Máté, Mirella
8 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szombaton tartják meg kilenc tóparti településen a  tavasszal elmaradt Balaton Napját. A programsorozattal arra hívják fel a figyelmet a szervezők, hogy az őszi időszak is szép, élménygazdag a Balatonnál.

  A kezdeményezés fontos eleme, hogy a csatlakozó településeken egy időben - idén 15 órakor - körbekoccintják a Balatont a térség bortermelőinek boraiból készült BalatonBorral. Ezzel jelképesen összekapcsolódnak a programok - magyarázta a szóvivő.

  Idén kilenc tóparti település - Badacsony, Balatonalmádi, Balatonfüred, Keszthely, Alsóörs, Balatonfenyves, Gyenesdiás, Balatonkenese és Balatonlelle - csatlakozott az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség által is ajánlott programhoz.

  Egyes településeken koccintással ünnepelnek, máshol családi programokkal, koncerttel, irodalmi esttel várják az érdeklődőket. Balatonfenyvesen a koccintás előtt egy órával kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Balatonról a helyi kikötő teraszán Lombár Gáborral, a Balatoni Szövetség elnökével.

  Az eseményről további részleteket itt találhat. 

 • A Fásy Ádám nevével fémjelzett Magyarország Világszépe verseny tíz döntőse közül a húszéves szigethalmi lányt találták a legszebbnek, míg két udvarhölgye Furár Dominika és Frankó Melinda lett.

  Tóth-Boglárka-szépségkirálynő
  Fotó: Bajnok Dorottya / instagram

  A lányok az Orosházán zajlott verseny előtt egyhetes felkészítő táboron vettek részt, ahol megtanulták a koreográfiát, és rájuk szabták különleges fellépőruháikat.

  szépség.PNG
  Fotó: instagram

  A világverseny ezúttal Indiában lesz, ahol már az új magyar szépségkirálynő képviselheti hazánkat.

 • A zenész egy hete került az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírus-fertőzötteket ápoló osztályára.

  gömöry3

  Nincsenek jó híreim. Sajnos a laboreredményeim rosszabbak lettek, mint ahogy azt gondoltuk. Nem tudom, meddig kell kórházban maradnom, de még három hét is lehet belőle. Türelmes vagyok és természetesen bizakodó. Szeretnék már jobban lenni, de még nem vagyok

  –  nyilatkozta a Blikknek a billentyűs.  A zenekarból szintén beteg Pataki Attila és Kicska László basszusgitáros.

 • Hétvégén Tadej Pogacar történelmi győzelmével ért véget a 107. Tour de France.

  Elismerése jeléül az UAE Team Emirates versenyzőjének képét vasárnap este kivetítették a világ legmagasabb épületére, a 828 méter magas dubai Burdzs Kalifára.

  Születésnapi ajándéknak sem utolsó az emírségekbeli csapattól, ugyanis Pogacar éppen ma (hétfőn) ünnepli 22. születésnapját.