új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A rúdugró Klekner Hanga a női rúdúugrás selejtezőjéből, Molnár Attila pedig a férfi 400 méter vigaszágáról nem jutott tovább hétfőn a párizsi olimpia atlétikaversenyein.

    Ilyen a rúdugrás. Elsőre kell mindent ugrani, vagy nagyot kell ugrani. Az jobban bosszant, hogy nem ugrottam át a 4,55-t, mint hogy 4,40-nel be lehetett jutni a döntőbe, van ilyen

    – nyilatkozta kiesése után az MTI-nek Klekner.

    „Nagyon jó hangulata volt a versenynek, nagyon élveztem, és jókat is ugrottam. A 4,40-nek egyébként nagyon örültem, és a 4,55-re is voltak jó kísérleteim. A harmadiknál egy nagyon jó rohamot csináltam, de sajnos nagyon alákerültem, és abból nem tudtam fellendülni.”

    A debreceni atléta szerint a visszafogottabb eredményeknek az egyik oka az lehet, hogy hosszú és sűrű volt már az eddigi szezon, a többség keményen hajtott a kvalifikáció megszerzéséért.

    Molnár Attila elmondta, mindent kiadott magából, nem tudott volna ettől jobb időt futni.

    Ez szerintem nem volt két futás, akkor futottam volna kettőt, ha a régi szabályok szerint zajlik a verseny, vagy ha innen elődöntőbe jutok. Ez így csak másfél futás volt. Úgy tűnik, hogy még nem tartok az elődöntős szinten. Az pedig szerintem teljesen korrekt, hogy 45.45-tel ne lehessen elődöntőbe jutni, az ne legyen elég

    – hangsúlyozta a 22 éves atléta, hozzátéve, hogy három csúcspontot terveztek az évnek, a fedett pályás vb-t, a júniusi Eb-t és az olimpiát, utóbbira viszont már nem sikerült olyan állapotban lenni, mint szerette volna. Ennek a módját még meg kell tanulnia, de úgy érzi, nem kell szégyellnie a mostani szereplését sem.

  • A deréksérüléssel bajlódó Érdi Mária a tegnapi részsikere után a mai napon is győzelmet aratott az ILCA6 hajóosztály küzdelmeiben a kilencedik futamon. 

    Ezzel a világ- és Európa-bajnok vitorlázónk 118 pontos, és a 14. helyen áll összetettben. Innen várja az utolsó futamot, amit délután rendeznek. Azt követően derül ki, hogy ott lesz a legjobb tíz vitorlázó között, akik holnap az éremfutamban döntik el a végső sorrendet.

  • A gyorsasági mászás női selejtezőjében a lengyel Aleksandra Miroslaw kétszer is megdöntötte a szakági világrekordot a párizsi olimpián.

    Hétfőn kezdődtek meg a sportmászás küzdelmei a Le Bourget-i Sportmászó Központban. A gyorsasági mászás kvalifikációjában mind a 14 versenyző felmászott a 15 méter magas, előre ismert fal bal és jobb oldalán (A és B út) egyaránt. A jobb időket figyelembe vevő rangsor alapján kieséses párharcok következtek, amelyből a győztesek, illetve a vesztesek közül a selejtezőben a leggyorsabb időt teljesítő került a nyolcas döntőbe.

    A selejtezőben a kétszeres világbajnok Miroslaw saját, tavaly felállított 6.24-es világcsúcsát múlta felül kétszer is: előbb 6.21 másodperc, majd 6.06 másodperc alatt érte el a fal tetejét, és még a kieséses párharcában is bőven a régi rekordon belül mászott (6.10 mp).

    A fináléban ott lesz a világbajnoki címvédő indonéz Desak Made Rita Kusuma Dewi is.

  • Elkezdődött a férfi tollaslabdatorna utolsó mérkőzése a párizsi olimpián. A thaiföldi Kunlavut Vitidsarn ellenfele a címvédő Viktor Axelsen.

    A Porte de la Chapelle Arénában telt ház van, rengeteg a dán szurkoló, akik már most a Viktor, Viktor! rigmust skandálják. 

