Zsolt
5 °C
21 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • cnn.PNG

  Orbán Viktor a napokban kórházakat látogatott meg, ezekről - nemzetközi kitekintésben - ebben a cikkünkben írtunk. Ma is ellátogatott egy kórházba: péntek reggel a budapesti Szent Imre Kórházban tartott ellenőrzést.

  De nem csak ott járt a miniszterelnök: Szijjártó Péter egy videót töltött fel arról, hogy Orbán a Külügyminisztériumban tekintette meg, hogyan dolgoznak a védőfelszerelések beszerzésén.

  Már az érkezéskor jó volt a hangulat, 

  "A CNN-től jöttem, jó napot, tiszteletem!"

  köszöntötte tréfásan a miniszterelnök a külügyminisztert. Orbán ezzel leginkább arra az interjúra utalt, amit Szijjártó a napokban adott a CNN-nek, amiben viszonylag sokszor elmondta a kérdésekre, hogy abban álhír leledzik.

  De a külügyminisztert sem kell ám félteni, vette a lapot azonnal, és csípőből jött a tréfás válasz, hogy:

  "Itt van, Krisztián?"

  - utalva a CNN riporterének nevére (Christiane Amanpour). Nagyot derült a háttérben a vidám Havasi Bertalan, nem véletlenül.

  Ezután aztán komolyabb dolgok jöttek. Szijjártó bemutatta Orbánnak, hol dolgoznak, megmutatta a csapatot, akik a védőfelszerelések beszerzésén dolgoznak. Az irodában táblákra vannak felírva, honnan mennyi maszk, kesztyű, vagy lélegeztetőgép érkezik. 

  Magyar Levente arról beszél Orbánnak, hogy a legfontosabb színtere a küzdelemnek az a szoba, hiszen élet-halál küzdelem folyik Kínában minden lélegeztetőgépért. Mert mindenki ott tolong értük. Orbán hozzáteszi, azoknak a gépeknek be kell jönni - a várható igényről itt beszélt bővebben -, 

  "A biztos az az, amikor bedugják a falba a kórházban és jön a levegő"

  - mondja Orbán. A videót itt tudja megnézni:

 • Az Indexen többször is foglalkoztunk azzal, hogy bár a koronavírus-járvány mindenkinek szívás, miért a szegényeket sújtja a leginkább. Félmilliárd ember szegényedhet el, itthon a szegényebb régiókban meg sokan már azelőtt éhezni kezdtek, hogy a járvány odaért volna.

  A Roma Sajtóközpont sorozatot készített arról, hogy a járvány miatt otthon maradó embereket miként sújtja az átlagosnál is sokkal jobban az "energiaszegénység", azon belül is elsősorban az áram és az internet hiánya. Az első videójuk Janiról, egy informatikaszakos gimnazistáról szól, akinek nincs laptopja, ezért egyeseket kap és meg fog bukni.

  Áramszegénység - Nincs laptop? 1-es!

  Milyen a digitális oktatás eszköz, internet, vagy éppen áram nélkül? A legszegényebbek jelentős része, az általános iskolában közel minden ötödik diák, egyszerűen nem tud részt venni a digitális oktatásban. Egy tomori gimnazista például a hiányzó feladatok miatt minden nap kapott egy 1-est (azóta egy támogató odaajándékozot neki egy használt laptopot). #áramszegénység

  Közzétette: Roma Sajtóközpont - Roma Press Center – 2020. április 9., csütörtök

  Janinak egy támogató révén közben lett egy használt laptopja, de ha szeretne segíteni hasonló helyzetben lévő embereknek, az Országos Roma Civil Tanács oldalán keresztül megteheti.

 • 1 300.png?itok=-QRVC Lu
  Fotó: Police.hu

  Még a járvány robbanása előtt, január másodikán graffitizte össze egy 24 éves olasz féiatal az Erzsébet híd pillérjét a Döbrentei téren.

  A Police.hu pénteki híre szerint a graffitist még aznap kihallgatták, akkor mondta el, hogy szokásának hódolva fújta le a hidat, ugyanis minden olyan országban otthagyja a keze nyomát, ahol megfordul.

  A budapesti rendőrök rongálás vétsége miatt indították nyomozást az olasz graffitis ellen, majd az ügy befejeztével az iratot átadták az illetékes ügyészségnek.

 • Egy brit motorosnak sikerült ezt előadnia röhögés nélkül, amikor a rendőrök lekapcsolták az M25-ös autópályán Surreyben. Az elmélete az volt, hogy minél gyorsabban halad, annál kisebb az esélye, hogy megfertőződjön. Sajnos ezt a teóriát egyelőre nem támogatja tudományos konszenzus, így a büntetést sem úszta meg. A fickót egyébként pár napon belül már harmadszor kapták gyorshajtáson, az angol rendőrök panaszkodnak is erősen, hogy a karantén miatt üresek az utak, és ezt kihasználva ész nélkül száguldoznak az erre hajlamosak. (via)