Emőke
4 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ugyanis az indonéz hatóságok találták meg egy orosz férfi bőröndjében. A férfi vélhetően allergiagyógyszerekkel altatta el a kétéves állatot, hogy kicsempéssze Baliról. Az orangután mellett két élő gekkót és öt gyíkot is találtak a bőröndben.

  A csempész azt állította a hatóságoknak, hogy a védett állatot ajándékba kapta egy másik orosz turistától, aki pedig 3000 dollárért vásárolta Jáván egy utcai árustól.

  Az ajándéka viszont a különleges háziállat helyett akár öt év börtön és 7000 dollár büntetés is lehet.

  Muszáj megmutatnunk még azt is, milyen cuki volt az állat, miután (remélhetőleg) jobbra fordult a sorsa, és megmentették a hatóságok:

 • A Magyar Állami Operaház zenekara a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében tartott koncerten a II. János Pál pápa téri metrómegállóban szombat délelőtt. A fotó tanúsága szerint sokan álltak meg hallgatni a muzsikát.

 • Míg én arra panaszkodtam, hogy gondokat okoz az országimázsnak az alacsony színvonalú ingyenpia a Liszt Ferenc reptér várójában, addig olvasónk arra hívta fel a figyelmemet, hogy vannak még érdekességek a környéken. 

  Az inkriminált várót is üzemeltető Malév-utódcég, a Malév Ground Handling ugyanis a jelek szerint a magyar zászlót is egyénien értelmezi, amennyiben piros-zöld-fehér logót csináltatott reptéri jegyértékesítő pultjának.

  Fotó: olvasónk.

  Nem mintha Ferihegy nem bővelkedne a hasonlóan érdekes megoldásokban, de a jelek szerint ennek a kategóriának is vannak elkötelezett éllovasai.

 • A Begbie névre hallgató angol bulldognak nagyon nem tetszett, hogy a szokásos péntek délutáni sétáltatáskor múlt pénteken gazdája az eső miatt a megszokottnál egy rövidebb útvonalat választott.

  soc

  A kutyánál akkor telt be a pohár, amikor az útkereszteződésben

  a szokásos jobb helyett balra fordultak be.

  Begbie ezért levetette magát a járdára, és egy teljes percig halottnak tettette magát. Még a közelben parkoló dolgozó munkások is a segítségére siettek, de a gazda felvilágosította őket a bulldog kis hiszti-akciójáról.

  A kutya végül megadta magát, és továbbmentek a rövidebb útvonalon, maguk mögött hagyva Begbie kedvenc fáit. (Daily Mail, Bors)