  • A párizsi olimpián férfi egyesben vasárnap aranyérmet szerző teniszező, Novak Djokovics azt mondta: egyértelműen ez a legnagyobb sportsiker, amit pályafutása során elért – adta hírül az MTI.

    A szerb sztár a jövőjével kapcsolatban nem jelentett ki semmit, annyit azonban elárult, hogy néhány családtagja megkérdezte, ennyi volt-e.

    Most egyelőre ünneplek és élvezem a pillanatot. Őszintén szólva, nem tudom, mit hoz a jövő.

    Annyit azonban hozzátett, hogy nagyon élvezi, amikor a hazájáért játszhat, így akár a 2028-as, Los Angeles-i olimpián is ott lehet, 41 évesen.

    A korábbi világelső Djokovics a Roland Garros és Wimbledon idei bajnokát, a spanyol Carlos Alcarazt verte a döntőben két rövidítéses szettben, ezzel először nyert olimpiai aranyérmet, azaz a kirakó utolsó darabját is a helyére illesztette fényes karrierjében.

    „Ez egyértelműen a legnagyobb sportsiker, amit elértem” – fogalmazott Djokovics, aki 24 Grand Slam-tornát is nyert pályafutása során.

    Három éve, Tokióban a szerb teniszező a későbbi győztes német Alexander Zverevtől kapott ki az elődöntőben, és negyediként érem nélkül maradt. Rio de Janeiróban már az első fordulóban alulmaradt, Londonban pedig ugyancsak negyedik volt. Az eddigi egyetlen érmét, egy bronzot még 2008-ban, pekingi ötkarikás bemutatkozásakor szerezte.

    „A nyomás óriási. Nagyon nehéz leírni, mi is jár ilyenkor az ember fejében. Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor véget ért a meccs és eldőlt, én győztem. Ez egy olyan akadály volt, amit korábban nem tudtam átugrani” – idézte fel Djokovics, aki a győztes pont után percekig zokogott a Roland Garros salakján.

  • Noah Lyles vasárnap este az egyik legszorosabb befutóval nyerte meg a 100 méteres síkfutás döntőjét a párizsi olimpián, az M4 Sportnak pedig elárulta, a célba érkezést követően egyáltalán nem volt biztos a győzelemben.

    „Hatalmas volt a nyomás, nem éreztem elsőre, hogy megnyertem, mert nekem kicsit úgy tűnt, hamar dőltem be, de amikor láttam a nevem az első helyen, az hihetetlen érzés volt” – elevenítette fel az eseményeket az M4 Sport helyszíni stábjának Noah Lyles, aki elismerte, a döntő után azt mondta a végül második jamaicai Kishane Thompsonnak, hogy szerinte ő nyert.

    Az olimpiai bajnoki címről mindössze öt ezred döntött, Thompson 9.789-cel, Lyles pedig 9.784 másodperccel ért célba.

    Az amerikai aranyérmes elmondása szerint az elmúlt három évben mentálisan újjá kellett építenie magát, már a finálé előtt is érezte, hogy nem lesz könnyű megszerezni az aranyérmet.

    „Nem mondanám, hogy ideges voltam, inkább azt, hogy rettentően kíváncsi voltam, mi fog történni a pályán” – fogalmazott a sajtónak a tavalyi budapesti világbajnokságon 100-on, 200-on és a 4x100-as váltó tagjaként is győztes sprinter, aki a harmadik legjobb idővel jutott a fináléba.

    A 27 éves atléta azt is elárulta, hogy nagyon megviselte őt, amikor három évvel ezelőtt nem került az olimpiai csapatba 100 méteren, ezt követően kisebb depresszióval is küzdött, éppen ezért nagy energiát fektetett a mentális felkészülésébe.

    „A legjobbak legjobbjai között értem el ezt az eredményt, a lehető legkomolyabb versenyen és a legnagyobb nyomás alatt – jelentette ki a 200 méteren háromszoros világbajnok és Tokióban olimpiai bronzérmes futó. – 2021-ben még a csapatba sem kerültem ezen a távon, most pedig itt vagyok a 100 méter olimpiai bajnokaként.”

