Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 05-jacko konci-130829-IMG 9823
    Fotó: Szécsi István / Velvet

    Takács Nikolast eddig zenei karrierje miatt ismerhette meg egy ország, de mint kiderült, nemrég elvégzett egy festménybecsüs kurzust, hamarosan pedig a nemzetközileg elismert oklevelét is kézbe veheti.

    Mindig is vonzódtam a régiségek és a műtárgyak iránt, és élt bennem egy nagy vágy, hogy komolyabban foglalkozzam ezzel a témával, de időm sosem volt arra, hogy elmélyedjek benne vagy komolyabban elkezdjek foglalkozni vele. Tavaly azonban jött egy ellenállhatatlan késztetés, hogy olyasmivel foglalkozhassak, ami feltölt és kikapcsol, ekkor jött az ötlet, hogy beiratkozom a festménybecsüs kurzusra

    – kezdte a Blikknek Nikolas, akit teljesen magával ragadt a festmények és alkotóik története.

    Mint mondta, teljesen beszippantotta a magyar festők élettörténete és megerősítette őt abban is, hogy bizony érdemes harcolni az álmainkért és a céljainkért. Hozzátette, már most érvényesülhetne frissen szerzett tudásával egy galériában vagy zálogházban, ez azonban egyelőre várat magára.

    A szakmabeliek azt mondják, úgy 2-3 ezer megvizsgált festmény után mondhatja el magáról valaki, hogy ért ahhoz, amit csinál. Én még nagyon az út elején járok, rengeteget kell szakmailag fejlődnöm, de nagy álmom egy galéria létrehozása valahol a világban, ahol olyan kortárs magyar művészek munkáit segíteném népszerűsíteni, akik jelenleg kevésbé elismertek.

    – mondta az énekes, aki egyelőre azt tervezi, hogy meglátogatja a budapesti piacokat, hátha rábukkan egy-két kincsre.

  • Spoiler: Nem így lett.

    A hónap közepén bejelentették a Sztárbox következő évadának női versenyzőit, akik ezúttal két súlycsoportban küzdenek majd meg egymással. Köztük lesz Dér Heni is, aki Hungaroringen adott villáminterjút a Femcafénak – mivel a Magyar Nagydíjon ő énekelhette el a himnuszt, ezért egy nap kimaradt felkészüléséből, de így is keményen edz, hogy a legjobb formában álhasson ringbe.

    „Mint édesanya, kevésbé tudom megélni a mindennapjaimat. Pontosan ezért nehéz a felkészülés a Sztárboxra, mert próbálok mindenhol maximálisan helytállni. Nyilván a család a legelső, a legfontosabb, de most a férjem és a családom is támogatnak abban, hogy minél sikeresebben fel tudjak készülni a versenyre, a megmérettetésre. Most a második otthonom az edzőterem lett” – kezdte a kétgyermekes anyuka, hozzátéve: ő is csak nemrég tudta meg, hogy Sápi Viviennel, Hódi Pamelával és Halastyák Fannival, azaz Nemzalánnyal kell majd összemérnie erejét.

    Én mindenkit csípek közülük. Vártam, hogy majd legyen olyan név esetleg, akit úgy tényleg jó kedvvel fogok megcsapkodni, de nincs olyan. Viszont nem is erről kell, hogy szóljon ez az egész. Ez egy sport, és azt tudom nagyon jól, hogy akármennyire szeretek valakit, vagy sem, ennek ellenére a ringbe teljesen más attitűddel kell belépni. Ott ellenfélként fogok nézni a másikra, félre kell tenni mindenféle személyeskedést szerintem, és abszolút a sportra koncentrálni, és arra, hogy győzzek, hogy győzni tudjak

    – idézte szavait a 24.hu.

  • Julia Garnert láthatjuk majd a főszerepben.

    Igazi trend lett az elmúlt években folytatásokkal megtoldani a nagy (vagy kevésbé nagy) hollywoodi filmeket, ahol pedig nem lehet már tovább csavarni a sztorit, ott előzményt jó eséllyel még mindig lehet kiötleni hozzá.

    Ez történt Roman Polanksi klasszikusával, a Rosemary gyermekével is, aminek szeptember 27-én érkezik meg a prológusa a Paramount+ streamingszolgáltató kínálatába.

    Az Apartment 7A című történet szintén 1965-ben játszódik, mint az eredeti horror, és a helyszín sem változott, továbbra is az elátkozott Bramfordba kalauzolja a nézőket a rendező Natalie Erika James. A főszereplő Terry lesz, az a drogfüggő lány, akiről szintén Casteveték gondoskodtak, ám ezúttal még ép és egészséges, sikeres táncosnőként ismerhetjük meg, akinek egy sérülés miatt majdnem derékba törik a karrierje. Julia Garner, Az örökösnő álarca mögött és az Ozark sztárja veszi át karakterét az eredeti, 1968-as film Angela Dorianjától, de mellette feltűnik a vásznon többek között Amy Leeson, Dianne Wiest és Kevin McNally-t is.

    (IGN)