Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Donald Trump egy maine-i orvosi segédeszközöket készítő üzemben látogatott a minap. A gyárban koronavírus-teszteléshez használatos pamutvégű pálcikákat gyártanak, amelyekből amúgy hiány is fellépett nemrég, de a főnökség az elnöki vizit után közölte, hogy

  megsemmisítik az összes Trump látogatása alatt készült pálcikát.

  Hogy hányat, és egész pontosan miért, azt nem árulták el, de a dolog összefüggésben lehet azzal, hogy míg a dolgozók szigorú higiéniai előírások betartásával, védőfelszerelésben készítik a pálcikákat, Trump maszk és minden egyéb nélkül sétálgatott az utcai ruhájában (öltönyében) a gyárban. Az elnök néhány perces látogatása alatt meg is állt a munkások egy csoportjánál, és elégedetten konstatálta:

  Amerikában készült. Milyen régóta mondom már ezt!

  - ekkor valószínűleg még nem sejtette, hogy az éppen Amerikában készülő pálcikák emiatt majd mennek is rögtön a kukába. 

  Trump egyébként nem csak a pálcikagyárat látogatja a napokban, végigjár egy csomó másik üzemet is, ahol a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközöket gyártanak ezzel is demonstrálva, hogy a kormány rajta tartja a kezét az ügyön, és kész fellépni, ha bármiből hiány alakulna ki. 

  (USA Today)

 • A K-pop rajongótábora elkezdett használni egy sor olyan hashtagaget a közösségi médiában, amelyet jellemzően olyan tartalmakhoz használnak a felhasználók, amelyek elítélik a feketék emberi jogaiért és a rasszizmus, illetve a rendőri brutalitás ellen tiltakozó online és offline mozgalmakat és amelyek nem ritkán nyíltan rasszisták is. 

  Olyannyira, hogy a Guardian szerint részben a K-pop rajongóknak is köszönhető, hogy a #WhiteLivesMatter, a #WhiteOutWednesday illetve a #BlueLivesMatter is bekerült az elmúlt napokban a legnépszerűbb hashtag trendjei közé.

  EZpdDt5U4AIOVgS
  Kép: Twitter

  Csakhogy a Dél-Korea legfontosabb kulturális exportcikkeiért rajongó felhasználók csupa olyan tartalmat kezdtek el ezekkel a hashtagekkel ellátva posztolni,

  amik antirasszisták, sőt gyakran el is küldik melegebb éghajlatra a rasszizmust éltetőket. 

  Ezeknek az ellenposztolnak a sokasága és népszerűsége elérte azt, hogy a fenti hashtagekre keresve az emberek valószínűleg sokkal több K-popot és antirasszista mémet találnak, mint amire ezekre rákeresve amúgy számíthatnának. 

 • De nem ám a kontent lopásáért, hanem mert ha az ember csak egy mezei twitterező, nem posztolhat olyan offenzív dolgokat, amilyeneket egy vezető politikus – derült ki a kísérletből, amelyet a SuspendthePres ("függesszék fel az elnököt") néven létrehozott Twitter-fiókkal folytatott egy felhasználó.

  A kísérlet pont azt a célt szolgálta, hogy kiderüljön, vajon mennyi idő után függesztenek fel vagy blokkolnak egy fiókot, ha az Trumppal pontosan megegyező tartalmakat ír ki, de nem Trumpé. Ez végül azután történt meg, hogy a felhasználó majdnem 3 napon át lemásolta az elnök összes tweetjét. A Twitter moderátorainál a hírhedtté vált,  “when the looting starts, the shooting starts" ("ha elkezdődik a fosztogatás, a lövöldözés is elkezdődik") Trump-tweet másolata tette be a kaput, a SuspendthePres fiókot felfüggesztették miatta, és csak 12 órával a bejegyzés törlése után kapta vissza a fiókot a kísérletező felhasználó.

  A Twitter szóvivője szerint nincs itt semmi látnivaló; azt mondta az esetről, tavaly nyáron nyilvánvalóvá tették, hogy különbséget tesznek a nagyhatalmú politikusok és a sima felhasználók között. A Twitter azt is tagadta, hogy felfüggesztették volna a SuspendthePres fiókot, ehelyett úgy fogalmaztak, "átmenetileg zárolták az erőszak dicsőítésére vonatkozó irányelv megsértése miatt".

  (Vice)

 • A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat fokozatosan oldják fel Olaszországban. Június 6-tól lehet strandolni a tengerparton, és a kép tanúsága szerint a nápolyiak nem tétováztak, azonnal kimentek a tengerhez. Most nálunk is jó idő van, így talán kevéssé fáj az az információ, hogy Nápolyban 25 fok van, a tenger pedig 21 fokos.