új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Először Pusztai Liza kötött be az egyéniben már az első asszóját elvesztő, így a 32 között búcsúzott Takasima Risza ellen a magyar–japán női kardnegyeddöntőben. Kiegyenlített asszót vívtak, 2:1-re a japán vezetett, aztán Puszta fordított. 4:3-ra már megint Takasima vezetett, ezt követően összevágtak, Pusztai videózást kért, de hiába, 5:3-mal Japán válthatott előnyből. 

    Az egyéniben 7. helyet szerző Szűcs Luca Emura Miszaki ellen kezdett. Utóbbi a nyolcaddöntőben búcsúzott hétfőn. Az első tust Emura adta, Szűcs 3.2-nél megérdemelten fordított, majd egy összevágást követően szerencsére őt ítélték támadónak, így 4:2-re is meglépett a párharcon belül, ezzel egyúttal egyenlített (7:7). Hirtelen a japánra került a nyomás, hogy megpróbáljon kikecmeregni a gödörből, ám a következő két találatot is Szűcs adta (9:7), így már nálunk volt a fór. Befejezni azonban nem sikerült előnnyel, Szűcs hiába dobbantott nagyot a bal lábával, ez a bosszúság és nem az öröm jele volt... (9:10). 

    Az első kört Márton Anna fejezte be Fukusima Sihomi ellen. Mindkettejüket Olga Harlan búcsúztatta egyéniben, de fontos különbség, hogy Fukusimát két körre korábban, rögvest az első főtáblás asszójában. Márton rendkívül összeszedetten kezdett, három tust adott sorozatban, majd egy összevágást követően a videós megerősítéssel a negyediket is neki ítélték meg (13:10). Fukusima 5:1-nél szépített először, a következő tust viszont megint ő adta, köszönhetően annak, hogy ő indított először, így 15:11-es magyar előnnyel sikerült lezárnia az első szakaszt. 

  • A Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összetételű női kardcsapat első ellenfele az a japán lesz, amellyel a három évvel ezelőtti olimpián is összecsaptak – akkor az 5-8. helyért zajló csatában 45:42-re nyert a rivális. A mieink kétszeres világbajnokok, így ezúttal azért esélyesebbnek számítanak. Noha azért a szövetség részéről többen is óvatosságra intettek a várakozásokat illetően. Főleg, úgy hogy a másik oldalon a legutóbbi két világbajnokság egyéni győztese állt Emura Miszaki személyében.

    45 perc és kiderül, ma is érdekeltek leszünk-e az esti programban a lenyűgöző hangulatú Grand Palais-ban. 

  • Hibátlanul zárta a csoportkört a párizsi olimpián a francia női kézilabda-válogatott: a magyar csapatot is felvonultató hatosban a címvédő, házigazda és világbajnok együttes szombaton 32–24-re múlta felül a spanyol együttest.

    A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO balátlövője, Estelle Nze Minko három góllal, a magyar bajnok és kupagyőztes Ferencvároshoz csatlakozó kapus, Laura Glauser négy, a pályafutását Győrben folytató Hatadou Sako hat védéssel járult hozzá a csoportelső franciák sikeréhez – írja beszámolójában az MTI.

    A korábban Győrben és a magyar válogatott élén is dolgozó Ambros Martín által irányított spanyolok pont nélkül fejezték be a csoportkört.

    A negyeddöntős magyar válogatott a nyitókörben 31–28-ra kikapott a franciáktól, a spanyolok felett csütörtökön 27–24-re diadalmaskodott, ezzel biztosítva a nyolc közé jutást.

    női kézilabda, csoportkör, 5. (utolsó) forduló:

    B csoport:

    Franciaország–Spanyolország 32–24 (17–9)

    korábban:

    Hollandia-MAGYARORSZÁG 30-26 (19-16)

    később:

    Brazília–Angola 14.00

  • Az Indexnek adott exkluzív interjúban Sara Huff, a híres brazil ex-feminista őszintén mesélt életének nehézségeiről, személyes átalakulásáról és a modern feminizmusról alkotott kritikáiról. Huff története nemcsak a változásról és a kitartásról szól, hanem a társadalmi normák és ideológiák megkérdőjelezéséről is.

