új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Véget ért mára olimpiai közvetítésünk, holnap reggel innen folytatjuk. Köszönjük, hogy velünk tartottak, jó éjszakát kívánunk!

  • Az olimpia tizedik versenynapját követően Kína 21 arany-, 18 ezüst- és 14 bronzéremmel áll az első helyen, de szorosan ott liheg a nyakán a második helyezett Egyesült Államok, amelynek már 78 medáliája van, ebből 20 arany.

    A magyar együttes nyolc érmével holtversenyben Svédországgal a rangsor 13. helyét foglalja el, közvetlenül Új-Zéland mögött és Románia előtt.

    OrszágAranyEzüstBronzΣÖsszesen
    1.Egyesült Államok 20 30 28 78
    2.Kína 21 18 14 53
    3.Ausztrália 13 11 8 32
    4.Franciaország 12 15 18 45
    5.Nagy-Britannia 12 13 17 42
    6.Koreai Köztársaság 11 8 7 26
    7.Japán 10 5 11 26
    8.Olaszország 9 10 7 26
    9.Hollandia 7 6 4 17
    10.Németország 7 5 4 16

    A teljes éremtáblát itt találja meg!

  • A férfiaknál a hollandok, a nőknél a németek nyerték a 3×3-as kosárlabdatornát a párizsi olimpián.

    Hollandia a döntőben a házigazda francia csapatot múlta felül hosszabbítás után 18–17-re, míg Németország a spanyol együttesnél bizonyult jobbnak 17–16-ra.

    A férfiaknál litván, a nőknél amerikai bronzérem született. 

  • Hétfőn, a párizsi olimpia tizedik napján a magyar csapat kicsit megpihent, legalábbis ami az éremszerzést és a visszhangos eredményeket, teljesítményeket illeti, de azért férfi pólósainktól a csoportkör zárásaként belefért Szerbia legyőzése.

    A hétfői nap legjobb pillanatairól készült galériánkat itt böngészheti. 

  • Armand Duplantis világcsúcsot ugrott a férfi rúdugrás döntőjében, és saját rekordját egy centiméterrel megdöntve 6 méter 25 centiméterre állította be az új csúcsot. Ezzel mindenkit maga mögé utasítva nyerte meg a számot, és már az olimpiai rekordot is ő tartja.

    Második helyre az amerikai Sam Kendricks, harmadikra pedig a görög Emmanouil Karalisz ugrott. 

  • Megtörtént az, amelyre egy egész nemzet várt. Gianmarco Tamberi megérkezett Párizsba. „Már nem fáj úgy a vesém, mint két napja” – mondta érkezéskor Tamberi az olasz Rai Radiónak, majd a 39 Celcius-fokos lázáról is beszélt:

    A gyógyszeres kezeléssel csökkenni látszik.

    Az olaszok olimpiai bajnok magasugrója vasárnap egy fényképet tett közzé magáról a közösségi médiában, ahogy egy olaszországi kórházban várakozik, kétségek között azért imádkozva, hogy egyáltalán el tudjon utazni Párizsba.

    A megérkezés pillanatát a Corredor nevű spanyol lap videón rögzítette.

    Tamberi mindenáron ott akar lenni Párizsban, hogy megvédje olimpiai bajnoki címét, ami férfi magasugrásban még senki másnak nem jött össze az ötkarikás játékok történetében. Annak ellenére, hogy legyengült, és a legutóbbi információk szerint még lázas.

    Bár az egészségügyi stáb meg van győződve arról, hogy a láz egy áthidalható probléma, Gianmarco Tamberi pedig így is versenyezhet. Hozzátették: a francia fővárosban persze szorosan nyomon követik az állapotát, és minden szükséges segítséget megadnak számára.

    A férfi magasugrás selejtezőjét szerdán 10 órától rendezik a Stade de France-ban, a döntő pedig június 10-én, szombaton 19 óra 10 perckor kezdődik.

  • A címvédő holland válogatott elődöntőbe jutott a párizsi olimpia női gyeplabdatornáján.

    A hollandok a hétfői negyeddöntőben a legutóbb bronzérmes briteket győzték le 3–1-re. A két csapat három éve, Tokióban az elődöntőben csapott össze, akkor a németalföldiek 5–1-re diadalmaskodtak, és most majd az argentinokkal találkoznak a négy között. A másik ágon kínai–belga mérkőzést rendeznek szerdán.

