Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A bécsi önkormányzat hétfőn új mobilalkalmazást mutatott be, amellyel az autójuk helyett a gyaloglást, a kerékpárt vagy a tömegközlekedést választó lakosok ingyen színházjegyhez vagy múzeumi belépőhöz juthatnak. Christina Hubin programvezető szerint ha valaki átlag 15 napon keresztül a tömegközlekedést használja munkába járáshoz, hozzájuthat egy ingyen belépőjegyhez.

  Kulturális élménnyel szeretnénk jutalmazni a CO2-kibocsátás csökkentését

  – mondta el az erről szóló sajtótájékoztatón Peter Hanke, a városi közgyűlés digitális területtel foglalkozó képviselője.

  Az applikáció alapja egy követőrendszer, amely felismeri a közlekedési módokat, és képes megmutatni, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg használatuk által a gépkocsikhoz képest. Minden megtett 20 kilométernyi út szén-dioxid-kibocsátás megtakarítása ún. „kulturális zsetonra” jogosítja fel a járművét otthon hagyó autóst. A zsetonokat a programhoz csatlakozó négy kulturális intézménybe – egy-egy múzeumba, kiállítóterembe, koncertterembe és színházba – szóló jegyre lehet beváltani.

  A féléves tesztidőszak február 26-án kezdődik mintegy ezer felhasználóval. Ha eredményesnek bizonyul, őszre mindenkire kiterjesztik.  Az osztrák főváros napi 1 eurós áron biztosít hatékony tömegközlekedést 1,8 millió lakosa számára, amennyiben éves bérletet váltanak. Bécsben mára több az éves metró-, busz- és villamosbérlet, mint a bejegyzett gépkocsik száma, írja az MTI.

  A január elején hivatalba lépett konzervatív-zöld osztrák koalíciós kormány 2040-re – azaz az európai célkitűzés előtt tíz évvel – szeretne karbonsemlegessé válni.

 • A nottinghami Science and Curiosity fesztivál egyik fő attrakciója lesz a lezuhanó repülőgép élményét imitáló szimulátor, van neki saját beharangozó trailere is:

  8 font (3100 forint) lesz rajta egy menet, és külön kiemelik, hogy nem lehet benne megsérülni, nem fogják a repülőkabinnak berendezett konténert felborogatni vagy ilyesmi, csak a hangulatot igyekeznek átadni az összes érzékszervünkön keresztül.

  (A San Francisco-i Calacademy tudományos múzeumban egyébként van egy erre távolról emlékeztető attrakció, ami az 1906-os nagy földrengés élményét igyekszik átadni, az kimondottan jópofa.)

  (via)

 • Az illető az 1982-ben alakult brit Seona Dancing formáció énekese volt, és ezen a fotón minden részlet tökéletesen jellemző 80-as évekre.

  Hogy mik?

  • a festett, foltos, kicsit márványmintára hajazó háttér
  • a romantikus tekintet
  • az újhullámos, feltűrt és begyűrt ingujj
  • az ókort idéző, tógaszerű felső
  • a gondosan hátrazselézett haj, ami azért elég hosszú ahhoz, hogy alkalom adtán fel lehessen tupírozni
  • a csöppnyi wannabe david bowieság
  • és bár nem látszik, de lefogadom, hogy akad ott egy lógós fülbevaló is valahol.

  A zenekar is tökéletes esszenciája a 80-as évek angol újhullámának, a hangszerek, a dallamok, a refrén, az énekes hangszíne, énekstílusa, a klip, egyszerűen minden klappol:

  Az énekes pedig nem más, mint az alábbi képen épp írónő partnerével, Jane Fallonnal a Golden Globe-ra fikázni érkező Ricky Gervais. (Fun fact: 1982-ben, a felső kép készülte idején jöttek össze, vagyis bizonyított tény, hogy van, aki akár hosszútávon is el tudja viselni).  

 • Lopás miatt folytat eljárást a hajdúszoboszlói rendőrség egy helyi férfi ellen, miután az még tavaly szeptemberben, a délutáni órákban kivette a bankautomatából egy korábban ottfelejtett összeget.

  Képünk illusztráció!
  Képünk illusztráció!
  Fotó: GoogleMaps

  A Police.hu beszámolója szerint a 39 éves férfit végül azonosították és kihallgatták. Ott elmondta, hogy

  ő csak eltette megőrzésre az egymillió forintot, és várta, hogy valaki jelentkezzen érte.

  A rendőrök lefoglalták a pénzt, és visszaadták azt eredeti gazdájának.