    Ma különleges üzenettel fordul Hámori Luca magyar olimpikonhoz, aki a közelgő mérkőzésén egy ellentmondásos kihívással néz szembe. Interjúnkat az MCC Feszten vettük fel.

  • A medencés úszóprogram az 1500 méteres gyorsúszás előfutamaival folytatódott, amelyben két magyar, Sárkány Zalán, valamint Betlehem Dávid is érdekelt volt. 

    Sárkányt követhettük először, a második előfutam nyolcas pályáján. A hármason és a négyesen hamar elhúzott a táv Európa-rekordere, az olasz Gregorio Paltrinieri, valamint az immáron 800 gyorson olimpiai bajnok ír, Daniel Wiffen – már ekkor egyértelmű volt, hogy a futamgyőzelem kettejük között dől el. 

    A verseny harmadánál a 20 éves magyar ötödikként fordult, 4:56.20 perces idővel, 1000 méternél (9:54:77) pedig a hatodik helyen állt. Végül a futamot Wiffen nyerte magabiztosan, mögötte Paltrinieri és Aubry végzett,

    Sárkány pedig nagy hajrával feljött az ötödikre, 14:52.42-es idővel, egyéni rekordot úszva.

    Betlehem Dávid jól kezdett, a táv harmadánál 4:55.30 perces idővel az ötödik helyen állt, 1000 méternél pedig már feljött a harmadik helyre (9:52.32), az utolsó harmadban elkezdett zárkózni Bobby Finke-re és Ahmed Dzsauadira, végül fantasztikus úszással, országos csúccsal, 14:45.59-cel megszerezte a futam harmadik helyét – döntőt érően!

    Betlehem a nyolcadik helyen jutott tovább, Sárkány a 11. helyen fejezte be az 1500-as távot. 44 év után lesz ismét döntősünk ezen a távon.

  • A magyar cselgáncsválogatott tagjai az olaszoktól elszenvedett vereség ellenére dicsérték egymást, ahogy Özbas Szofi fogalmazott: egy mindenkiért, mindenki egyért küzdött – írja az MTI.

    Az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián szerint „hatalmas lépcsőfok”, hogy Magyarország először részt vehetett az ötkarikás játékok csapatversenyében:

    Óriási dolog volt, hogy a csapat kijutott az olimpiára. Az, hogy kikaptunk, benne van a dzsúdóban, én sem tudtam hozni a meccsemet sajnos, nem repdesek az örömtől. Bízom benne, hogy a srácok pótolni fogják a győzelmet négy év múlva.

    Az olaszok 3:0-s vezetésénél Özbas Szofi dupla győzelmi kényszerben lépett tatamira, de elmondta, ő ezt nem érezte tehernek:

    „A csapatversenynek teljesen más hangulata és ereje van, teljesen más energiák vannak az emberek között, amikor ülünk a padon, mint egyéniben. Nagyon hálás vagyok, hogy én ebből kaphattam. A meccsem az én javamra dőlt el, de a saját szintjén mindenki ugyanannyit rakott bele, ahogy Réka vagy Krisztián is. Tényleg úgy van, hogy egy mindenkiért és mindenki egyért. Örülök, hogy kaphattam a csapat erejéből, mert nagyon sokat adtunk egymásnak.”

    Pongrácz Bence nem érezte igazságosnak, hogy önveszélyes technikáért leléptették:

    „Már ismertem az ellenfelemet és vártam, hogy ez egy jó kis meccs lesz, de hamar leléptettek, mert leért a fejem. Én nem éreztem annak, szerintem előre tettem a kezeimet, csakhogy így egy nagyon rövid találkozó volt. De büszke vagyok, hogy ezzel a csapattal én itt lehettem, mindenki mindent megtett.”

    Vég Zsombor elmondta, örült, hogy neki kellett kezdeni, szerinte így volt a legjobb.

    „Nem is tudom, mi történt, annyira benne voltam a meccsben, annyira koncentráltam, hogy amikor 39 másodperccel a vége előtt kinéztem a táblára, akkor láttam, hogy vezet az ellenfél egy vazaarival. Az ki is zökkentett egy kicsit, mert itt nemcsak magamért, hanem a csapatért is küzdöttem. Jó az olasz, de verhető lehetett volna” – fogalmazott.

