László
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szokatlanul nagyszámú, több mint hatvanezer rózsaszín flamingó gyűlt össze fiókáival Dél-Franciaország lápos vidékein – a madarakról készült feljegyzések 1945-ös kezdete óta a legtöbb állatot számlálták meg.

  A szakemberek légifelvételeket elemezve becsülték úgy, hogy 25 ezer flamingópár, azaz mintegy 50 ezer felnőtt madár telepedett le a térségben. 12 ezer flamingófiókát is megszámoltak. Ez történelmi szám – közölte Marmol, hozzátéve, hogy a fiókákat igen nehéz megszámolni.

   "Lehetséges,  hogy a kijárási korlátozások segítették, hogy ilyen jó évünk legyen. Az emberek elmaradásával nem zavarta meg semmi a madarakat. Nem jártak a repülőgépek sem, nem volt semmilyen zaj" - magyarázta.

  Szerdán ornitológusok mintegy három órát azzal töltöttek, hogy 320 fiókát ellássanak egy-egy műanyag és fém pánttal, hogy jeladó segítségével tudósok követni tudják vándorlásukat.

 • Augusztus végén kezdődik a magyar kézilabda bajnokság, szeptemberben pedig már a PSG-t látja vendégül a Pick Szeged csapata. Bemutatták az új mezt, amit a szezonban fognak viselni.

  Képernyőfotó 2020-08-07 - 14.30.47.png

  Joan Canellas zsonglőrködött kicsit, Mikler Roland mintha megharapta volna a labdát, Radivojevic pedig a rá jellemző gólörömet játszotta el.