    Eredmények, női gyeplabda:

    Negyeddöntők:

    • Kína–Ausztrália: 3–2
    • Argentína–Németország: 1–1 – büntetőkkel 2–0
    • Hollandia–Nagy-Britannia: 3–1
    • Belgium–Spanyolország: 2–0

    Az elődöntőben Hollandia–Argentína-, Kína–Belgium-találkozókat rendeznek. 

  • Érdi Mária világ- és Európa-bajnok vitorlázó hiába nyerte meg az utolsó megrendezett futamot az ILCA 6-os hajóosztály versenyén, az utolsót már nem tudták lebonyolítani, így kiesett, és nem sikerült a legjobb tízbe kerülnie. Vadnai Jonatán viszont a hatodik helyről vághat neki az éremfutamnak, ahol a bronzéremért száll harcba.

    Bővebben alább

  • A britek világcsúccsal nyerték meg a női csapatsprintszámot a párizsi olimpia pályakerékpáros versenyeinek nyitónapján.

    A Saint-Quentin-en-Yvelines-i Velodromban hétfőn egy számban, női csapatsprintben került sor éremosztásra. A britek már a selejtezőben világrekordot repesztettek, amely a nap során többször is megdőlt, végül az új-zélandiak elleni döntőben 45.186 másodperccel a valaha volt legjobb időt produkálták.

    A bronzérem a tavalyi világbajnok németeknek jutott.

    Eredmény, pályakerékpár:

    Női csapatsprint

    • 1. Nagy-Britannia (Katy Marchant, Emma Finucane, Sophie Capewell)
    • 2. Új-Zéland (Ellesse Andrews, Rebecca Petch, Shaane Fulton)
    • 3. Németország (Emma Hinze, Lea Friedrich, Pauline Grabosch)
  • Az olimpia női kézilabdatornája góllövőlistáját két ferencvárosi játékos vezeti: a holland jobbszélső, Angela Malestein az éllovas 29 góllal, őt a magyar jobblövő, Klujber Katrin követi 27 találattal.

    Golovin Vlagyimir csapata holnap 17:30-kor játszik Svédország ellen az elődöntőbe jutásért. 

  • Hámori Luca egyhangú pontozással kikapott Imane Heliftől az olimpiai negyeddöntőben, a női ökölvívók 66 kilogrammos versenyében, ezzel az ötödik helyen zárt Párizsban.

    A magyar sportoló viszont már újra ott van, ahonnan indult: Kőszegen.

  • Olimpiai ezüstéremmel ajándékozta meg a kalapácsvető Halász Bence a Párizsban jelen lévő szurkolói csapatát, és velük együtt mindazokat, akik vasárnap este azért szorítottak neki, hogy a 27. születésnapján mindenképpen dobogós helyen végezzen.

    Mindig optimista törzsszurkolóként Párizsba is elkísérte Bencét az édesanyja, aki 2016 óta kevés kivétellel minden nagy világversenyén ott ült a lelátón, és torkaszakadtából biztatta a Halász család büszkeségét. Mindig volt társa a tribünön, a legtöbbször Bence egyik bátyja.

    Boldogok vagyunk és nagyon büszkék Bencére, aki már az olimpia előtt bátran kimondta, hogy fizikailag, technikailag és mentálisan jól felkészülve éremért indul Párizsba

    – nyilatkozta Halászné Geiger Mária az SzPress Hírszolgálatnak. „Ha a boldogságnak lenne fokmérő műszere, szerintem azt mutatná, hogy ugyanannyi örömöt jelentett a számunkra a tavalyi budapesti világbajnokság, mint most a versenyek versenye, a párizsi olimpia” – tette hozzá.

    A teljes cikket itt olvashatja el.

  • Nehéz ellenfelet kapott a hétfői sorsoláson a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a párizsi olimpián kedden bemutatkozó Lévai Zoltán.

    A magyar szövetség hírlevele alapján a BHSE tavaly előtt vb-ezüstérmes klasszisa a nyolcaddöntőben a török Burhan Akbudakkal találkozik. A rivális egy kategóriával feljebb (82 kg) 2022-ben vb-t, tavaly pedig Európa-bajnokságot nyert.

