Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Zoltán nevű olvasónk írt pár napja egy levelet néhány fotóval egy fűzfáról és egy padról. Ráckevén a Duna-parti sétány egyik pontján letérköveztek egy kis részt, tettek rá egy padot. Zoltán szerint azonban nem volt túl szerencsés, hogy olyan közel tették a kis fűzfához, ami már ott volt korábban. Szerinte így esélye sincs a fának megnőnie, és nem érti, miért nem lehetett csak egy kicsit arrébb tenni azt a padot, főleg, hogy korábban is volt ott pad, de távolabb a fától.

  A felvetést beküldtem a szerkesztőségi listára is, mivel számomra sem volt teljesen egyértelmű, hogy vajon tényleg akadályozni fogja a fát a növésben az a pad, vagy sokkal inkább várható, hogy ha hely kell a fának, felnyomja azt a néhány térkövet, ami az útjában van.

  A kollégák válaszait, felvetéseit úgy ahogy van beletettem ebbe a szavazógépbe, szavazzanak, kinek van igaza:

  Ki fog győzni, és egyáltalán, mi ez az egész?

  • 51
   A beton+pad Vs. fűzfa harcban hosszabb távon az utóbbi győz, beborítja a vízbe a padot
  • 26
   Eleve hogy néz ki, és le sem tudsz ülni, mert a fejedbe lóg egy fa folyamatosan
  • 13
   Hagyjuk a fát, mi az a betontömb?
  • 3
   Túl közel a pad, így esélye sincs a kis fának megnőnie
 • A brit Vogue legújabb számának címlapján nem egy ismert modell vagy egy híresség kapott helyet, hanem három olyan nő, aki azokat képviseli, akiknek a munkája nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy amennyire csak lehet, a kijárási korlátozások alatt is működjön az ország. Nem ez a magazin az első, ahol a szerkesztőknek eszébe jutott, hogy ha csak ideiglenesen, de helyet kellene adni a hétköznapi hősöknek is, és nem csak a kiadvány belső oldalain, hanem egyenesen a címlapon.

  vogue-key-workers
  Fotó: Vogue

  A brit Vogue júliusi címlapján szerepel Anisa Omar, aki egyetem mellett bolti eladóként dolgozik, Narguis Horsford, a helyi érdekű vasúthálózat egyik járművezetője és Rachel Millar szülésznő. 

  Omar úgy érzi, az emberek most már jobban megbecsülik a munkát, amit ő végez, sokkal kedvesebbek, megértőbbek lettek. Horsford elmondta, nincs benne félelem, de természetesen arra odafigyel, hogy a családtagjai, különösen a nagymamája biztonságban legyenek, és hogyha esetleg elkapná a vírust, ne fertőzze meg őket. Hozzátette, ez a járvány megtanított minket arra, hogy az élet bizony rövid, és semmit nem szabad természetesnek venni. Millar számára az elmúlt hetek legkeményebb pillanata az volt, amikor ellopták a biciklijét, de barátai felhívására gyorsan összegyűlt 500 font, sőt, az egyik helyi cég megajándékozta egy új elektromos biciklivel.

 • 3754342-1591106904579574

  Luke Flanagan ír képviselő úgy döntött, hogy ha megérkezik a futásból, és gyorsan magára dob egy inget, akkor nem lesz annyira ciki, amikor videochaten be kell jelentkeznie majd a földművelésről szóló vitában, de a végeredmény szerint de, az lett:

 • Legalább is azon a képen egészen biztosan nem, ami több Facebook-, Instagram- és Twitter-posztban kezdett el terjedni, és aminek az eredeti forrása már nem is elérhető.

  Az ominózus kép:

  trumphitler clk

  Az egészen biztos, hogy június 1-jén Donald Trump a Fehér Házból átsétált a majdnem az elnöki rezidencia közvetlen szomszédságában található Szent János-templomba, hogy ott egy Bibliával a kezében pózoljon. Az oda vezető sétája miatt meglehetősen erőszakosan kellett a tüntetőket elzavarni az útból. És az elkészült fotó sem maradt kritika nélkül, annyira, hogy az interneten el is kezdett terjedni egy változat, ami párhuzamba állítja Trumpot a náci Németország vezetőjével, akinek szintén volt a kezében egy Biblia.

  Igen ám, de nem úgy és akkor, ahogy a mém szerint történt. Az AFP megkereste az eredeti képet, amit a harmincas években Hitler fotósa, Heinrich Hoffmann készített, és azon bizony az látszik, hogy a Führer keze üres.