    A kétszeres olimpiai ötödik Pupp Réka szintén kiemelte, hogy a csapat minden tagja mindent megtett a sikerért.

    „Közelinek éreztem, és nem lehetetlen küldetésnek legyőzni az olasz lányt. Sajnálom, hogy a csapathoz nem tudtam egy pontot hozzátenni. Mentem egy aranypontos mérkőzést ismét, mindent beletettem, nagyon elfáradtam – nyilatkozott hozzátéve, nem a magyar együttes volt az esélyes. – Volt matek előtte, szerintem ha minden csillagállás nekünk kedvezett volna, akkor is ikszre tudtuk volna kiügyeskedni, onnan meg egy aranypontos mérkőzéssel minden lehetett volna. El tudtam volna képzelni magunknak egy könnyebb első meccset, de büszke vagyok a csapatra, emelt fővel mehet haza mindenki.”

    Gercsák Szabina nem kapott lehetőséget, de elmondta, neki a legnagyobb küzdelmet azzal kellett megvívnia, hogy hozza a súlyát. Négy kilogramm pluszt kellett ugyanis néhány óra alatt összeszednie, hogy bemérlegeljen a plusz 70 kg-os kategóriába, ez sikerült, ám az olaszok 4-1-es vezetésénél az ő meccsét már nem rendezték meg.

    A hétfős magyar küldöttség az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik hellyel zárta az egyéni küzdelmeket az olimpia dzsúdótornáján.

  • A legutóbbi négy világ- és Európa-bajnokságon egyaránt dobogós spanyol férfi vízilabda-válogatott 23–8-ra legyőzte Japánt a magyar érdekeltségű csoportban a párizsi olimpia szombati versenynapján.

    A B csoportban továbbra is százszázalékos teljesítménnyel listavezető spanyoloknál csak a két kapus és egy mezőnyjátékos nem szerzett gólt. Az ázsiai csapat továbbra is pont nélkül áll a tabella utolsó helyén – összegez az MTI.

    férfi vízilabda, csoportkör, 4. forduló:

    B csoport:

    Spanyolország–Japán 23–8 (4–0, 6–2, 7–4, 62)

    később:

    AusztráliaMAGYARORSZÁG 15.00 – élőben az Indexen!

    SzerbiaFranciaország 19.30

    A csoport:

    HorvátországGörögország 12.05

    MontenegróEgyesült Államok 16.35

    OlaszországRománia 21.05

  • Az egypárevezősök A fináléjában a férfiak mezőnyében a német Oliver Zeidler óriási fölénnyel lett olimpiai bajnok, a hölgyeknél a holland Karolien Florijn diadalmaskodott.

    A női és férfi nyolcasok versenyében román és brit aranyérem született.

  • Hiába nyújtott kiemelkedő kapusteljesítményt a Magyarország–Hollandia (26–30) csoportkörzáró-mérkőzés második félidejében a mieink kapitánya, Böde-Bíró Blanka, szűkszavúan és csalódottan értékelte az összecsapást a Dél-Párizsi Aréna interjúzónájában.

    „Persze, hogy csalódott vagyok, azt gondolom, hogy amikor címeres mezben pályára lépünk, mindenáron győzni szeretnénk, ez pedig ma nem jött össze. Ilyenkor az ember nyilván keserű, mert nem elég, hogy nem úgy alakult a végeredmény, ahogyan azt szerettük volna, de közben sem tudtuk az igazi arcunkat mutatni” – mondta, majd a megjegyzésre, mely szerint az ő teljesítménye a kapuban azért rendben volt, önkritikusan folytatta...

    „Nem gondolom így. Az első félidőt én sem úgy kezdtem, ahogyan kellett volna, ott azért, ha csak két-három védést hozzá tudok tenni, akkor Hollandia nem tudja ilyen könnyen felépíteni az önbizalmát, nem szerez ennyi gólt, és az egész meccs másképpen alakulhatott volna. Rendben, a második félidő nem volt rossz, de ez önmagában az elsőt nem menti meg. Hiába voltunk ott végig lőtávban, az az átütő erő, amit az elmúlt mérkőzéseken éreztem magunkban, ma nem volt bennünk.”

