Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kiesés ellenére sokat jelentett neki a megmérettetés.

  balogh bence
  Fotó: RTL

  Az álommeló szerdai adásában a jelöltek ezúttal párokban bizonyíthatták alkalmasságukat. A munkanap kezdetén egy etikett-teszten kellett megfelelniükmielőtt elindulhattak volna Balogh Levente külföldi üzlettársait felvenni az autójukkal. Az üzleti életre vonatkozó illemszabályokkal a legtöbben gyorsan végeztek, így hamar gépjárműbe pattanhattak, ám Andi és Bence duója nem tartozott közéjük. Sokadik próbálkozásra végül nekik is sikerült hibátlanra kitölteniük a kérdéssort, de jelentős hátrányukat már nem tudták ledolgozni. A nap végén nem csupán azt mondhatták el, hogy órákig megváratták a rájuk bízott üzleti partnert, de a rohanás miatt étlen-szomjan vitték el az elnökkel való találkozójára.

  Mint kiderült, végül két csapatnak sem sikerült teljesítenie a rájuk bízott feladatot, de Gergő és Zsuzsi párosa új esélyt kapott a raporton. Az elnök Andi és Bence esetében csak azon gondolkozott, hogy egyiküket vagy mindkettőjüket hazaküldje. Mivel előbbi eddig a pontig nem hibázott, ezért tovább folytathatta a versenyt, de Bence már a sokadik esélyével nem tudott élni. Balogh Levente úgy döntött , hogy a férfi nem alkalmas arra, hogy az asszisztense legyen, így számára véget ért a küzdelem.

  Soha nem gondoltam volna, hogy ilyenen fogok kiesni, előbb gondoltam volna, hogy lekvárt nem tudok főzni, mint hogy ilyen üzletietikett-kérdőívet ne tudjak kitölteni elsőre vagy másodjára. Viszont baromi jó volt az egész, mind a feladatok, mind a segítők nagyon szimpatikusak voltak, és barátságok is köttettek. Tehát nagyon jól éreztem magam a műsor folyamán. Rám óriási hatással volt, olyannyira, hogy még egy tetoválást is csináltattam ezzel kapcsolatban

  – mondta Bence az RTL kameráinak, majd megmutatta a tévéműsor alakjára tetovált logóját.

 • A színész kint alszik a kanapén – ez az ára annak, hogy szülők lettek.

  Gryllus Dorka ritkán enged akkora betekintést a magánéletébe, mint ahogy azt a Viasat3 Adom a napom című műsorában tette. A színésznő szinte rögtön az adás első képkockáin elárulta, hogy férjével, Simon Kornéllal külön ágyban alszanak. Tette ezt azért, mert a műsorvezető, Geszti Péter – aki történetesen Gryllus első férje volt, házasságuk 2001-től 2006-ig tartott – megkérdezte tőle a videóhívásban, hogy mi volt az első mozdulata reggel, amikor felkelt.

  Az történt, hogy a gyerekek elaludtak az én ágyamban, a nagy ágyban. Volt egy pontja az éjszakának, amikor átmentem Somika ágyába, mert úgy éreztem, hogy ott talán nyugalmasabb lesz az éjszaka, de aztán Áron felébredt negyed hétkor, és kiabált nekem, hogy »Mama!«, úgyhogy kiugrottam Somika ágyából, és átrohantam Áronhoz. Ez volt az első mozdulatom. Aztán már nem tudtam visszaaludni 

  – magyarázta Gryllus, mire Geszti megjegyezte: ez úgy hangzik, mint egy csúcsforgalom, amire a színésznő csak helyeselni tudott. Majd arra terelődött a szó, hogy szülőként sokszor nagyon nehéz éjszaka felkelni a gyerekekhez. Ekkor derült ki, hogy Gryllus Dorka nem alszik egy ágyban a férjével.

  Kornél kint alszik a kanapén. (nevet) Ez az ő döntése volt, hogy ne kelljen felkelnie. Mindig úgy volt, hogy én kelek éjszaka, de cserébe reggel kiadhatom a gyerekeket neki, és akkor még alhatok egy órát, vagy kettőt, ha bírok. Ez volt a deal, és ez így maradt

  – árulta el a színésznő, majd Geszti arról beszélt neki, hogy a felesége időnként kiparancsolja az ágyból a horkolása miatt, de Gryllus hamar lezárta a témát, mondván, ilyen intim részletekre nem volt kíváncsi.

  Mint ismert, Gryllus Dorka és Simon Kornél első közös gyermeke, Soma 2012-ben született. A színésznő akkor 40 éves volt, ezért letettek a második gyermekről. A sors fintora, hogy Gryllus a pandémia alatt teherbe esett, és 2020-ban világra hozta második fiát, Áront. 2020 volt az az év is, amikor házasságot kötött Simonnal.