    Akbudak az olimpiai szereplés érdekében idén bevállalta a fogyást, és az azerbajdzsáni európai kvalifikációs tornáról jutott ki Párizsba.

    Lévai a 10. mérkőzésen lép majd szőnyegre a 11 órakor kezdődő programban a Mars-mező Arénában.

  • Bár még két mérkőzés hátravan a férfi vízilabda csoportküzdelmekből, már ki is alakultak a szerdai negyeddöntős párosítások, íme!

    • MAGYARORSZÁG–Olaszország
    • GörögországSzerbia
    • Egyesült ÁllamokAusztrália
    • HorvátországSpanyolország

    Az órarendet később jelentik be. 

  • A mai napon véget érnek a csoportküzdelmek férfi vízilabdában is a párizsi olimpián. Az már délután, a szerbek elleni győztes mérkőzés után kiderült, hogy Varga Zsolt együttese a B csoport harmadik helyén végez, már csak az ellenfél volt kérdés.

    A görög–olasz (9–8) meccs után biztossá vált, hogy előbbi biztosan nem a mieink ellen ugrik majd vízbe a szerdai negyeddöntős napon, így már csak az olasz–horvát–amerikai hármas közül kaphatta valamelyiket a magyar csapat. Este aztán az amerikaiak háromgólos különbséggel, 14–11-re megverték a horvátokat,

    ezzel pedig eldőlt, hogy Jansik Szilárdék az egyetlen vereséggel álló Olaszországgal találkoznak az elődöntőbe jutásért vívott csatában. 

    Férfi vízilabda, csoportkör, 5. (utolsó) forduló:

    A csoport:

    • Görögország–Olaszország: 9–8 (2–2, 4–3, 0–1, 3–2)
    • Egyesült Államok–Horvátország: 14–11 (5–2, 5–3, 1–2, 3–4)
    • MontenegróRománia 10–7 (3–3, 2–1, 2–1, 3–2)

    B csoport:

    • Japán–Ausztrália: 14–13 (2–5, 4–2, 4–2, 4–4)
    • MAGYARORSZÁG–Szerbia: 17–13 (2–4, 7–3, 6–2, 2–4)
    • SpanyolországFranciaország: 10–8 (3–1, 2–2, 2–4, 3–1)
  • A magyar küldöttség két arannyal zárta az olimpia úszóprogramját: Milák Kristóf (100 pillangó) és Kós Hubert (200 hát) révén. A Magyar Úszó Szövetség néhány perccel ezelőtt közzétett egy, az Eiffel-torony lábánál, a Bajnokok Parkjában készült fotót, amelyen két aranyérmesünk együtt mosolyog gyönyörűen csillogó medáliáik társaságában. 

  • A tollaslabda női elődöntőjében lesérült Carolina Marín ellenfele, He Ping-csiao spanyol kitűzővel a kezében vette át ezüstérmét, hiszen ő is tudta, hogy ha spanyol ellenfele nem sérül le, akkor nem sok esélye lett volna döntőbe jutni. Marín ugyanis 1–0-ra vezetett szettben, a második menetben pedig 10–6-ra vezetett kínai ellenfele ellen, tehát fél lábbal már a döntőben volt.

    Marín egy rossz mozdulat miatt fájdalomtól eltorzult arccal rogyott a padlóra, majd megpróbálta folytatni a mérkőzést, de az első ütéséből látszott, hogy ennek az olimpiának számára itt a vége. Sírva adta fel a mérkőzést, így kínai ellenfele jutott a döntőbe.

  • Jessica Fox után húga, Noemie is aranyérmet nyert az ausztráloknak szlalomkajakban a párizsi olimpián. A 27 éves Noemie Fox az ötkarikás programban most bemutatkozott krosszban bizonyult a legjobbnak a Vaires-sur-Marne-i pályán. A második a hazai közönség előtt szereplő Angele Hug, a harmadik a brit Kimberley Woods lett.

    Noemie három évvel idősebb nővére, a világbajnoki címvédő Jessica korábban a kajak és a kenu egyest is megnyerte az olimpián.