    Hozzátette, annak azért örül, hogy a célkitűzést, azaz a negyeddöntőbe jutást sikerült teljesíteni, de messze van a maradéktalan elégedettségtől.

    „A meccsekre visszagondolva azért többet akartunk, és többet is hozhattunk volna ki egyik-másik találkozónkból. A mai napunkat fontos rászánni arra, hogy megnézzük a hibáinkat és megkeressük az okaikat. Az olimpia legfontosabb mérkőzése valóban a hatodik, a negyeddöntő, amelyen eldől, küzdhetünk-e az érmekért, fontos, hogy a lehető legtöbb tanulságot levonva menjünk neki. Ma este eldől, ki lesz az ellenfelünk, nincs preferenciám, bárkik is jönnek, két napunk lesz rájuk a lehető legjobban felkészülni” – tekintett előre Böde-Bíró Blanka.

  • Különleges módon hangolódott Major Veronika szombaton a női sportpisztoly fináléjára, melyet bronzéremmel zárt a párizsi olimpián.

    Karácsonyi süteményreceptekről beszélgettünk a döntő előtt

    – árulta el a magyar sportlövészet húsz év után megszerzett első ötkarikás érmének a titkát az MTI-nek Győrik Csaba, a keszthelyi klasszis edzője.

    „Van egy kézikönyvem minden versenyzőről, így Veráról is és ez a 48/b fejezete, a karácsonyi sütemények. Neki most erre volt szüksége, így erről beszélgettünk.”

    Major Veronika könnyes szemekkel érkezett a magyar újságírókhoz az eredményhirdetés után és ő a siker egyéb fontos tényezőit emelte ki.

    „Nem is lehetnék ennél boldogabb, talán akkor, ha előrébb végzek, de nem is mondok ilyet, mert ez is megríkatott – nyilatkozta boldogan a 27 éves sportlövő. – Azért jöttem, hogy érmet nyerjek és ezt a célt a végletekig hajtottam magamban, végig ott voltam, csináltam és meglett az eredménye.”

    A magyar olimpiai csapat hatodik érmét megszerző sportoló a fináléra térve elmondta, hogy kicsit visszafogottabban kezdett, de azok a lövései sem voltak rosszak, melyek nem értek pontot.

    „Sajnos voltak olyan sorozataim, amikor hiába lőttem tízest, nem lett találat, mert 10,2 körtől ér pontot a lövés. 10,0-k, 10,1-ek voltak, de nem hagytam, hogy ezek letörjenek. Hajtottam magam, hogy még jobb legyek, hogy a legjobb technikát hozzam ki magamból és mással ne törődjek” – idézte fel a döntőjét Major.

    Nehéz olimpiai ciklusom volt, végig kellett versenyeznem a szezont a kvótáért, de ez az előnyömre vált. Éreztem, hogy benne lesz ez az eredmény a kezemben az olimpián.

    Major Veronika beszélt arról is, hogy a légpisztolyos döntő - melyet a nyolcadik helyen zárt - sokat segített neki abban, hogy ezúttal kiemelkedően tudott szerepelni.

    „Nagyon sokat segített, hogy lőhettem 10 méteren a döntőben, mert megéreztem a pálya hangulatát, láttam a körülményeket, a fényeket, ami minden pályán más. Sokat jelentett számomra az is, hogy első helyen jutottam fináléba, sőt, olimpiai rekordot (592 kör) állítottam be, aminek külön örülök" - jegyezte meg a magyar pisztolyos, aki azt is elárulta, hogy a fináléban az indiai Manu Bhaker elleni éremről döntő szétlövés előtt magabiztosnak érezte magát. "Az járt a fejemben, hogy odaállok és még ötöt lövök, másrészt az, hogy itt az alkalom, hogy megszerezzem az érmemet. Tudtam, hogy szétlövésekben nagyon jó vagyok, ha kiélezett a helyzet én azt meg tudom oldani. Tudtam azt is, hogy az én akaratom fog érvényesülni és az lesz, amit én szeretnék.”

