Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Persze a metáltörténelemnek sok legfontosabb sikolya van, de nekem ez már örökre a Slayeré marad, az Angel of Death elejéről. Az együttes alighanem leghíresebb száma volt a legutolsó, ami a dolgok jelen állása szerint legutoljára elhangzott élőben a Slayertől, a bő másfél évig tartó búcsúturné legutolsó állomásának legvégén.

  :'-(((

  A kaliforniai, inglewoodi koncert végén Tom Araya, Kerry King, Paul Bostaph és Gary Holt még tíz percig a színpadon voltak, elkészültek az utolsó fotók a zenekarról és a rajongókról, felhívták a színpadra a teljes turnéstábot, mindenki ölelkezett mindenkivel, majd Tom Araya még egyszer, utoljára azt mondta:

  Köszönöm. Nagyon szépen köszönöm. Köszönöm, hogy ránk szántátok az időtöket. Az idő érték, úgyhogy köszönöm, hogy nekünk szenteltétek. Hiányozni fogtok, srácok. De a legfontosabb, hogy köszönöm nektek, hogy az életem részei voltatok. Jó éjszakát. Vigyázzatok magatokra.

  Mindezt szerencsére megörökítette valaki, aki kellően közel állt a színpadhoz, a videó alul nézhető végig, könnycseppek törölgetése közben.

  A Slayert az Index már kétszer is elbúcsúztatta, ugyanis a búcsúturné bejelentésekor még nem hirdettek ki magyarországi koncertet, úgyhogy Bécsbe mentünk meghatódni az utolsó perceken:

  Kapcsolódó

  Sátánista, gyerekgyilkos, náci, tökéletes, és nincs többé

  Bécsig kellett utazni, hogy elbúcsúzhassunk a világ legjobb koncertzenekarától, a még mindig csúcsformában lévő Slayertől, mielőtt feloszlanak. Megérte volna akár messzebb is menni értük.

  Amelyekről aztán pár hónappal később kiderült, hogy mégsem az utolsó percek voltak, úgyhogy nyilván megnéztük őket Budapesten is.

  Kapcsolódó

  Lehet, hogy Isten gyűlöl mindnyájunkat, de a Slayert nem

  Feloszlik a világ legjobb együttese, többet nem lehet nácinak, sátánistának és gyilkosnak hinni őket. Úgy volt, hogy Magyarországra nem jönnek el, de végül mégis itt voltak, és az aprítás mellé adtak egy emlékezetes pillanatot is.

  Ez volt tehát az együttes történetének legutolsó negyedórája, 2019. november 30-én:

 • Rosszul járt a Starbucks alkalmazott, aki a rendőrök kávéjával vicceskedett. Egy járőr az oklahomai Glenpoolban lévő kávézóból vett néhány pohár forró italt, amikkel a rendőrség meg akarta köszönni a segélyhívó diszpécsereinek, hogy hálaadáskor is dolgoztak.

  Mind az öt poháron az állt, hogy "disznó".

  A rendőrfőnök felhívta a kávézót, akik sajnálkoztak, és felajánlották, hogy kicserélik az italokat olyanokra, amik nem sértegetik a rendőröket. Ezután a rendőrfőnök a Facebookra is kirakta, mi történt, amire a Starbucks kommentben válaszolt, hogy bocsi bocsi, kivizsgáljuk, bocsi.

  Nem sokkal később a jóhumorú barista felhívta a rendőrt, aki elment a kávéért, és bocsánatot kért. Azt mondta, hogy csak egy munkatársával akart viccelődni. A nőt már fel is függesztették. Drága vicc volt ez neki.

  Starbucks-Cup-with-PIG-Lable-640x480
  Fotó: Twitter
 • A briteknél a napokban ért véget az X Factor: Celebrity, azaz a tehetségkutató celebes kiadása, amit azért indítottak, mert a britek nagyon ráuntak a civil énekeses verzióra, és ezt a nem nézésükkel fejezték ki. Nálunk ez a veszély nem fenyegeti az RTL Klubot, a műsor a kilencedik évadában is rengetegen nézik (de persze erről még lehet, hogy lesz ilyen verzió itt is).

  Az utolsó adásban az egyik mentor, Nicole Scherzinger azzal lepte meg a nézőket, hogy összeállt egykori énekes(?)-táncos csajpajtijaival, azaz feltámadt a Pussycat Dolls lányegyüttes és egy új számot is elővezetve prezentáltak egy bestof egyveleget, amiben volt minden, amit el lehet képzelni, sőt, némi pancsikálás is, élőben, jóhogy. Szinte már látom lelki szemeim előtt a Baby Sisterst újjáalakulni az X-Faktor: Celeb-ben.

 • Ezen a világtérképen azt tanulmányozhatjuk alaposan, hogy a világ bármely pontján lévő országban mi jelenleg egy idei adatgyűjtés alapján a leggyakrabban használt vezetéknév. Az országokra írt gyakran használt vezetéknév mellett a színek jelölése talán még érdekesebb: 

  • A piros olyan vezetéknév, ami nemzetségnévből származik, vagy szülői névből generált vezetéknév (pl. Wilson - Will fia) 
  • A sárga foglalkozásból származó vezetéknév
  • A világoskék személyes tulajdonságból származó
  • A lila földrajzi, a rózsaszín egy hely neve
  • A sötétebb kék pedig védőszentekről kapott vezetéknév.

   Hazánkban a helyzet az elmúlt évekhez képest nem változott, a Nagy vezetéknév már régóta vezetőszerepet tölt be Magyarországon. A legelterjedtebb vezetéknevek mindegyikét, a Kovácsot, a Nagyot, a Tóthot, a Szabót és a Horváthot külön-külön legalább kétszázezren használják.

 • Rém vicces videót leltünk a Twitteren, amin az látható, hogy a BBC időjárás-jelentésében éppen az USA-ban pustoló hóról van szó, amikor a meteorológus csuklóján megszólal az Apple Watch, pontosabban Siri, a cég digitális asszisztense, és azt mondja, hogy

  Az előrejelzés szerint havazás nem várható.

  Miközben a ledfalon olyan havazást mutatnak Minnesotából, hogy az embernek kedve lenne új Fargo-évadot forgatni. A megfejtés egyszerű: Siri nem tudhatja hogy a gazda éppen melyik országról beszél, csak a kulcsszavak alapján kapcsolt be és adott tájékoztatást - az angol időjárásról.

 • Amennyire nagy ország Kanada, legalább annyira kihalt, ha csak azt nézzük, hogy népsűrűsége kb. 3 fő/négyzetkilométer (ez Magyarországon pl. 100 fő). Az ország tele van szellemvárosokkal, elnéptelenedett bányavárosokkal, és a fene se gondolná, de az Amazing Maps térképe alapján szinte olyan, mintha tényleg senki nem élne ott:

   És nem, a zöld szín nem a műanyagmentes hódfigurákat gyártó szuvenírboltokat vagy a csokiszósz helyett juharszirupot választó éttermek helyét jelzi: hanem azokat a városokat, ahol senki nem lakik. A Huffington Post egyik cikke szerint a felső régió teljes kihaltságához köze lehet annak is, hogy míg a térképen fehéren jelölt részeken közel normális a hőmérséklet, addig a zöld részek növények (és emberek) számára is kibírhatatlan mínusz fokokat képesek néha produkálni.