    A férfiaknál az új-zélandi Finn Butcher nyakába került hétfőn az aranyérem.

    Eredmények:

    Kajak-kenu, kajakszlalom, férfi X-1:

    • 1. Finn Butcher (Új-Zéland)
    • 2. Joseph Clarke (Nagy-Britannia)
    • 3. Noah Hegge (Németország)

    Kajak-kenu, kajakszlalom, női X-1:

    • 1. Noemie Fox (Ausztrália)
    • 2. Angele Hug (Franciaország)
    • 3. Kimberley Woods (Nagy-Britannia)
  • Megdőlt a világcsúcs a párizsi olimpia első pályakerékpáros számában, a női csapatsprint selejtezőjében.

    A Saint-Quentin-en-Yvelines-i Velodromban a szakági versenyek nyitónapján, hétfőn egy számban, női csapatsprintben osztanak érmet.

    Az első kör párosításáról határozó selejtezőben a brit Katy Marchant, Sophie Capewell és Emma Finucane 45.472 másodperccel bizonyult a leggyorsabbnak. Ezzel a kínai hármas június 26-án felállított 45.487 másodperces rekordját adták át a múltnak.

  • Mint arról mi is beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott erődemonstrációt tartott utolsó csoportmérkőzésén, 17–13-ra ugyanis legyőzte a kétszeres címvédő szerbeket, így a csoport harmadik helyén zárt. Több fantasztikus gól is születetett a találkozón, olyat azonban ritkán látni, mint amit Varga Dénes akasztott a rivális kapujába: kontrát fújtak a szerbekre, az olimpiai bajnok pólós pedig meglátta a lehetőséget, és az üres kapuba lőtte a labdát a második negyed végét jelző dudaszó pillanatában. Ezt ne hagyják ki!

  • A deréksérüléssel bajlódó Érdi Mária a tegnapi részsikere után a mai napon is győzelmet aratott az ILCA6 hajóosztály küzdelmeiben a kilencedik futamon. Ezzel a világ- és Európa-bajnok vitorlázónk 118 pontos, és a 14. helyen állt összetettben. Innen várta (volna) az utolsó futamot, amely eredményén múlott, hogy ott lesz a legjobb tíz vitorlázó között, akik holnap az éremfutamban döntik el a végső sorrendet.

    Végül azonban többórás csúszás után a szélcsend miatt nem indították újra a zárófutamot, így Érdi Mária a 14. helyen zárta az olimpiát. 

    Ebben már csak a legjobb tíz versenyző indul, viszont a helyezési számok duplán számítanak. Így már biztos, hogy a nőknél Bouwmeester már az utolsó futam eredményétől függetlenül olimpiai bajnok, míg a dán Anne-Marie Rindom az ezüstérmes, előnyük ugyanis behozhatatlan, harc csak a bronzért lesz.

    Ami Érdi Máriának a vesztét okozta, az Vadnai Jonatánnak jól jött: a férfiaknál hétfőn egyetlen futamot sem tudtak megrendezni (csupán egy nőit, amit Érdi meg is nyert), 

    így a magyar versenyző az eddigi nyolc futam alapján a hatodik helyen kvalifikálta magát a keddi éremfutamba.

  • Már csak néhány órát kell várnunk, hogy Gianmarco Tamberi megérkezzen Párizsba. Erre készül, gyakorlatilag azóta, hogy Tokióban a férfi magasugrás olimpiai bajnoka lett. Ha nem javul az állapota, úgy tűnik, hogy lázasan rugaszkodhat el a földtől.

    Az egészségügyi stáb a La Repubblica nevű olasz napilappal közölte, meg vannak győződve arról, hogy a láz egy áthidalható probléma, Gianmarco Tamberi így is versenyezhet. Persze a francia fővárosban szorosan nyomon követik az állapotát.

    A férfi magasugrás selejtezőjét szerdán 10 órától rendezik a Stade de France-ban. A döntő pedig június 10-én, szombaton 19 óra 10 perckor kezdődik.

    A teljes cikket itt olvashatja el.

  • A világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes olasz férfi vízilabda-válogatott 9–8-ra kikapott Görögországtól a csoportkör utolsó fordulójában, a párizsi olimpia hétfői versenynapján. Az olaszok először kaptak ki a francia fővárosban.