    Győrik Csaba szintén azt emelte ki, hogy tanítványa a szétlövésekben szinte mindig jól teljesít és nyer, így akkor ő biztos volt az éremszerzésben.

    „A döntő előtt, már a sütemények után ugyanazt láttam rajta, amit tegnap reggel az alapversenyt megelőzően, hogy az az elszántság és fókuszáltság van nála, ami kell. Ő technikailag a világ egyik legjobb lövője, úgyhogy én tök nyugodtam ültem a döntő alatt, igaz, a pulzusom 143 volt közben – viccelődött a szakember. – Veronika mindent nagyon jól megcsinált és úgyis megoldotta, hogy én nem láttam a monitorját, nem tudtam milyen szórással, hova lő, így segíteni sem nagyon tudtam neki. Nagyon örülök az egész olimpiai szereplésének.”

  • Senánszky Petra az 50 méteres gyorsúszás kilencedik előfutamában, a kettes pályán indult. A nyolcadik helyen, 25.21-es idővel zárt, ezzel az utolsó előtti futam előtt a 16. helyen állt. 

    Végül nem jutott be a középdöntőbe, a 24. helyen fejezte be a távot.

  • „Nyerni akartunk, de ez nem sikerült. Valószínű, a papírforma alapján is esélyesebb lett volna a holland válogatott, de az bosszant, hogy azt érzem, ma a tudásunk alatt játszottunk – nyilatkozta a 30–26-os vereség után Vámos Petra. – Kulcsmomentumokban nem tudtunk váltani, nem tudtunk egyet előre lépni. Ezzel együtt egy közönségszórakoztató mérkőzés lehetett kívülről, olykor-olykor a kelleténél sokkal több hibával.”

    Vámos a lehetséges negyeddöntős ellenféllel kapcsolatban úgy fogalmazott, mindhárom skandináv kőkemény, de talán Norvégia képes a leginkább kiegyensúlyozott teljesítményre, így aztán őket a legnehezebb meglepni is. 

    „A svédek és a dánok stílusa talán picivel jobban fekszik nekünk, de egyik sem könnyű ellenfél. Bárhogy is alakul az este, biztos vagyok benne, hogy a holnapi napunk alapos elemzéssel és videózással telik majd” – tette hozzá.

    Megjegyezte, érzésre az elmúlt másfél hét még jobban összekovácsolta a csapatot, amiatt azonban bosszankodott, hogy az olimpia elején látott hullámzó teljesítmény – ha kisebb kilengéssel is –, de a csoportkör alatt végig elkísérte az együttest.

    „Nem akarok kifogásokat keresni a mai gyengébb teljesítményért, mert a hollandoknak is kilenc óra volt, és ők is a biztos továbbjutás tudatában, a miénkhez hasonló céllal vágtak neki. A helyzetkihasználással viszont kevesebb problémájuk akadt, mint nekünk, és ezzel meg is nyerték a mérkőzést” – foglalta össze a történteket Vámos.

    A hollandok sikerét hozó magyar csoportzárórólitt olvashat bővebben! 

  • „Az egész mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – kezdte értékelését Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Hollandia elleni 30–26-os vereség után, mellyel eldőlt, hogy biztos továbbjutóként a harmadik helynél előrébb nem végezhet csoportjában az együttesünk –, valahogy nagyon gépiesek voltunk. Védekezésben elmaradtak az ütközések, támadásban pedig egymástól vártuk a csodát. A második félidőre kicsit javult a helyzet, jobb lett a védekezés, és Böde-Bíró Blanka is sokat segített, hogy a meccs nyitott maradjon. Bosszantó, hogy mikor ott volt a lehetőségünk a felzárkózásra, belehibáztunk. A sport az ilyen.”

    Újságírói kérdésre úgy felelt, nem hiszi, hogy az esetleges koncentrációhiányt az okozta volna, hogy a mieink a biztos továbbjutás tudtában elkényelmesedve fordultak volna rá a mérkőzésre.

