Árpád
-2 °C
4 °C

Felszállt az Orion, McCain a parancsnok

2014.12.05. 19:46 Módosítva: 2014-12-05 19:47:24

MIRE KÍVÁNCSI A MINISZTERELNÖKSÉG?

Nyilván John McCain hazai megítélésére is, de ő sajnos túl későn, a kutatás megrendelése után neofasiszta diktátorozta le Orbán Viktort, így arra még jó darabot várni kell. A döntéshozók addig kénytelenek lesznek azzal beérni azzal, hogy a megkérdezettek szerint Gyurcsány Ferenc külföldi érdekeket szolgál-e és ezért ki kéne-e tiltani a Parlamentből, valamint hogy mi a magyarok véleménye André Goodfriendről. Az adófizetőknek alig 200 millióba kerül a tanulságosnak ígérkező felmérés, amit a Századvég és a Kód Kft. végez.

ORBÁN NÉPSZERŰSÉGE ISMÉT A CSÚCSON

Szerencsére a miniszterelnök megítélése idehaza mindig aktuális, és nem, vagy csak részben függ John McCain kénye-kedvétől. A Századvég szerint az Októberi Sajnálatos Események (internetadó, kitiltási botrány, stb.) nemhogy nem ártottak Orbán Viktor megítélésének, de a kormányfő népszerűsége csak tovább nőtt az aktív szavazók között, és ugyanott áll, mint 2010-ben, ráadásul nőtt azoknak a száma, akik szerint jó irányba mennek a dolgok. A Fidesz támogatottsága csökkent, de a baloldal is stagnál, Gyurcsány Ferenc pedig a legelutasítottabb politikus. Közben a Nézőpont is kiadta a friss jelentését: egyre többen fordulnak el a Fidesztől, ám nem csatlakoznak más pártokhoz.

ÚJ SIKEREMBER A KORMÁNYBAN

Nem, nem John McCain az. Viszont az sem igaz, hogy a kormány bezárta volna a kapuit az előző nyolc évben felelős beosztásban lévők előtt: a valódi tehetség és szorgalom iganis utat tör, a legjobbakat a NER is elismeri és díjazza. Itt van például Bódi Gábor, aki Bajnai alatt kezdte, és mára ugyanott tart, sőt: a miniszterelnökségi helyettes államtitkár összesen négy állami vezetői tisztségében több mint 2,6 millió forintot keres havonta. Pár hónapig még a Miniszterelnökség egyik beszállítójának, a Strategopolisnak is a döntéshozója volt, amiért szerény 64 milliós osztalékot vehetett fel.

MCCAIN MEGINT MEGSZÓLALT

Totálisan alkalmatlannak nevezett egy fontos külügyi pozícióra kiszemelt politikust. Persze nem André Goodfriend-et, de nem is Szijjártó Pétert vagy Magyar Leventét, hanem a Tony Blinkent, akit Obama a  külügyminiszter-helyettesi posztra szán.

A NASA SIKERESEN TESZTELTE ÚJ ŰRHAJÓJÁT, AZ ORIONT

A meghiúsult csütörtöki start után a NASA-nak pénteken sikerült indítania azt a rakétát, ami Föld körüli pályára állította az Orion nevű, ember szállítására is alkalmas űrhajót. A kapszula két kört tett a Föld körül, ezalatt durva kozmikus sugárzás is érte, és egy darabban visszaért a földre. Az esemény során az indítást, a rakéta fokozatainak szétválását, az Orion irányító- és létfenntartó rendszereit, a sugárvédelmi és hőpajzsait, illetve a leszálláskor használt ejtőernyőket tesztelték.

ELVETTÉK TÖRÖCSKEI BANKJÁNAK ENGEDÉLYÉT 

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte a végelszámolását, mert az intézmény működése fenntarthatatlanná vált. A jegybank közölte, hogy húsz munkanapon belül az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítja a betéteseket.

A GOOGLE FELADJA A CAPTCHÁ-T

A Google úgy döntött, hogy kinyírja a captchákat. "Éveken át olvastattunk torzított szövegeket a felhasználókkal, amiket szövegdobozokba kellett begépelniük; így dönthettük el, hogy robotok-e vagy sem. Aztán rájöttünk, egyszerűbb lenne megkérdezni a felhasználóktól, hogy robotok-e – és megcsináltuk" – magyarázta a döntést Vinay Shet, a Google termékmenedzsere.

MAGYAR SIKEREK A DOHAI RÖVIDPÁLYÁS ÚSZÓ-VB-N

Három aranyérem, benne egy világcsúcs és egy világbajnoki csúcs a magyar úszók pénteki eredménylistája: sorrendben előbb Hosszú Katinka 200 háton, majd Gyurta Dániel 200 mellen győzött, utánuk Bernek Péter következett, aki 400 gyorson verte meg a mezőnyt Dohában, a vb-n.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?