    A mezőny legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligája-címvédő Ferencváros görög légiósa, Sztilianosz Argiropulosz Kanakakisz volt négy góllal.

    Eredmények, férfi vízilabda, csoportkör, 5. (utolsó) forduló:

    A csoport:

    • Görögország–Olaszország: 9–8 (2–2, 4–3, 0–1, 3–2)
    • 18.30, Horvátország–Egyesült Államok 
    • 21.40, Románia–Montenegró 

    B csoport:

    • Japán–Ausztrália: 14–13 (2–5, 4–2, 4–2, 4–4)
    • MAGYARORSZÁG–Szerbia: 17–13 (2–4, 7–3, 6–2, 2–4)
    • 20.05, Franciaország–Spanyolország 
  • Véget ért a tollaslabdatorna a párizsi olimpián, a férfi egyes döntőjével zárult a verseny. A címvédő dán Viktor Axelsen ellenállhatatlanul játszott két szettben simán legyőzte thaiföldi ellenfelét. 

    Sokatmondó statisztika, hogy Párizsban 15 érmet osztottak ki tollaslabdázásban, ebből 14-et ázsiaiak zsebeltek be, de a királyszámban, a férfi egyesben, egy európai nyert aranyérmet, ami egyben a dán küldöttség első legfényesebb medáliája is a francia fővárosban.

    Bővebben itt!

  • Diana Bacosi és Gabriele Rossetti nyert hétfőn a skeet vegyes csapat versenyszámban, amely az utolsó sportlövő esemény volt a párizsi olimpián.

    Az olasz kettős a döntőben 45–44-re győzte le a világbajnoki címvédő amerikai Vincent Hancockot és Austen Jewell Smitht. A harmadik helyen egy kínai duó zárt a Chateauroux közelében álló Francia Nemzeti Lőtéren.

    Eredmények, skeet vegyes csapat:

    1. Diana Bacosi, Gabriele Rossetti (Olaszország)

    2. Vincent Hancock, Austen Jewell Smith (Egyesült Államok)

    3. Csiang Ji-ting, Liu Csien-lin (Kína)

  • A férfiaknál korláton a szer háromszoros világbajnoka, a kínai Cou Csing-jüan megvédte címét hétfőn a párizsi olimpián, a tornaversenyek utolsó versenynapján – adta hírül az MTI.

    A világbajnoki címvédő német Lukas Dauser csupán hetedik lett. A második helyen az ukrán Illja Kovtun, a harmadikon a japán Oka Sinnoszuke zárt. Utóbbi nyújtón olimpiai bajnok lett a kolumbiai Ángel Barajast, valamint a holtversenyben harmadik kínai Csang Po-henget és a tajvani Tang Csia-hungot megelőzve.

    A nőknél gerendán az olasz Alice d'Amato nyakába került az aranyérem, a hétszeres olimpiai és 23-szoros világbajnok amerikai Simone Biles ötödikként zárt. Talajon a brazil Rebeca Andrade győzött, Biles kétszer is kilépett a leérkezést követően, de így is ezüstérmes lett.

    Férfi korlát:

    • 1. Cou Csing-jüan (Kína) 16.200 pont
    • 2. Illja Kovtun (Ukrajna) 15.500
    • 3. Oka Sinnoszuke (Japán) 15.300

    Férfi nyújtó:

    • 1. Oka Sinnoszuke 14.533 pont
    • 2. Ángel Barajas (Kolumbia) 14.533
    • 3. Csang Po-heng (Kína) és Tang Csia-hung (Tajvan) 13.966

    Női gerenda:

    • 1. Alice d'Amato (Olaszország) 14.366 pont
    • 2. Csou Ja-csin (Kína) 14.100
    • 3. Manila Esposito (Olaszország) 14.000

    Női talaj:

    • 1. Rebeca Andrade (Brazília) 14.166 pont
    • 2. Simone Biles (Egyesült Államok) 14.133
    • 3. Ana Barbosu (Románia) 13.700
  • A rúdugró Klekner Hanga a női rúdúugrás selejtezőjéből, Molnár Attila pedig a férfi 400 méter vigaszágáról nem jutott tovább hétfőn a párizsi olimpia atlétikaversenyein.