    „Tudtuk, hogy miért vagyunk itt, de azt is beszéltük, hogy előre nem számolgatunk, nem nézünk, csak mindig a következő mérkőzésre, mert mindegyik nagyon fontos. Biztos, hogy volt bennünk némi fáradtság, megint kilenckor kellett kezdeni – de ez az ellenfélre is igaz. Megnézzük a statisztikákat, a hollandoknál érzésre ugyanannyi eladott labda és technikai hiba volt, mint nálunk. Talán egy picit rutinosabbak voltak ebben az összeállításban abból a szempontból, hogy kezeljék az ilyen nehézkesebb pillanatokat. Így alakult, a folytatásra kell koncentrálnunk. Tudtuk már a csoportkör elején, hogy a francia válogatott micsoda erőt képvisel, és hogy reálisan a második-harmadik helyért lehetünk harcban. Meglepetést szerettünk volna szerezni, de ez sajnos a csoportkörben elmaradt” – tette hozzá.

    A negyeddöntővel kapcsolatban úgy fogalmazott, még várni kell, de ő arra számít, ha nincs meglepetés, Svédország lesz az ellenfelünk.

    „Nemrég játszottunk velük, de tudjuk, hogy egy olimpia negyeddöntő egészen más kávéház” – utalt az áprilisban 28–25-re megnyert debreceni olimpiai selejtezős összecsapásra.

  • A medencében Snánszky Petra női 50 gyorson a kilencedik előfutamban lesz érdekelt, férfi 1500 gyorson Betlehem Dávidnak és Sárkány Zalánnak szurkolhatunk. A bringások között férfi mezőnyverseny van, Valter Attilával.

  • A magyar olimpia csapat tegnap Instagram-oldalán tett közzé fotókat a friss olimpiai bajnok Kós Hubertről és példaképéről, az olimpiai ezüst- valamint bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlóról. 

    Előbbi még 2013-ban készült a barcelonai világbajnokságon: az akkor 10 éves Kós Hubert készített egy képet példaképével, Cseh Lászlóval. Majd nyolc évvel később, 2021-ben újra összeállt a két úszó egy fotóra, akkor Cseh László és Kós Hubert ugyanabban a számban álltak rajthoz a tokiói olimpián.

    És eljött a 2024-es párizsi olimpia: Kós Hubert a 200 méteres hátúszás olimpiai bajnoka lett.

  • Major Veronika bronzérmével immár mindegyik medáliából kettőt gyűjtött a magyar csapat, amely összességében a 14. helyen áll. Az élen továbbra is Kína található, a Koreai Köztársaság feljött a hatodik helyre.

    Érmek a 2024-es olimpián

    OrszágAranyEzüstBronzΣÖsszesen
    1.Kína 13 9 9 31
    2.Franciaország 11 13 13 37
    3.Ausztrália 11 6 5 22
    4.Egyesült Államok 9 18 16 43
    5.Nagy-Britannia 9 10 8 27
    6.Koreai Köztársaság 8 5 4 17
    7.Japán 8 4 6 18
    8.Olaszország 5 8 4 17
    9.Hollandia 5 3 2 10
    10.Kanada 3 2 6 11
    11.Új-Zéland 2 4 1 7
    12.Németország 2 3 2 7
    13.Románia 2 3 1 6
    14.Magyarország 2 2 2 6

    A teljes éremtáblát itt böngészheti át!

  • A magyar női kézilabda-válogatott élvezetes mérkőzésen 30–26-ra kikapott a hollandtól az olimpiai torna csoportkörének zárófordulójában, így jó eséllyel a harmadik helyen jut majd tovább a Lille-ben tartott egyenes kieséses szakaszba. Ez még Angola bravúrgyőzelme esetén változhat, ám jelen állás szerint az egyetlen komoly kérdés, hogy kedden délelőtti vagy késő délutáni meccset játszanak majd a mieink a legjobb nyolc között. 

    Összefoglalónk itt olvasható! 

  • Az evezős versenyszámok egyetlen magyar képviselője, Pétervári-Molnár Bendegúz a szombati C döntőben a 4., így összesítésben a 16. helyen zárta az olimpiát.

    Pétervári-Molnár 500 méter után az ötödik helyen haladt, féltávnál aztán megelőzte a paraguayi Javier Insfrant, helyezését pedig a célig megtartotta.

