Tibor
2 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A könyvtárosok világnapját 2011 óta rendezik meg az American Library Association (Amerikai Könyvtárak Szövetsége – ALA) és az International Federation of Library Associations and Institutions (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége – IFLA) kezdeményezésére. Célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak és könyvtárosok nyújtotta értékekre.

  Idén sajnos zárt könyvtárakkal emlékezünk meg az évfordulóról, így csak üresen tudjuk megmutatni a Magyarország egyik legrégebbi könyvgyűjteményének helyt adó Egyetemi Könyvtár olvasótermét. A könyvgyűjtemény története önmagában is figyelemre méltó, érdemes erről bővebben is olvasni - ha már könyvben és könyvtárban nem, legalább a Wikipedián. Reméljük, mielőbb nyitnak a könyvtárak is!

 • Kiscicák estek bele a csatornába a XXII. kerületben. Az állatvédők nem tudtak hozzájuk férni, ezért kérték a tűzoltók segítségét. Ők a helyszínen felemelték a csatorna fedőt, így meg tudták fogni a kismacskákat. 

  A felvételen látszik, hogy két kis vörös került elő a csatornából, onnan pedig egyenesen az állatvédők hordozójába tették őket. Azonkívül, hogy onnan pislogtak ijedten, látszólag egyiküknek sem esett baja.

 • Hanem a havas Karancs látszik Mátraszentlászló közeléből fotózva

  2021. április 14-én.

 • giphy (50).gif
  Fotó: giphy.com

  Chris Crocker 2007-ben készítette el azt a videót, amiben egy lepedő mögött sírva könyörög az embereknek, hogy hagyják végre békén Britney Spearst. 

  Most árverésre bocsátotta a felvételt egy úgy nevezett nem behelyettesíthető érme formájában. A licitálás elég szoros volt két személy is folyamatosan emelte a tétet, míg az egyikük, akinek a kiléte nem publikus, az árverés lezártával meg nem nyerte a a felvételt, aminek az értéke a licitálás végén 13 millió forint lett.  

  Cocker azután döntött úgy, hogy megválik a videótól, amit eredetileg a MySpace posztolt, miután az elmúlt 14 évben több hátrányos megkülönböztetés is érte miatta, de soha, semmilyen pénzt nem látott belőle.

   (via: Rolling Stone)