    Ilyen a rúdugrás. Elsőre kell mindent ugrani, vagy nagyot kell ugrani. Az jobban bosszant, hogy nem ugrottam át a 4,55-t, mint hogy 4,40-nel be lehetett jutni a döntőbe, van ilyen

    – nyilatkozta kiesése után az MTI-nek Klekner.

    „Nagyon jó hangulata volt a versenynek, nagyon élveztem, és jókat is ugrottam. A 4,40-nek egyébként nagyon örültem, és a 4,55-re is voltak jó kísérleteim. A harmadiknál egy nagyon jó rohamot csináltam, de sajnos nagyon alákerültem, és abból nem tudtam fellendülni.”

    A debreceni atléta szerint a visszafogottabb eredményeknek az egyik oka az lehet, hogy hosszú és sűrű volt már az eddigi szezon, a többség keményen hajtott a kvalifikáció megszerzéséért.

    Molnár Attila elmondta, mindent kiadott magából, nem tudott volna ettől jobb időt futni.

    Ez szerintem nem volt két futás, akkor futottam volna kettőt, ha a régi szabályok szerint zajlik a verseny, vagy ha innen elődöntőbe jutok. Ez így csak másfél futás volt. Úgy tűnik, hogy még nem tartok az elődöntős szinten. Az pedig szerintem teljesen korrekt, hogy 45.45-tel ne lehessen elődöntőbe jutni, az ne legyen elég

    – hangsúlyozta a 22 éves atléta, hozzátéve, hogy három csúcspontot terveztek az évnek, a fedett pályás vb-t, a júniusi Eb-t és az olimpiát, utóbbira viszont már nem sikerült olyan állapotban lenni, mint szerette volna. Ennek a módját még meg kell tanulnia, de úgy érzi, nem kell szégyellnie a mostani szereplését sem.

  • A deréksérüléssel bajlódó Érdi Mária a tegnapi részsikere után a mai napon is győzelmet aratott az ILCA6 hajóosztály küzdelmeiben a kilencedik futamon. 

    Ezzel a világ- és Európa-bajnok vitorlázónk 118 pontos, és a 14. helyen áll összetettben. Innen várja az utolsó, tizedik futamot, amelyet félbeszakították, és egyelőre bizonytalan a folytatás. Csupán azt követően derül ki, hogy ott lesz-e a legjobb tíz vitorlázó között, akik holnap az éremfutamban döntik el a végső sorrendet. 

    A férfiaknál is hasonló a helyzet, ott is elhalasztották a hétfői versenyeket.

    Ha nem rendeznek több futamot, akkor az Eb-ezüstérmes Vadnai Jonatán a hatodik helyen kerül be az eredetileg keddre kiírt éremfutamba.

  • A gyorsasági mászás női selejtezőjében a lengyel Aleksandra Miroslaw kétszer is megdöntötte a szakági világrekordot a párizsi olimpián.

    Hétfőn kezdődtek meg a sportmászás küzdelmei a Le Bourget-i Sportmászó Központban. A gyorsasági mászás kvalifikációjában mind a 14 versenyző felmászott a 15 méter magas, előre ismert fal bal és jobb oldalán (A és B út) egyaránt. A jobb időket figyelembe vevő rangsor alapján kieséses párharcok következtek, amelyből a győztesek, illetve a vesztesek közül a selejtezőben a leggyorsabb időt teljesítő került a nyolcas döntőbe.

    A selejtezőben a kétszeres világbajnok Miroslaw saját, tavaly felállított 6.24-es világcsúcsát múlta felül kétszer is: előbb 6.21 másodperc, majd 6.06 másodperc alatt érte el a fal tetejét, és még a kieséses párharcában is bőven a régi rekordon belül mászott (6.10 mp).

    A fináléban ott lesz a világbajnoki címvédő indonéz Desak Made Rita Kusuma Dewi is.

  • Elkezdődött a férfi tollaslabdatorna utolsó mérkőzése a párizsi olimpián. A thaiföldi Kunlavut Vitidsarn ellenfele a címvédő Viktor Axelsen.

    A Porte de la Chapelle Arénában telt ház van, rengeteg a dán szurkoló, akik már most a Viktor, Viktor! rigmust skandálják.