    A magyar evezős 6:47.81 perc alatt teljesítette a 2000 méteres távot.

    A 31 éves Pétervári-Molnár – aki Rio de Janeiróban 14., Tokióban pedig szintén egyetlen magyar evezősként a 10. volt –, keddi negyeddöntője után úgy fogalmazott: túl régóta versenyez, túl sok rajta a stressz, ezért egy évet kihagy, hogy felfrissülve kezdhesse majd a felkészülést a Los Angeles-i játékokra.

  • A női 25 méteres sportpisztoly döntőjébe első helyen kvalifikáló Major Veronika bronzérmet  szerzett, miután szétlövéssel múlta felül az indiai Manu Bhakert.

    Major a következő körben már érmesként állhatott a lövőállásba, végül 31 ponttal zárt a harmadik helyen, ezzel megszerezte a magyar küldöttség hatodik érmét, egyben második bronzérmét a párizsi olimpián.

    Bővebben itt olvashat a magyar sportlövő olimpiai bronzéremig vezető versenyéről!

  • Zártkörű rendezvény miatt zárva tart augusztus 3-án a Magyar Olimpiai Csapat Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton. A Team Hungary azonban azt írja a közösségi oldalán, hogy augusztus 4-től a megszokott rend szerint várják a vendégeket.

  • Nem kezdtek rosszul a mieink, de 7–7 után az esélyesebbnek számító Hollandia ritmust tudott váltani, és a félidő derekához érkezve 12–8-nál négy góllal is ellépett Magyarország ellen a női kézilabdatorna csoportkörének utolsó fordulójában rendezett, a B csoport második helyéről dönteni hivatott összecsapáson. A mieink főleg Vámos ás Klujber villanásaival ezúttal még visszakapaszkodtak, de a játékrész végén ismét nyílni kezdett az olló, Böde-Bíró Blanka hetes védése kellett ahhoz, hogy szünetben ne legyen közte ismét négy. A kék mezben játszó narancsok azonban így is 19–16-os fórban pihenhetnek. 

  • Magyarország sima, 4–1-es vereséget szenvedett Olaszországtól a cselgáncsozók vegyes csapatversenyének első fordulójában.

    Sajnos a mieink hamar hátrányba kerültek, miután Vég Zsombor, Pupp Réka és Pongrácz Bence is alulmaradt ellenfelével szemben – utóbbit leléptették.

    Özbas Szofi aranypont utáni sikerrel kozmetikázott ugyan az eredményen, de Tóth Krisztián ippont kapott, ami a magyarok búcsúját jelentette.

  • A boksz nem gyerekjáték, nagyon komoly sérüléseket is lehet szerezni – erről beszélt az olimpiai ezüstérmes birkózó az Indexnek. Bárdosi Sándor szerint a férfiak tesztoszteron-szintjével rendelkező Imane Helif esetében – aki szombaton 17.30 óra körül a magyar Hámori Lucával találkozik a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében – amennyiben az algériai értékei ellenére nőnek vallja magát, akkor a doppinghasználat erős gyanúja merül fel vele kapcsolatban, amivel eleve kizárná magát a küzdelemből. A női tornáról pedig azzal, ha mégis férfinak vallaná magát.

    Az egykori élsportoló, népszerű tévés műsorok gyakori vendége hozzátette: hiányolja, hogy ilyenkor nem tiltakoznak hangosan a nővédő szervezetek, akik évtizedek óta küzdenek az egyenjogúságért.

    Bárdosi kiemelte: Hámori Luca esetében azért sem opció, hogy visszalépjen – a magyar érintett mindig azt hangsúlyozta, hogy ez meg sem fordult a fejében –, mert ez a mérkőzés arról is szól, hogy a győztes biztosan érmesként távozik Párizsból.

    Az algériai versenyző indulása napok óta beárnyékolja az olimpiát, és a világ sportéletén túl a közélet, valamint politika ismert szereplőit is véleményformálásra késztette. Arról nem is beszélve: győzelme esetén alighanem sokan nem tudják majd őszintén ünnepelni őt, és egyáltalán nem csupán a magyarok.

