Timót, Xénia
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem a szülés után elhízott, házasság- és férfivágy romboló anyákról szóló, nemrég nagy vihart kavart Facebook-élőzés volt az első alkalom, amikor Schobert Norbi keményen kiosztotta a kismamákat. A Bezzeganya blog pénteken feltett egy korábbi videót is, amin Schobert és felesége, Rubint Réka arról beszélnek, hogy milyen volt, amikor 2003-ban első gyereküket, Larát vitték haza a kórházból. 

  A videó első felében Scobert arról beszél, hogy Réka pár nappal a szülés után már parfümtől illatosan, miniszonyában, szőrtelen lábakkal, tűsarkú cipőben és frissen mosott hajjal készült elhagyni a kórházat. Ezután rátér annak elemzésére, hogy Rékával szemben hogy nézett ki a többi frissen szült nő.

  Úgy néztek ki, hogy pizsamákban, zsákruhákban ültek ott, nagyon zsíros, loncsos, felnyírt hajjal, ragyásan, felpüffedve, sápadtan, roppant fájdalmakkal teli és depressziósan ültek ott, pedig egyszerre szültek a Rékával.

  Ezután Réka férjura szavait tompítandó hozzáfűzi, hogy "nagyon cukik voltak". De Norbi nem hagyja annyiban:

  Olyan utálatot kaptál, mintha valaki az éhezők közé bemenne egy Cabrio Ferrarival. Olyan utálat, gyűlölet volt, hogy mit keres itt ez a kikent-kifent modellvékonyságú ribanc? Ezt láttam a szemekben.

  Réka pedig mindehhez annyit fűz hozzá, hogy neki csak annyi volt a bűne, hogy nem hízott el a terhesség alatt, boldog volt és szerelmes a családjába. Majd Norbi már jól ismert gondolatai jönnek arról, hogy azért szereti a feleségét, mert még mindig egy bombanő. 

  Íme a teljes beszélgetés:  

 • 2019 őszén a Chex Mix Twitter-oldalán egy elég érdekes felvetés jelent meg: nincs nálad könyvjelző, szórj bele egy adag rágcsálnivalót a könyvedbe, és a probléma meg is van oldva. Gratulálunk, vírusmarketingből ötös, hiszen a közösségi oldalt szinte azonnal elöntötték a különböző fotók arról, hogy mégis mivel lehet helyettesíteni a könyvjelzőt.

  Nem mindenki örült annak persze, hogy szegény könyveket ennyien gyalázták és alázták meg, de a kampány még mindig vet hullámokat, a Liverpooli Egyetem könyvtára például a napokban posztolt arról, hogy valaki egy lapkasajtot használt könyvjelzőként. Az illetőben azért volt annyi felelősségtudat, hogy a fóliát nem szedte le a sajtról, így talán a könyvben nem éktelenkedik egy óriási zsírfolt. 

  sajt

  Azóta persze több pályamű is érkezett, lásd az alábbiakat:

  Alex Widdeson, a Liverpooli Egyetem munkatársa szerint egyébként náluk még nem nagyon volt példa arra, hogy ételt találtak volna a könyvek lapjai között, igaz, az már előfordult, hogy egy szendvics csomagolását használta valaki könyvtámasznak.

   (Forrás: Mashable/BBC)

 • Szögezzük le a legelején, autópályán forgalommal szemben haladni rendkívül veszélyes. Persze a politika világa más terep, abból ugyanis nem valószínű, hogy emberhalál lesz, ha valaki csak hülyeségeket beszél. De még így is figyelemre méltó, ha egy politikus azt a politikai közösséget idiótázza le szívszorító őszinteséggel, amelynek maga is része. (a linken 6:23-tól)

  novák.png

  Ezt tette Novák Katalin államtitkár, aki az M1 reggeli műsorának vendége volt. A családpolitika volt terítéken. Az államtitkár arról beszélt, hogy az ENSZ-ben "Magyarországként" gyakran "egyedül érezték magukat". Miről van szó? - teheti most fel a kérdést magának a gyanútlan hallgató. Én speciel érteni vélem, hogy Novák mire gondolt, mert egyrészt a tavalyi év a családok éveként vonult be a legújabbkori magyar politikatörténetbe, így eleget hallhattuk, milyen fontosnak gondolja az Orbán-kormány a családok segítését, de Novák mégis úgy érezte, inkább egy közismert viccel világítja meg a kérdést, és a magyar kormányt ahhoz az autóshoz hasonlította, aki szemben a forgalommal halad az autópályán, és amikor bekapcsolja a rádiót, ott éppen arról beszél a hírolvasó, hogy vigyázat, egy őrült autós halad az autópályán szemben a forgalommal, mire maga elé motyogva azt mondja, csak egy? Hát az összes!

  Kicsit így érezték magukat a magyar kormány tagjai az ENSZ-ben, mintha mindenki szembejönne, folytatta Novák, de szerinte kiderült, hogy mégsem így van, és hogy mentse a helyzetet, hozzáteszi, mi megyünk a jó irányba, és már az Egyesült Államok is ebben az irányban halad (családközpontú politikát folytat), hovatovább már 35 ország is rácsodálkozott a családok segítésének fontosságára, már ők is fel mernek szólalni ezen értékek mellett, mondta.

  A legendás vicc tehát mostantól új befejezést kapott: a szembejövők rájönnek, valójában ők haladnak a rossz irányban. 

  Ba dum tss

  A Mindeközben már Facebookon is elérhető! Kövess minket, mi már itt vagyunk!

  (a 444.hu nyomán)

 • Miután Harry herceg és felesége, Meghan Markle lemondtak királyi titulusukról, eltűntek a királyi webshopból a pár esküvőjének hivatalos szuvenírjei is.

  A 2018 tavaszán tartott esküvő alkalmából készített csészéket, tányérokat és teáskannákat még néhány nappal ezelőtt is meg lehetett találni az oldalon, de csütörtökön már nyomuk sem volt. A hivatalos magyarázat szerint annyi történt, hogy egy limitált kollekcióról van szó, és eddig tartott a készlet, a kedves vásárlók mindent megvettek. 

  A kollekció porcelánjai közül sokat egy-egy alkalomra készítették és csak korlátozott ideig kaphatók.

  Pár hónappal Harry herceg és felesége, Meghan Markle házasságkötése után ment férjhez Eugénia yorki hercegnő. Az ő esküvőjére készült szuvenírek még szerepelnek a webshop kínálatában, igaz, ezek többségét már nem lehet megvásárolni, mert elfogytak. Bezzeg azokból a porcelántárgyakból, amiket annak emlékére dobtak piacra még 2015-ben, hogy II. Erzsébet lett a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó, még lehet szemezgetni. 

  Királyi szuveníreket árulni egyébként nem rossz biznisz, 2018-ban is több millió fontot hoztak a konyhára a hivatalos webshopban kapható termékek, és egyes szakértők szerint Harry herceg és Meghan Markle "márkája" 400 millió fontos bevételt termelhet. A házaspár egyébként korábban -egy kis csavarral - már levédette a Sussex Royal és a Sussex Royal Foundation kifejezéseket Nagy-Britanniában, és szeretnék az egész világra kiterjeszteni az oltalmat.

  (MTI/Daily Mail)

  EO-UNoMX4AAX2F3