  • Az eddig nyeretlen japán férfi vízilabda-válogatott hatalmas csatában 14–13-ra legyőzte Ausztráliát. Igaz, a mérkőzésnek különösebb tétje már nem volt, mivel az ausztrál válogatott biztos továbbjutó, a japán pedig kieső volt az utolsó kör előtt. Az ausztrálok a csoportkörben megverték a címvédő Szerbiát és Magyarországot is, de az ázsiai csapat ellen már annyira nem erőltették meg magukat. Ausztrália csoportmásodikként zárt, Japán kiesett. 

    Kiyomu Date és az ausztrál Blake Edwards az Ausztrália és Japán közötti mérkőzésen
    Kiyomu Date és az ausztrál Blake Edwards az Ausztrália és Japán közötti mérkőzésen
    Fotó: Sarah Stier/Getty Images
  • Izgalmas részleteket is megtud az újságíró, ha rendszeresen kilátogat a Kopaszi-gáthoz, ahol a párizsi olimpiáról kis csoportokban hazatérő sikeres sportolókat fogadják a szurkolók és a média képviselői. Ahogy vasárnap is, amikor az ezüstérmes kardozókkal találkoztunk. A Rabb családnak bőven kijutott a sikerekből ezen a nyáron. A hatványozott öröm egyik emlékezetes pillanataként éppen taxiban utaztak befelé a repülőtérről, és szerencsére nem saját kocsival mentek, amit az édesapa vezetett, mert akkor talán a testi épségük is veszélybe került volna a nagy eufóriában... Helyszíni riport a Kopaszi-gátról.

    A vasárnap délutáni találkozó a Párizsból hazatérő olimpiai érmeseink egy csoportjával feledhetetlen óra volt nemcsak a sportolók és a szurkolók, hanem az újságírók számára is. Hiszen ritkán van alkalmunk beszélgetni a hősök szüleivel. Vagy nagyszüleivel. Miközben Rabb Krisztiánra, az ezüstérmes kardcsapat Benjáminjára, legfiatalabb tagjára vártunk, előbb Krisztián nagypapáját és nagymamáját köszönthettük, majd Rabb Viktorral, a Vasas 22 éves kardvívójának édesapjával ismerkedtünk meg.

    Elsőnek arról érdeklődtünk, hogyan tudja feldolgozni a család azt a rengeteg sikert, ami mostanában éri Rabbékat. Hiszen

    Krisztián öccse, Benedek a Máltán rendezett U16-os vízilabda-világbajnokságon nemcsak a bronzérmes magyar válogatott tagja volt, hanem megválasztották az esemény legértékesebb játékosának, az MVP-nek is.

    „Örülünk, hatalmas boldogság ez nekünk, szülőknek. A sikert mindig könnyebb feldolgozni, mint a kudarcot, és hát boldogok vagyunk amiatt, hogy a fiaink boldogok – mondta mosolyogva a daliás termetű édesapa. – Kiki 22 éves, Bebe 16, de van egy kislányunk is. Bebe a KSI-ben pólózik, kapásoldalon. Tervei vannak bőven, dolgozik is ezek megvalósításán szorgalmasan.”

    A teljes cikket itt olvashatja el!

  • Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint minden elismerést megérdemel, hogy Magyarország jelenleg az éremtáblázat 12. helyét foglalja el a párizsi olimpián – írja az MTI.

    A sportvezető hétfőn a Nemzeti Sportrádióban adott helyzetjelentést a párizsi játékokról, kiemelve, hogy nagyon kiegyenlített a sportvilág küzdelme. Példaként említette a kerékpáros Vas Blanka szoros befutóját, és az úszó Németh Nándor döntőjét is.

    Ezek nemhogy előre meg nem jósolható dolgok, hanem itt a helyszínen is az ember alig hiszi el, mivel szabad szemmel nem is látja a különbséget. Nagyon kemény küzdelem folyik minden egyes éremért és helyezésért

    – mondta Schmidt Ádám, aki abban bízik, hogy a második héten is szereznek érmeket és olimpiai pontokat a magyar versenyzők.

    Az úszókra kitérve elárulta, hogy számára a nyári játékok egyik legmeghatóbb pillanata eddig az volt, amikor gratulálhatott a dobogón Milák Kristófnak, akivel személyesen is nagyon jó baráti kapcsolatot ápol. Kiemelte, hogy kettejük barátsága nem az államtitkári megbízatásával kezdődött, hanem jóval korábban, még 2017-ben. Hangsúlyozta, hogy a kétszeres olimpiai bajnok úszó mellett magánemberként áll, és soha nem részesült más bánásmódban, mint a többi magyar sportoló.