  • Mint arról mi is beszámoltunk, péntek este férfi párbajtőrcsapatunk aranytussal győzte le a címvédő Japánt a párizsi olimpia döntőjében. Ezt természetesen a néhány nappal ezüstéremig jutó férfi kardcsapatunk is a helyszínen követte, és szurkolt Siklósi Gergelyéknek, majd egy fantasztikus szelfit is készítettek az éremosztó után.

    Háromszoros olimpiai bajnok vívónk, Szilágyi Áron külön kérte, hogy a poszt szövege az legyen: „photo by Szilágyi Áron ”. Micsoda kép!

  • A himnuszok után, az utolsó bemelegítő mozdulatokon is túl érkeznek kezdéshez a pályára a kezdő játékosok, útjára indul a labda a Magyarország–Hollandia-mérkőzésen a női kézilabda-torna csoportkörének utolsó, 5. fordulójában. A mieink egy győzelem esetén Franciaország mögött a hatos második helyét szerezhetik meg, szóval a tét komoly! 

    A találkozó eseményeititt követhetik percről percre az Index hasábjain!

  • A cselgáncsozók vegyes csapatversenyében magyar részről Vég Zsombor (+90 kg) lép először tatamira, ellenfele Gennaro Pirelli lesz.

  • Nem kis sztárparádéval folytatódott az úszóprogram az olimpián, péntek este medencébe ugrott Caeleb Dressel, Florent Manaudou és Kaylee McKeown is. A legnagyobb ováció természetesen az immár négyszeres olimpiai bajnok Léon Marchand-t fogadta, aki 200 vegyesen is olimpiai bajnok lett, így a negyedik aranyérmét szerezte meg Párizsban. Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a döntőbe 100 pillangón.

    A teljes nyilatkozat ide kattintva olvasható. 

  • Vitályos Eszter a közösségi médiában reagált a Hámori Luca ellenfelével kapcsolatos botrányra. A kormányszóvivő szerint igazságtalan, hogy az algériai ellenfele csak az elvakult genderideológia eredményeként szerepelhet az olimpián.

    A teljes cikk ide kattintva olvasható. 

  • Ritka önfeledt, nevetésben és mosolyokban gazdag interjúk követték a férfi párbajtőrcsapatunk olimpiai bajnoki címét a párizsi Grand Palais médiazónájában, miután az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású kvartett legyőzte a címvédőt.

    „Nyugodt voltam. Tudtam, hogy egy tus lesz. Tudtam, hogy ilyen körülmények között fog eldőlni. Erre készültem, mikor felálltam a pástra – mondta Siklósi Gergely arra a kérdésre, legalább az aranytus előtti pillanatokban megugrott-e a pulzusa a szokásoshoz képest. A magyar férfi párbajtőrcsapat 26:25-re győzte le a párizsi fináléban a szám címvédőjének számító japán együttest. – Magamban végig mormoltam, amikor két perchez értünk, amikor egy perchez értünk, hogy tudom, tudom, hogy egy tus lesz. Abba az egy tusba mindent beleadtam. Nem tudom, hogy milyen idegeim vannak, de örülök, hogy ilyen kedvesek velem! Akkor ment a legmagasabbra a pulzusom, amikor a végén felugrottam a szurkolók közé.”

    „Egész nap végig fókuszált voltam. Ment a vívás, laza voltam, nem pedig voltam görcsös, mint az egyéniben – folytatta az értékelést örömittasan Koch Máté

    Andrásfi Tibor azt mondta: „nagyon sok gondolat lepörgött előttem, miközben Gergőnek épp sorsoltak. 36 másodperc volt hátra, mikor feljött egyre a japán, és ott már éreztem, hogy ebben tényleg benne van, hogy egy tus dönti el megint”.

    Nagy Dávid elárulta: ha azt mondaná, hogy nem izgult, akkor hazudna.

    „Nagyon sokat vártam, hogy végre pástra léphessek. Itt vagyok egy hete, és a srácokkal már az egyéniben itt voltam kinn, melegítettem velük, szurkoltam nekik. A terem így ismerős volt, bejártam, viszont a pástokra nem jutottam fel.”

    A teljes cikket itt olvashatja el!