 • Az énekes a technológia veszélyeire hívja fel a figyelmet.

  63A7380
  Fotó: Zöld Fanni / Index

  Ahogy arról az Indexen is írtunk, a napokban egy, a mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tv tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában. Az MI által generált tévést Bíró Adának hívják, megjelenését, arcát és hangját egyaránt számítógéppel hozták létre korábban már meglévő programokból. A minimális emberi segítséggel életre hívott képi és nyelvi modell Fejős Ádám állandó műsorvezetőtársa lett a köztévé műsorában. 

  A fent említett hírre ByeAlex a közösségi oldalán posztolt egy hosszabb eszmefuttatást, amelyben aggályait fejezte ki az egyedülálló technológiai újítással kapcsolatban.

  Legalább nem lesz unalmas az emberi nem hanyatlása; mert egy AI-apokalipszis biztosan izgalmas lenne. Mondjuk, azt sosem gondoltam volna, hogy a Duna tv lesz élenjáró a mesterséges intelligencia felhasználásában. Bizony mondom néktek: lesz itt még sírás, munkanélküliség és káosz, ha az okosak nem szabályozzák ennek terjedését! És hát a csúf igazság az, hogy híreket a jövőben AI-droidok is tudnak majd mondani

  – kezdte bejegyzésében az énekes, aki szerint ha ilyen tempóban fejlődik tovább az emberi érzelmek és gesztusok lemodellezése, hamarosan nem csupán a leghétköznapibb tevékenységek űzése lesz egyszerű a mesterséges intelligencia számára, de a művészetet, az alkotást, a zenét vagy a filmeket is úgy tudja majd mímelni, hogy nem lesz világos, valódi elme vagy algoritmus áll-e mögötte.

  Az AI fejlődése ugyan hasznos és csodálatos; mégis a poklot hozhatja majd el számunkra. De mint mondtam, unatkozni nem fogunk. Én pl. imádom a robotokat. Ui.: A minap láttam, hogy az X-Faktor új mentorait is AI-képekkel jelentik be. Mínusz egy fotósgázsi

  – fogalmazott az X-Faktor korábbi mentora.

 • A tehetségkutató műsor óta egyre csak növekszik a népszerűsége.

  PAP 1442
  Fotó: Papajcsik Péter / Index

  Mihályfi Lucát egy egész ország ismerhette meg a 2022-es X-Faktorban, ahol végül harmadikként végzett a fináléban. A fiatal énekesnő zenei karrierje azóta is töretlenül ível felfelé, dalokat ír és közben folyamatosan koncertezik. Most a Glamour magazinnak adott interjút, melyben egyebek mellett arról is beszélt, hogyan változott meg az élete amióta egycsapásra híres lett.

  Remélem nem változtatott meg a siker, de nem is szeretném, hogy megváltoztasson. Szeretnék ugyanaz a lány lenni, aki az X-Faktor előtt a zuhanyrózsa alatt énekelt. Nyilván sokat segített abból a szempontból, hogy rengeteg új emberrel találkoztam, és bekerültem egy olyan közegbe a zenei szférán belül, amiben teljes mértékben önmagamat tudom adni. Úgy érzem, hogy a siker inkább kinyitott. Bátrabb és magabiztosabb ember lettem azáltal, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és erről kapok visszajelzést is

  – magyarázta Mihályfi, majd arról is beszélt, hogyan tudott megbirkózni azzal, hogy nagyon fiatalon csöppent bele szórakoztatóipar körforgásába.

  Azt gondolom, hogy aki kiteszi a szívét, lelkét a dalain keresztül, folyamatosan megkérdőjelezi magát, hogy jó-e az, amit csinál. Ez egy nagyon nehéz műfaj, hiszen előadóként arra vállalkozunk, hogy kiálljunk az emberek elé, és fogadjuk a pozitív, de a negatív kritikákat is. Amikor kételyeim vannak, a családomhoz és a barátaimhoz fordulok

  – mondta az énekesnő, aki szerencsére olyan emberekkel van körülvéve, akikkel bármikor megtudja beszélni ezeket a dolgokat, és segítenek neki átlendülni a nehezebb időszakokon.

  Mihályfi a karrierbeli terveiről is mesélt a lapnak, akik a a közeljövőben megvalósítandó álmai mellett arra is kíváncsiak voltak, hol látja magát 10 év múlva.

  Nem szeretek tervezni, ebben a szakmában ez amúgy is nagyon szubjektív és bonyolult, de ha még mindig a zenével foglalkoznék, és azt csinálhatnám, amit szeretek, akkor annak nagyon örülnék. Azt kívánom magamnak, hogy érezzem jól magam, és szeressem azt, amit csinálok.