Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ölelkezés maszk nélkül.

  Így lehet összefoglalni a miniszterelnök új fotóját. Sehol a másfél méter, sehol egy védőmaszk, bár a veszélyhelyzet hivatalosan még mindig tart.

  Fotó: Orbán Viktor Facebook
  Fotó: Orbán Viktor Facebook
 • 200526140637-archie-williams-americas-got-talent-exlarge-169
  Fotó: NBC

  Archie Williamst 1982-ben zárták börtönbe egy olyan nemi erőszakért, amit más követett el. Nem volt elégséges bizonyíték ellene, de Louisianában a nyolcvanas években elég volt, ha fekete vagy, és az alibid annyi, hogy otthon aludtam egyedül ahhoz, hogy 36 évre sittre vágjanak. Az Innocence Project 27 éven (!) át küzdött azért, hogy kiengedjék, végül a DNS-vizsgálat igazolta a férfi ártatlanságát, és 2019-ben szabadult. Most perel éppen, hogy kapjon kártérítést az elcseszett életéért (22 évesen ment be, 59 évesen jött ki), aminek összege 1,8-3,7 millió dollár közötti összeg.

  A sztori remek, ugye, hogyne lenne az, az amerikai Got Talent (nálunk Csillag születik és Got Talent néven is futott az RTL-en) szerkesztői le is csaptak a kellemes hangú Williamsre, akit máris az idei évad nagy esélyesének tartanak. A zsűri imádja, a közönség nem kevésbé, tényleg óriási balszerencse kellene, hogy ne az élen végezzen.

 • irancsok

  Alireza Japalaghy egy népszerű iráni parkouros (olyan hobbiatléta, aki mindenféle extrém módokon közlekedik, sokszor magas építmények tetjén ugrálva, himbálózva, lógva) , akit néhány nappal ezelőtt, a legutóbbi mutatványa után letartóztattak a rendőrök.

  De nem azért, mert egy ház tetejéről, vagy mert felmászott egy ipari toronyra, hanem azért, mert közben megcsókolta a barátnőjét. A nyilvános csók pedig Iránban tilos, ezért a rendőrök szeméremsértés miatt letartóztatták.

  Néhányan felhívták a figyelmet arra, hogy Japalaghy már korábban is készített hasonló, nyilvános csókos anyagokat, eddig viszont nem tartóztatták le. A letartóztatása azután történt, hogy arról posztolt, hogy megkérdőjelezte a rendőrség nyomozóinak munkáját a drogellenes nyomozóként dolgozó apja eltűnésének ügyében.

  (BBC)

 • Mark Rober amellett, hogy a NASA egyik mérnöke, nagyon népszerű figura Youtube-on, számtalan érdekesebbnél érdekesebb kísérletet hajt végre, fizikai magyarázatot ad arra, hogy miért szinte lehetetlen nyerni a bazári játékokon, meg úgy általában érdekes módon köti össze a fizikát a csíntevéssel.

  A legutóbb például azt elégelte meg, hogy a kertjében a mókusok állandóan kilopkodják a madáretetőbe rakott kaját. Mit tesz ilyenkor egy NASA-mérnök? Egy hónap alatt épít egy iszonyatosan összetett labirintust mókusoknak, aminek a végén egy mókuskatapult van, ami jó messzire elrepíti a kéretlen betolakodókat. Persze csak úgy, hogy ne essen bántódásuk.

   És hogy sikerül-e legyőznie a mérnöknek a mókusokat? Erre is választ kapunk a videóból.

  Rober egyébként akkor robbant be az internetes köztudatba, amikor hasonlóan összetett rendszert épített, de akkor azért, hogy megleckéztesse azokat a tolvajokat, akik rendszeresen ellopták a háza elé lerakott csomagokat.