    Schmidt Ádám fontosnak tartja, hogy minél több magyar érdekeltségű eseményen ott legyen, de a megfelelő arányokat is szeretné megtalálni. Éppen ezért kikéri a vezetők véleményét a sportolókkal való találkozásokról, mivel szerinte nem szerencsés a legfontosabb pillanatok előtt megzavarni a versenyzőket. A következő, mozgalmas napokról pedig elárulta, hogy a többi mellett nagyon várja a birkózók, kajak-kenusok, öttusázók és a tekvandósok küzdelmeit is.

    Elhangzott, hogy a sportversenyek mellett folyamatosan zajlanak a sportdiplomáciai egyeztetések, mivel jelenleg a francia fővárosban tartózkodik a világ sportvezetőinek szinte mindegyike, akikkel kötetlen formában is lehet egyeztetni.

    A francia szervezésről az államtitkár elmondta, hogy egy ilyen világeseményt rendkívül bonyolult megrendezni. Eddigi tapasztalatai szerint a legnagyobb nehézséget a logisztika, a sportolók és sportvezetők szállítása okozza, viszont rendkívüli biztonságban érzik magukat, mivel „elképesztő mennyiségű” katona és rendőr dolgozik nap mint nap az utcákon és a sporteseményeken. Kiemelte: minden verseny teltházas, a látottak alapján pedig Magyarországot is képesnek tartja egy nagyon magas színvonalú olimpia megrendezésére.

    „Elképesztő, milyen ereje van az olimpiai mozgalomnak és hogy mennyi embert mozgat meg. Mindenki erről beszél, Párizs 2024-es pólóban, sapkában vagy más olimpiai termékekben járnak az emberek az utcán. Olyan erő mozdul meg az olimpiai játékok kapcsán, ami semmihez sem fogható és ezzel együtt lüktet most Párizs” – zárta gondolatait Schmidt Ádám.

  • Az olasz Alice D'Amato szerezte az olasz női tornászok első olimpiai bajnoki címét, miután gerendán 14.366-os pontszámmal végzett. Az ezüstérmet a kínai Csou Ja-csin szerezte meg, harmadikként pedig a szintén olasz Manilla Esposito végzett. 

    Alice D'Amato
    Alice D'Amato
    Fotó: Alex Gottschalk / DeFodi Images / Getty Images
  • A lengyel kenus, Dorota Borowska doppingtesztjének pozitív eredménye ellenére indulhat a párizsi olimpián – írja az MTI.

    Az ötkarikás játékokon az ellenőrzést végző ITA, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megbízásából eljáró Nemzetközi Tesztelő Ügynökség közlése szerint a sportoló bizonyítani tudta, hogy véletlenül került érintkezésbe tiltott anyaggal, amelyet a kutyája sérüléseinek kezelésére használt gyógyszer tartalmazott. Borowska még júniusban szolgáltatott olyan mintát, amelynek elemzése az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebol nyomait mutatta ki.

    Az ITA felmentő határozatában a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megállapítására hivatkozott, amely szerint a lengyel sportoló doppingvétséget követett el ugyan, de a szervezetébe „véletlenül bevitt szer nagyon alacsony szintje miatt nem kapott előnyt”.

    A 28 éves Borowska két ezüstöt (2018, 2021) és két bronzot (2018, 2021) nyert világbajnokságokon, Európa-bajnokságról két arany- (2021, 2024) és két ezüstérme (2018, 2024) van. A 2023-as Európa Játékokon győztes lengyel a tokiói olimpián egyesben a negyedik helyet szerezte meg a 200 méteres távon.

    Borowska a júniusi, szegedi Eb-n 200 méter egyesben nyert, C-2 500-on pedig második lett Sylwia Szczerbinskával, a győztes magyar egység, Kiss Ágnes és Nagy Bianka mögött. A lengyel duó most is az éremre hajtó magyarok egyik nagy ellenfele lehet.

