új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Van egy Alfie Deyes nevű 24 éves vlogger, akiről még én sem hallottam soha, de a sztoriban most ez nem is érdekes, szóval ez a srác fontmilliókat keres a videóival, és kitalálta, hogy az egyiknek a témája az lesz, hogy hogyan lehet napi 1 fontból megkajálni. 

    Szórakoztatásnak szánta, de a követői kiborultak, érzéketlennek nevezték, és azzal vádolták, hogy a szegénységből csinál szórakoztatást.

    Mondjuk lehet benne valami, olyan részletek voltak a videóban, hogy a srác a Range Roverével megy a személyi edzőjéhez, és közben azon panaszkodik, hogy csapvizet iszik. Hát, ez így valóban nem hangzik túl szimpatikusnak. 

    A srác aztán bocsánatot kért, és azt mondta, nem akart semmi rosszat, csak másoknál is látta ezt a témát, és gondolta, ő is műsort csinál róla. Minden egyéb részlet és pár gyűlölködő komment itt.

    1font
    Fotó: rovoa
  • N3303500 0
    Fotó: Police.hu

    Egy váci üzletben keveredett szóváltásba egy nő az üzletvezetővel, rátámadt, majd dühében több berendezésben és termékben is kárt tett, írja a rendőrség.

    N3303489
    Fotó: Police.hu

    Egy 31 éves nő egy váci drogériában szóváltásba keveredett üzletvezetővel, akit ezek után bántalmazott. Az üzlet vezetője ezután kihívta a rendőrséget és bezárta az drogéria ajtaját, hogy a rátámadó nő ne tudjon elszökni. Ezután a bedühödött nő mérgében több terméket leborított a polcokról, több mint kétszázezer forintos kárt okozva ezzel. A Police.hu képeket is közölt az őrjöngés utáni állapotokról.

  • Valami furcsa dolog történik a Tesla és SpaceX vezér Elon Musk fejében. Kezdődött azzal, hogy kiírta Twitterre, hogy akik szocialistának hívják magukat azok általában nyomasztó, humor nélküli figurák, akik drága egyetemre jártak. Ezután egy felhasználó kérdésére leírta, hogy ő amúgy szocialistának vallja magát, ami elsőre viccnek tűnik, de később leírta, hogy tényleg szocialista, csak nem az a fajta, aki a társadalom "leghatékonyabb" tagjaitól átcsoportosít a kevésbé hatékonyak felé, hanem az, aki mindenkinek jót akar.

    De itt nem állt meg, Karl Marxról is megosztotta a felfedezését. "Marx kapitalista volt. Még egy könyvet is írt róla" – írta.

    Ezután többen kifejtették hasonlóan mély gondolataikat Twitteren. Például, hogy "Tolkien hobbit volt. Még könyvet is írt róla." Poe pedig minden bizonnyal egy holló volt. Platón egy barlang. József Attila pedig dinnyehéj. (Wrap)

  • Tóth Bertalannak. Mármint annyiból tökéletes, hogy tökéletesen leírja az egykori kormánypárt mai színvonalát. Vagy hát, mindig is ez volt a színvonal, ebbe most ne is menjünk bele. Tudósításunk amúgy a mai tisztújításról itt, maga a Facebook-poszt itt, az egészet pedig a 444 vette észre. (Frissítés: Mesterházy "Felelős politikus" Attila eltávolította a bejegyzését a Facebookról.)

    mesterh
    Fotó: rovoa
  • Olvasónk, Gábor küldte ezt a képet, amelyen leírása szerint a vecsési Müller bejárata látható ma, vasárnap, az iskolai szünet második napján. Vagy, ha úgy vesszük, a hétfői kezdete előtt egy nappal. 

    Igen, ez egy ISKOLAKEZDÉSI akció. Nem rossz, de mondjuk egy karácsonyi, sőt, Húsvét2019 akcióval még nagyobbat durranthattak volna.

  • Mary McCormack, amerikai színésznő kitett egy elég látványos videót a Twitterére férje Teslájáról. A kocsi nem különleges tulajdonságaival hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy ég.

    McCormack beszámolója szerint férje, a filmrendező és producer Michael Morris épp a Santa Monica Boulevardon autózott, amikor egy pár leintette, és szólt neki, hogy szálljon ki a kocsijából, mert azzal valami nincsen rendben. 

    És tényleg nem volt.

     A színésznő azt is elmondta, hogy nem történt semmilyen baleset a tűz előtt, és a kocsi nem volt önvezető üzemmódban. Az autót végül a tűzoltók oltották el, a Tesla nagyon különösnek nevezte az esetet, és vizsgálatot indított az ügyben.

  • A 24.hu vette észre ezt a videót, amin egy karolópók "ballonozása" látható. Ez az a folyamat, amikor a pókok a hálójukat használva gyakorlatilag vitorláznak egyet a szélben.

    A videón jól látszik, hogy a pók először felemeli lábát, hogy kiderítse, milyen irányból és erősséggel fúj a szél, aztán három fonalat bocsát a levegőbe, amiket aztán apró szálakkal összeköt, és a legvégén elrugaszkodik.

    A videót a berlini egyetem kutatói készítették, akik így bebizonyították, hogy a ballonozás nem egy véletlenszerű művelet, csak akkor indulnak útra a pókok, ha minden feltétel adott a repüléshez. A szakemberek főleg aerodinamikai szempontból vizsgálták a pókok közlekedését, ami hasznos lehet a repülők fejlesztésében is.

