Nem a mai volt a maffiózók napja

2014.12.17. 19:06

GOODFRIEND: AMERIKA KIAD INFORMÁCIÓT A MAGYAROKNAK, HA BŰNCSELEKMÉNY KIVIZSGÁLÁSÁHOZ KÉRIK

„Amennyiben a birtokukban levő információ áttekintését követően a magyar kormány arra a következtetésre jut, hogy bűncselekmény kivizsgálására sort kell keríteni, és ehhez a vízumügyletekkel kapcsolatosan konkrét információt igényel, az információt a kölcsönös jogi segítségnyújtási szerződés keretén belül kikérheti.″ – ezt André Goodfriend nagykövetségi ügyvivő írta Schiffer András LMP-frakcióvezetőnek. A hetek óta tartó kitiltásai botrány legújabb fejleménye tehát azt jelenti, hogy a magyar fél által hangosan követelt bizonyítékok odakerülhetnek a nyomozóhatóság asztalára.

RÁJÁRT A RÚD A MAFFIÓZÓKRA ÉS A GYILKOS RENDŐRRE IS

A rendőrség négy embert fogott el az 1996-os ügetői emberölési kísérlet ügyében. A gyanúsítottak a budapesti éjszakai élet egykor jól ismert figurái: Tanyi György és két testvére, János és József, valamint a 43 éves B. László. De rászállt a hatóság a Portik-ügy koronatanújára, a maffiaperben elítélt Radnai Lászlóra is, akinek nemrég éppen Áder János államfő adott kegyelmet. Eközben első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt az egykori rendőrt, aki tavaly kihallgatás közben halálra vert egy erdélyi magyar férfit az izsáki rendőrörsön. 

18 év után

AZ AMERIKAI KÜLÜGY NEM LESZ ORBÁN NAGY BARÁTJA

Az amerikai Szenátus megszavazta John Kerry külügyminiszter helyettesének Tony Blinkent, a volt budapesti nagykövet, Donald M. Blinken fiát. Donald és felesége, Vera Blinken 2009-ben megjelent visszaemlékezésük alapján inkább a szocialista kormányokkal szimpatizáltak, és nem voltak éppen jó véleménnyel Orbán Viktorról. Közben az új budapesti nagykövet, Colleen Bell is letette esküjét, ő januárban érkezhet Budapestre.

AZ APPLE LEÁLLÍTOTTA OROSZ WEBSHOPJÁT A GYENGE RUBEL MIATT

Az Apple a rubel árfolyamzuhanása miatt átmenetileg felfüggesztette oroszországi online kereskedését. Az oroszok pénzének értéke a felére csökkent egy év alatt a dollárhoz viszonyítva, az orosz gazdaság az elemzők szerint 1998 óta nem látott bajban van. Nem is olyan régen az orosz piac még az egyik legfontosabb cél volt az Apple számára.

A SPANYOLOK KIGOLYÓZTÁK A GOOGLE NEWST, ÉS EZT NEM JÓL TETTÉK

Spanyolország olyan szabályozást hozott, amely szerint a honlapok linkjeit összegyűjtő aggregátoroldalaknak fizetniük kell a linkelt cikkek eredeti tulajdonosának. Vagyis a Google-nek a Hírek szolgáltatásba bekerülő linkek után kellett volna fizetnie a spanyol újságoknak. A Google inkább megszüntette a szolgáltatást, és eztuán a spanyol híroldalak forgalma két számjegyű százalékkal esett vissza a korábbi hét azonos napjának forgalmához képest. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy nem a Google az, aki bukik ezen a történeten, hanem pont az újságok, akik azt gondolták, hogy az általuk előállított tartalmon élősködő világcég kipöckölése jót tesz majd az üzletnek.

A CBA-RA HASONLÍT MAJD A SPAR

Csak franchise-ból tud majd bővülni a Spar Magyarországon, azt pedig még nem tudják, hogy a vasárnapi zárva tartás hány munkahelyet szüntet meg – reményeik szerint egyet sem. Legfeljebb a különadó miatt feleannyi pénzt fognak kapni a bécsi központból beruházásra, mint tervezték, ami 34 millió eurónyi és 600 munkahelynyi mínuszt jelent az országnak. A kis falvakban szerintük vissza kellene adni a dohányárusítást a helyi boltosoknak.

ELŐSZÖR VÁLASZTOTTAK AZ OLASZOK A LEGJOBBJAIK KÖZÉ EGY MAGYAR KOSARAST

Hanga Ádám, az Avellino kosarasa részt vehet az olasz kosárlabda-bajnokság All Star-gáláján. A magyar hátvéd posztján a harmadik legtöbb közönségszavazatot kapta.