  • A rúdugró Klekner Hanga a női rúdúugrás selejtezőjéből, Molnár Attila pedig a férfi 400 méter vigaszágáról nem jutott tovább hétfőn a párizsi olimpia atlétikaversenyein – adta hírül az MTI.

    Magyar szempontból a debreceniek ugrója kezdte meg a versenynapot a Stade de France-ban. A 24 éves sportoló remek előjelekkel érkezett Párizsba, mivel a számára balul sikerült Európa-bajnokságot követően a június végi országos bajnokságon 4,57 méterre javította saját országos csúcsát. A döntőbe jutáshoz szükséges selejtezőszintet ugyanakkor 4,70 méterben határozták meg, így nyilvánvalónak tűnt, hogy a fináléba jutáshoz a nemzeti rekordnál lényegesen jobb eredményre lesz szükség.

    A program 10 órás rajtjára szinte teljesen megtelt a Stade de France, a női rúdugrók selejtezőjének kezdetére már remek volt a hangulat. A férfi 400 gátasok előfutamaiban a nagy esélyesek, a norvég Karsten Warholm és az amerikai Rai Benjamin imponáló futásokkal késztették tapsra a publikumot, a legnagyobb ováció azonban a hazai Clement Ducos-nak jutott, aki futamában Warholm mögött egyéni csúccsal ért célba (47.69 mp) és jutott tovább.

    A rúdugróviadal 4,20 méteres magasságon kezdődött. Klekner elsőre a fellendülésnél lesodorta a lécet, másodikra viszont könnyedén átlendült felette. Következett a 4,40, melyen a magyar atléta első kísérlete kissé darabosnak tűnt, nem volt olyan dinamikus a kiszúrása, mint korábban, és leverte a lécet. Klekner minden kísérlete után kiment a lelátóhoz, hogy megbeszélje a tennivalókat edzőjével, Molnár Krisztinával, és a jó tanácsok ezúttal is hatottak, ugyanis a második próbálkozása nagyon szépre sikerült, és könnyedén jutott át a léc felett.

    Az újabb emelés után 4,55 méter volt a magasság, amelyen a mezőnyből még 26-an versenyben voltak. Klekner Hanga az addigiakhoz hasonlóan elsőre leverte a lécet, ezúttal viszont másodikra nem tudott javítani, harmadikra pedig a lendítés után nem is ugrott rá a lécre, így kiesett, és a 25. helyen végzett.

    Közben a mezőnyből váratlanul sokaknak gyűlt meg a baja a 4,55-tel, melyet végül csupán 11-en teljesítettek, így a szabályok szerint a mögöttük holtversenyben 12. ugrók is bejutottak a fináléba, amelyben így 20-an szerepelnek majd, s amelyről így Klekner azzal maradt le, hogy a 4,20-on és a 4,40-en is hibázott.

    Az ugrók versenye közben a férfi 400-asok vigaszági futamait is megrendezték. A harmadik futam hármas pályáján kapott helyet a magyar csúcstartó Molnár Attila, aki vasárnap az előfutamában hatodik lett. A párizsi játékokra bevezetett vigaszágas rendszerrel szemben az FTC sprintere már vasárnap megfogalmazta kritikáját, mondván, nem fair, hogy a vigaszágra kerülteknek továbbjutás esetén eggyel többet kell futniuk más elődöntős vetélytársaiknál, ráadásul taktikázásra ad lehetőséget sokaknak. Így van, aki az előfutamban rápihen a vigaszágra, míg más mindent kiad magából az első futásra, és ha nem jut tovább, sokkal fáradtabban áll oda a vigaszági folytatásra.

    Molnár vasárnap kifutotta magát, és 45.24 másodperccel hatodik lett futamában, viszont azt ígérte, hogy hétfőn is mindent megtesz az elődöntőbe jutásért.

    A vigaszág kiírása szerint az elődöntőhöz meg kellett nyerni a futamot, vagy a négy futam alapján a két további legjobb idő egyikét kellett elérni. Az már az első futam rajtjánál látható volt, hogy a vigaszági rendszerrel a férfi 400-asoknál sok futó nem tudott mit kezdeni. A nyitófutamban négyen nem álltak rajthoz, majd a másodikból ketten hiányoztak.

