Tekla
8 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 2x12 Jane choking.png

  Bryan Cranston, a Breaking Bad (Totál szívás) című sorozat főszereplője a Tribeca filmfesztiválon beszélt arról, mennyire megviselte annak a jelenetnek a leforgatása, amelyben a herointól kiütött Jesse mellett fullad meg a saját hányásában a barátnője, Jane. "Van úgy, hogy hiába színészkedsz, érzelmileg egy spirálba kerülsz. Olyan ez, mint egy örvény, amiben csak forogsz és forogsz" - emlékezett vissza a színész.

  Azt is elmondta, hogy a sorozat alkotója, Vince Gilligan eredetileg még durvábbra írta meg a jelenetet: így Walter "csak" végignézi, ahogy a lány megfullad, az eredeti verzióban viszont konkrétan ő ölte volna meg azzal, hogy amikor köhögni kezd, az oldaláról a hátára fordítja, hogy a torkán akadjon a hányása. De a producerek szerint ez annyira durva tett lett volna Waltertől, hogy a nézők számára ezzel túl hamar egyértelműen átfordult volna a karakter megítélése. (Hiszen csak a második évadról beszélünk.)

  Az IndieWire elég hosszan ír a jelenetről, úgyhogy az igazán megveszekedett rajongók kattintsanak ide a többiért. A sorozat hatásáról ebben a cikkben írtunk.

 • bigyo

  Ha fél a hagyományos kígyóktól, inkább ne nézze meg az alábbi videót, mert az abban tekergő példány, a szokásosnál is jobban a frászt hozhatja önre, ugyanis két feje van:

  A kétfejű rezesfejű mokaszinkígyót egy virginiai kertben találták, és a befogása után egy vadvédelmi központban próbálják elhelyezni – ugyanis bármilyen félelmetes, a szabadban valójában nem sokáig húzná.

  Bár elég ritka, hogy egy kígyónak két feje legyen, azért közel sem példa nélküli. A vonatkozó Wikipédia-szócikk rögtön fel is sorol legalább öt ismert példányt. Az egyiknek húsz évet is sikerült megérnie.

 • Carlo Pedersoli Jr. egy első menetes KO-val kapott ki a UFC Sao Pauló-i gáláján a brazil Alex Oliveirával szemben. Bud Spencer unokája csak 39 másodpercig bírta:

  A váltósúlyú Carlo Pedersoli Jr. 2014 óta számít profi MMA-harcosnak, 11 győzelem mellett két veresége van. Bud Spencert viszont egyik filmjében sem verték meg, csak szólok. És ha már Brazília:

 • Az egy dolog, hogy nemrég mi is el voltunk ájulva, milyen jó koncertet adott cigányzenészekkel együtt a Budapesti Fesztiválzenekar Londonban, de azért az se semmi, hogy a világon a legtöbbet játszott, még élő zeneszerző is hasonlóan van vele.

  Az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy tegnap este maga Arvo Pärt füle hallatára muzsikálhattunk a Müpa Budapestben! A legendás zeneszerző 40 év után először járt Magyarországon, és csak azért jött, hogy meghallgassa koncertünket. Óriási élmény volt találkozni a mesterrel, akiből csak úgy árad a jókedv és a nyugalom, így néhány nappal 83. születésnapja után is.

  Ezt írta ki a Facebookra a Budapesti Fesztiválzenekar szombaton, hogy aztán vasárnap még ráerősítsen a dologra egy újabb poszttal:

  Az olyan ülőpróba, mint a mai, nem gyakran fordul elő velünk sem. Ugyanis maga Arvo Pärt mester adott nekünk instrukciókat. Tegnap is megtisztelt bennünket jelenlétével, meghallgatta a koncertet, ma pedig a próbánkra is bejött.

  Persze azért nem valami csodás véletlenről van szó: a zenekar Pärt műveit is játszotta, és játssza majd hétfőn este is a Müpában, Fischer Iván vezényletével.