  • A Harry Potter-filmeket készítő Warner Brothers stúdiót dementorok irányítják, akik minden örömöt és életkedvet kiszívnak az emberből. Legalábbis ezt gondolják most azok Potter-rajongók, akiktől a filmstúdió elvette a lehetőséget, hogy alulról szerveződő fesztiválokat, beöltözős összejöveteleket szervezzenek a jogokat birtokló óriáscég hozzájárulása nélkül, írja az AP.

    Mintha a Warner Brothers feletti hatalmat átvette volna Voldemort, aki fekete mágiával akarja beborítani a kisvárosunkat

    – mondta újságíróknak Sarah Jo Tucker, 21 éves egyetemista, aki egy philadelphiai kviddics kupa megrendezésébe kezdett bele, és kapott egy hivatalos levelet a Warnertől, hogy a Potter-univerzum jogvédett, úgyhogy nagyon gyorsan hagyja abba a szervezkedést. A rajongók ezután J. K. Rowlingtól kértek segítséget, de az írónő a szóvivőjén keresztül megüzente, hogy nem akar foglalkozni ezzel az üggyel.

    Szerencsére a szervezők nem törtek össze teljesen, szerveznek egy általánosabb mágiarajongó fesztivált.

  • A Daily Mail számol be egy Shed Simove nevű vicces kedvű brit vállalkozó legújabb húzásáról: miután a férfi megírta a "Amire minden férfi gondol a szexen kívül" című könyvet, ami 200 üres oldal volt, most kitalálta a felfújható kamutraffipaxot. Sőt, Kínában le is gyártatta. Így néz ki, nyilván a brit rögzített traffipaxokhoz hasonlít:

    Forrás: Daily Mail
    Forrás: Daily Mail
    Fotó: rovoa

    A slusszpoén, hogy most jogi állásfoglalásra vár arról, hogy nem illegális-e, amit csinál, nem azért, mert tilos kamutraffipaxszal megtéveszteni az autósokat, az ugyanis így konkrétan nem tilos, hanem azért, mert esetleg ráhúzhatják a közlekedés veszélyeztetését, ha mondjuk az autósok hirtelen befékeznek a találmányt látva, és karambol lesz a vége.

  • Egy indonéz férfi a saját édesanyját temette, amikor a fejére esett a koporsó. A súlyos fejsérülésbe belehalt, írja a Straits Times.

    A balesetről videó is készült, Samen Kondorura, a balesetet szenvedő férfi látható rajta, ahogy még fél tucat férfi rokonával egy bambuszlétrán cipeli a koporsót egy tradicionális indonéz faház emeletére. A létra kicsúszik, a férfiak pedig lezuhannak a földre, aztán hatalmas fakoporsó is rájuk esik.

  • Van igazság: egy antwerpeni mozi a harmadik Bosszúállók-film plakátja helyett egy rajongói plakáttal hirdeti a filmet, amin a főgonosz Thanos mellett csak és kizárólag Sólyomszem szerepel. Az a szuperképességek nélküli szuperhős, aki egyáltalán nem szerepel a filmben, pedig kellene.

    Azt nem tudni, hogy ez valami véletlen baki, vagy egy Sólyomszem-rajongó moziüzemeltető egyéni akciója.

    Erről a troll plakátról van szó:

    Itt pedig a belga mozi hirdetőtáblájáról készült reddites fotó, amit az io9 szúrt ki:

    -mmK1rc4GucMsZyDpfb5NBLmJsOfj5NXq6jy0XNX5Jc
  • Napok óta pörög a neten, kicsit le is maradtunk róla, de jobb későn, mint soha. Íme a brit Courtney Hadwin, aki az America's got talentben indult el, és jutott be egyből a döntőbe:

    .

  • Ma van június harmadik vasárnapja, ma ünneplik Amerikában, és egyre inkább Európában is az Apák napját. Magyarországon kevéssé elterjedt, de azért mi is írtunk róla mostanában már két cikket, egyet az Unicef akciójáról, egyet pedig egy kormány által is támogatott "vidd be a gyereket a munkahelyre" kezdeményezésről. Ja, és a Google kezdőképe is erről az ünnepről szól, a színes betűk most épp festékes kéznyomat-dinók.

    google
    Fotó: rovoa
  • Szombaton tartották a Budapesttől 50 kilométerre lévő Nyáregyházán a brutálfutást, egy hétkilométeres akadályfutást, amin 2420 versenyző indult idén. Az esemény szlogenje az volt, hogy "életed leghosszabb hét kilométere", nézze meg az MTI képeit, hogy vajon miért:

    A verseny honlapján azt írták, a brutálfutás egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére. A résztvevők nem viseltek hagyományos, feltűzött rajtszámot, a karokon filccel felrajzolt számok, és a lábakon hordott chipek segítik az időmérést. 

    A helyszín egy épített motocrosspálya volt 14 ugratóval. A résztvevők óránként rajtoló futamokban indultak, előre meghatározott útvonalon haladtak részben a motocrosspályán, részben a körülötte található erdőben, szántóföldön. 

    Ilyen akadályok voltak:mocsarassá sárosított emelkedők, lejtők, meredek emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizesárkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített szalag/faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, széles szalagból fák között kacskaringós labirintus, felszántott szakaszok.