen otthon is fogni őket: az egész nap mondjuk kandallóban pattogó tüzet, vagy épp tengerpartot mutató csatornák.

  Terv szerint eredetileg is csak 13 hétre terveztek a forradalmi csatornával, pedig hát ki ne akarná nézni megállás nélkül az év bármely pillanatában ezt?

 • Ugandában megtiltották egy nőnek, hogy újabb gyereket szüljön, arra hivatkozva, hogy a 39 éves nő így is elég gyereket nevel. Egészen pontosan 50-et szült eddig, közülük 6-an haltak meg. A nőt műtéttel meddővé tették  helyi orvosok.

  Az ugandai Mariam Nabatanzi 12 éves korában ment férjhez, egy évvel később egy ikerpárnak adott életet. Később öt másik ikerpárt hozott világra, négy alkalommal hármas ikreket és öt alkalommal négyes ikreket. A nő három éve egyedül neveli a gyerekeit, a férje elhagyta a családot. Extrém szegénységben élnek, az anya minden munkát elvállal, amit tud, de nehezen boldogul ennyi gyerekkel.

  A NZHerald cikke idéz egy nőgyógyászt, aki elmondta, hogy a nő egy olyan ritka genetikai elváltozással született, ami miatt „hiperovulál”, azaz sokkal több petét hoz létre a szervezete, és emiatt sokkal nagyobb eséllyel termékenyül meg, egy alkalommal akár többször is.