Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • giphy.gif

  Végre kijött a UFC 246 szuperlassított felvételekből összevágott videója, melyen nem csak az erőszak esztétikájára csodálkozhatunk rá, hanem a UFC újabban felvett jó szokásának köszönhetően szinte teljes egészében végignézhetjük Conor McGregor 40 másodperces villámhadjáratát Donald "Cowboy" Cerrone ellen. És teljes egészében láthatjuk azt a részt, melyen az ír klasszis összekapaszkodásból háromszor is fejbe vállalja teljesen meglepett ellenfelét.

  A meccs előtt sokan azzal intézték el McGregort, hogy nem több "egy gyors bal kéz"-nél. Erre az ír nem csak, hogy egy fejrúgással intézte el - jegyezzük meg: az ír karakterére szabva kiválasztott - ellenfelét, hanem még az MMA-ban is ritkán látható módon a vállaival puhította meg ellenfelét.

  A teljes videóban egyébként 4:29-től láthatók a meccs fontosabb pillanatai:

 • Kézikocsival, más néven molnárkocsival próbált megléptetni egy mosogatógépet egy férfi Wallarooban hétfőn, de hiába a jól kifundált terv, voltak akadályozó tényezők. A dél-ausztráliai rendőrség által közzétett  biztonsági kamera felvételén jól látszik, ahogy a férfi nekiindul a letakart géppel, majd elérkezik a padkához: ahol a mosogatógép lezuhan a kocsiról.

  A férfi ezután azonnal hozzálát, hogy visszapakolja azt. Az UPI.com híre szerint három, építés/felújítás alatt lévő házba is betörtek hétfőn, ezek közül az egyikből származott a Vento típusú mosogatógép. A rendőrség keresi az elkövetőt.

 • Szalai Ádámnak megvan az a képessége, hogy időről időre felrobbantja a közösségi médiát: tavaly október végén az ittas vezetéséről posztolt a Facebookján, aztán Instagramra tett ki képet a helikopterezéséről, most pedig klubja, az osztrák Mainz farsangi bulijáról jelentkezett be, méghozzá Deadpoolnak öltözve:

  Elsőre nehéz eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen az ember, de az legalább biztos, hogy a mellette álló román középpályás, Alexandru Maxim még a magyar válogatott játékoson is túltesz ebben a Joker-jelmezben, főleg a kiválóan elmaszkírozott szakáll miatt. De hát amúgy egyébként is csodálatos az egész, remélem őrjöngve kiabálta pár sör után, hogy SOCIETY, meg hogy GAMERS RISE UP.

 • Persze nem csak úgy poénból, hanem annak apropóján, hogy a Lego megalkotta a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kicsinyített mását.

  A jelek szerint a Lego megbecsüli az űrhajózás rajongóit: pár éve volt ugye a parádés Saturn V rakéta – amit mi is összeraktunk –, aztán a Nők a NASA-nál készlet,  tavaly pedig az Apollo-11 küldetés holdkompja, az Eagle került sorra, most újabb súlyos tízezrekkel akarja lefogyasztani a Lego a fotelűrkutatók pénztárcáját. Kedden ugyanis bejelentették, hogy február elsejétől megvásárolható az Ideas sorozat legújabb tagja, a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station, ISS).

  Az ISS a Lego-rajongók által megálmodott készleteket megvalósító sorozat tízéves évfordulója alkalmából kerül a boltokba. Ahogy a Saturn V holdrakéta, az ISS is egy Lego-fan sok szavazatot kapott ötlete alapján vált valósággá. A NASA szakértői segítségével megalkotott 864 darabos készlet az űrállomás modelljén kívül tartalmaz két miniatűr űrhajóst (nem minifigeket), egy űrsiklót és három kisebb teherűrhajót, köztük a SpaceX Dragonját. Itt picit egyébként bicsaklik a történelmi hűség, az űrsiklók ugyanis 2011 óta nem repülnek, míg az első Dragon 2012-ben dokkolt először az ISS-hez, szóval a két űrhajótípus szigorúan véve nem kapcsolódhat egyszerre az ISS-hez.

  Az új készlet promózásához még azt is meglépték, hogy egy sztratoszféraballon segítéségével jó magasra, a légkör fölső rétegeibe felküldtek egy megépített szettet, az akciót pedig a ballonhoz rögzített kamerával is megörökítették. Bár az űrtől így is messze volt, a látvány egészen élethűre sikerült, a Lego űrállomás eléggé úgy nézett ki, mint a Föld körül keringő igazi:

  A 20*31*19 centiméteres modell több ponton is variálható, a Canadarm2 robotkar valósághűen mozgatható, a hatalmas napelemtáblák is tetszés szerinti pozíciókba állíthatók. A készlethez egy 148 oldalas könyv is tartozik, ami az összerakási útmutatón kívül az ISS-ről szóló ismeretterjesztő részt is tartalmaz, illetve megtudhatunk pár dolgot a készlet alkotójáról, Christoph Ruge-ról.

  Amúgy nem ez az első ISS-készlet a Legótól, a LEGO Discovery 7467: International Space Station szett 2003-ban volt utoljára kapható. Az új készlet azonban teljesen eltérő szerkezetű, és dícséretére legyen mondva nem matricázott, hanem festéknyomott  elemeket tartalmaz. Szóval, kedves Lego: