Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Felfüggesztették egy amerikai nő munkaviszonyát, miután arra hivatkozva hívott rendőröket valakire, aki megkérte, hogy kösse meg a kutyáját, hogy az illető egy fekete férfi volt - írja a BBC.

  Amy Cooper hétfőn New Yorkban, a Central Parkban olyan helyen sétáltatta póráz nélkül a kutyáját, akol ez tilos. Christian Cooper (aki az egyező vezetéknév ellenére nem rokaona a nőnek) pedig azért érkezett ugyanerre az erdős-ligetes, Ramble nevű szakaszra, hogy madarakat figyeljen meg és azt állítja, hogy mikor összetalálkozott a nővel, megkérte, hogy tegye pórázra a kutyáját.  Miután a nő nem volt hajlandó megkötni a kutyáját, a férfi maga akarta megfogni az állatot.

  Erre a nő elkezdett fenyegetőzni, a férfi pedig videóra vette az alábbi jelenetet, amely villámgyorsan bejárta az internetet:

  A videón látszik, hogy a nő nem tette pórázra a kutyáját, csak a nyakörvénél fogva rángatta, miközben azt kiabálja, hogy fel fogja hívni a rendőrséget és azt fogja mondani, hogy egy afroamerikai férfi fenyegeti az életét.

  Miután a videót készítő férfi azt válaszolja, hogy hívja csak nyugodtan a rendőröket, a nő tényleg telefonál, és hisztérikus állapotban közli, hogy egy egy afroamerikai férfi megfenyegette őt és a kutyáját is. Miközben azért könyörök, hogy küldjenek rendőröket a helyszínre, a kétségbeesett, nyakörvénél rángatott kutya próbál kiszabadulni a szorításából, a férfi pedig úgy tűnik, csendben áll egy helyben.

  A felvétel azzal ér véget, hogy a nő mégis pórázra teszi végül a kutyát, a férfi pedig megköszöni ezt és kikapcsolja a kamerát.

  A videót Christian Cooper testvére is megosztotta a Twitteren, ahol egyetlen nap alatt több mint százezer ember reagált rá.

  A videón szereplő nő munkáltatója a Franklin Templeton Holdingtársaság ezután a Twitteren jelentette be, hogy nem tűrik a rasszizmust, Amy Cooper ügyét kivizsgálják, és a vizsgálat idejére felfüggesztik a nőt.

  A történtek miatt Amy Cooper később nyilvánosan kért elnézést, nem csak attól a férfitól, akire ki akarta hívni a rendőröket, hanem mindenkitől. Az évekkel korábban egy spánielmentő egyesülettől örökbefogadott kutyáját pedig visszavitte a Abandoned Angels elnevezésű fajtamentő szervezethez, miután a videó alapján sokan azt mondták, hogy a nyakörvénél fogva gyakorlatilag folytogatta az állatot. A fajtamentés szerint a kutya azóta már biztonságban van.

 • Az új valóság: így fog kinézni a nagyszínpadi nézőtér a következő évadban.

  Ezzel a szöveggel posztolta a fenti képet a Berliner Ensemble nevű német színház a Facebookon. A képet nem túl meglepő módon perceken belül ezrek osztották meg: ez az első eset, hogy egy színház beavat a koronavírus-járvány miatt megváltozott jövőről alkotott elképzelésükbe.

  Ön elmenne színházba, ha ilyen lenne a nézőtér?

  • 748
   Nem érdekel, milyen a nézőtér, csak legyenek végre előadások
  • 442
   Biztos, hogy nem: ez még az egyedül, otthon megnézett előadás-közvetítéseknél is kiábrándítóbb
 • Járvány idején is lehetne élő koncerteket tartani, ha meghatározzuk a kötelező biztonságos viseletet. Az Los Angeles-i Production Club dizájnstúdió szerint a vírusmentes dress code alapja egy olyan ruha lehetne, amelyben mintha a 80-as évek borzasztó dzsoggingjait kombinálták volna a neonfényben úszó posztapokaliptikus sci-fik és az űrruhák világával.

  A Micrashell természetesen nem neoncsöveket kapna, hanem állítható színű RGB ledeket, szenzorokat, beépített információs panelt és kamerát, N95 kategóriájú légszűrőt, kesztyűt, és még az italokat is rá lehet pattintani a maszkra.

  Bővebben a Production Club oldalán.

 • A miniszterelnök Facebook-oldalán jelent meg egy közös fotó az első magyar űrhajóssal, Farkas Bertalannal.  

  Maszkot ezúttal sem viselt a miniszterelnök, de a 70 éves Farkas Bertalan sem,

  aki az új koronavírus által veszélyeztetett korcsoportba tartozik, a fotó alapján pedig közel sem tartották be az 1,5 méteres javasolt távolságot.

  100751209 10158253844261093 2582037284979212288 o
  Fotó: Orbán Viktor / Facebook

  Május 26-án van a 40 éve, hogy Farkas Bertalan a világűrbe indult a Szojuz-36 űrhajó fedélzetén.

  A fotó szűkszavú leírása a következő:

  EGY ÚR AZ ŰRBŐL // SPACE JAM

  Hogy a nyelvi lelemény* mellett pontosan mit akart mondani Orbán Viktor az 1996-os animációs-élőszereplős gyerekfilmre utalással, amit magyarul Zűr az űrben címmel ismerünk, azt nem tudjuk, talán semmit, valószínűleg csak a miniszterelnök úr kommunikációs csapata volt vicces kedvében.

  *Frissítés: Az Egy úr az űrből egy 1978-as amerikai sorozat Robin Williams főszereplésével, eredeti címe szerint Mork and Mindy.