György
9 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pedig igaz, a Marvel-filmek szereplői csináltak egy ilyen videót, amiben egyrészt átdolgozzák Billy Joel We Didn't Start The Fire című számát, másrészt pedig összefoglalják, hogy mi történt az eddigi kismillió filmben. Megállíthatatlan ez a PR-úthenger, amit a Bosszúállók: Végjáték premierjéhez összeraktak:

 • Úgy tűnik, nagyon sokan nem ismerik az erdőbe járás alapvető szabályait, most speciel nem arra gondolok, hogy köszönjünk egymásnak, hanem egy fontosabbra, hogy egyáltalán ne szemeteljünk az erdőben. Ez azt is jelenti, hogy ne egyfajta szemétlerakónak gondoljuk az erdőt, még az erdei szemetesek sem, és

  amit beviszünk oda, azt vigyük is haza!

  Ha egy teli sörös dobozt be tudunk vinni az erdőbe, akkor az üreset miért nem tudjuk hazavinni a kukánkba?! Részletesebben az "Intelligens túrázó nem szemetel" című Bakancslista-videóban is kifejtjük ezt a problematikát. 

  Sajnos nem ismerte ezt az alapszabályt az a grillező társaság, aki az alábbi képeken látható állapotokat hagyta maga után II. kerületben, a Mátyás király kertjében szerda reggelre: 

  Azon felül, hogy az erdő nem szemétgyűjtő hely, azért sem jó ide dobálni a szemetet még a kukába sem, mert az éhes vadállatok megérzik az ételmaradékok szagát, és szétszedik az amúgy összegyűjtött szemetet, és ez marad utána. 

  Én is értetlenkedve fogadtam, amikor pár éve bejelentették, hogy le fogják szerelni az erdei kukákat a Pilisben és a Budai hegységben, de már megértettem ennek okát, és remélem most páran még szintén megértik a képek láttán.

  A megoldás: ugyanabba a táskába bepakolni az üres üvegeket, palackokat, műanyagokat, amiben kivitték őket az erdőbe, otthon pedig a megfelelő hulladéktárolóba elhelyezni őket. 

  Sőt, a még jobb megoldás, ha ilyen egyszer használatos műanyag evőeszközöket, satöbbiket meg se veszünk, mert unokáink(tok) ebbe fognak belefulladni.  

  szemet vidd magaddal
 • A "jó" persze elég relatív és órákig lehetne vitatkozni azon, hogy morális szempontból most akkor mit is jelent ez az egész helyzet. Túllépve ezen ugyanakkor az azért leszögezhető, hogy van némi ellentmondás a 

  • "Légy jó ember" felirat,
  • meg a nagypénteken végrehajtott nagy értékű lopás között.

  Az amerikai Georgia állam rendőrségének tájékoztatása szerint a férfi péntek este 9 körül tört be egy raktárba, ahonnan fülbevalókat, gyűrűket és drágaköveket vitt el. A raktár tulajdonosai szerint ráadásul nemcsak ellopott egy csomó mindent, de a mosdót is teljesen összekoszolta.

  beagood.PNG
  Fotó: WSB-TV

  A férfi a hatóságok és az érintett ékszerész szerint is helyi zálogházaknál fog majd bepróbálkozni az ékszerek beváltásával, úgyhogy ezeket minden bizonnyal a szokásosnál jobban fogják majd figyelni a következő pár napban.

  (via)

 • Egészen csodálatos eseménysor bontakozott ki múlt pénteken a Utah államban található Draper egyik kutyakozmetikájában, melynek tulajdonosa

  pisztollyal fenyegetett meg egy párt, mert későn érkeztek meg a kutyájukért.

  A rendőrségi beszámoló szerint az 56 éves Lisa Vickie Hull azért vesztette el a józan ítélőképességét, mert a férfi és a nő zárás után értek oda hozzá. A rendőrök elég hamar kiértek a helyszínre, ahol egy alkalmazott arról tájékoztatta őket, hogy a kutya tulajdonosai bocsánatot kértek a késésért.

  Hullt ez persze kicsit sem érdekelte és egy hátulról hozott pisztolyt lóbálva próbálta kitessékelni a vendégeit az amúgy ironikus módon Absolute Best Grooming, vagyis nagyjából A Lehető Legjobb Kutyakozmetika névre hallgató üzletből.

  GROOMING.PNG
  Fotó: Google Maps

  Az alkalmazott amúgy a jelek szerint nem kifejezetten kedvelte a főnökét,  ugyanis

  • elárulta a rendőröknek, hogy Hull egy másik pisztolyt akard odaadni nekik,
  • aztán pedig röhejesen módon még azt is hozzátette, hogy a nő amúgy marihuánát szokott szívni az üzletben.

  A rendőrök így a nő letartóztatása során mindkét fegyvert megtalálták, egy rendőrkutya pedig még a hátul tartott füvet is kiszagolta, úgyhogy Hullt most hirtelen egy csomó mindennel gyanúsítják.

  (via)