    Molnár futamában a rajtlistán szereplő hat sprinter közül csak négyen indultak, ami növelte a magyar klasszis esélyeit a futamgyőzelemre, ugyanakkor erre nem volt ezúttal esélye. Az FTC klasszisa sokáig nagyon jó ritmusban futott, és a felső kanyarban szépen felfutott riválisaira, a célegyenesben azonban nem volt meg már a szükséges sebessége, és végül 45.45 mp-es eredménnyel a harmadik helyen ért célba.

    Ekkor Molnár Attila még reménykedhetett a továbbjutásban, mert az övé volt a második legjobb idő, de a zárófutamban végül a második és a harmadik is jobb lett nála, így véget ért számára az olimpia.

  • Felkerült a közösségi médiára egy felvétel, amelyen a 100 méter hátúszás friss olimpiai bajnoka, Thomas Ceccon látható, ahogyan egy parkban, a fa alatt leterített törülközőn alszik.

    Thomas Ceccon
    Thomas Ceccon
    Fotó: Getty Images

    Az olasz úszó már korábban is panaszkodott a körülményekre az olimpiai faluban, most azt kifogásolta, hogy nincsen légkondicionáló a szobában, így inkább egy parkban aludt.

    Nincs légkondicionáló, ezért nagyon meleg van, az ételek rosszak. Sok sportoló emiatt költözik. Ez nem alibi vagy kifogás, hanem a valóság, amit talán nem mindenki tud

    – idézte Ceccont a New York Post. Az olasz úszó szerint egyébként azért nem jutott a 200 méteres hátúszás döntőjébe, mert nem tudta kipihenni magát az olimpiai faluban.

  • Takács Boglárka javított vasárnapi idején, és vigaszági futamában második lett, ám így sem jutott elődöntőbe női 200 méteren a párizsi olimpia hétfői versenynapján – írja az MTI.

    A BHSE magyar országos csúcstartója a második vigaszági futam nyolcas pályáján kiválóan futott, és 23.05 másodperccel lett második. Ebből a körből csak a futamgyőztesek és a további két legjobb idő birtokosa lép az esti elődöntőbe, Takács idejénél pedig az első futamban a második és a harmadik is kevéssel jobb volt, így már ekkor biztossá vált búcsúja.

    Németh Roland tanítványa ezzel befejezte szereplését Párizsban, ahol 100-on az előfutamból 11.10 másodperces országos rekorddal jutott elődöntőbe, ott pedig hetedik lett futamában. Vasárnap 200-on 23.16 mp-cel lett hatodik az előfutamban, s ezen az időn a vigaszágon több mint egy tizedet javított.

  • Halász Bence vasárnap este a születésnapján ezüstéremmel tért haza a kalapácsvetés olimpiai döntőjéről. A párizsi szokásoknak megfelelően a Magyar Olimpiai Bizottság médiacsapata őt is elkísérte a szállásáig.

    A szombathelyiek kiválósága a videóban beszélt egyebek között

    • a 2012-ben ezt a számot megnyerő elődről és földiről, Pars Krisztiánról;
    • arról, hogy édesapja ezúttal most nem tudott ott lenni mellette;
    • milyen volt a szülinapi pezsgőbontás Párizs utcáin;
    • elemezte az utolsó dobássorozatot;
    • valamint arról, hogy örül ugyan az eredménynek, de még többet szeretne.

    (Forrás: MOB-médiacsapat)

  • Hosszú Katinka nyílt levélben kritizálta a Magyar Úszószövetséget, olyan mondatokat is megfogalmazva, mint hogy „nem volt még olyan MÚSZ-vezetés, amely ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését”, vagy hogy „ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne”.

    A teljes levelet itt olvashatja el!

  • A magyar válogatott győzelméről szóló helyszíni riportot itt olvashatja el!

  • A férfiaknál korláton kínai aranyérem született Cou Csing-jüan révén, az ukrán Ilija Kovtuné lett az ezüst, a japán Oka Sinnoszukéé a bronz.

    Női tollaslabdában a dél-koreai An Szi Jong legyőzte He Bing Csiaót, az éllovas Kína itt tehát ezüstéremmel gazdagodott.

    Érmek a 2024-es olimpián

    OrszágAranyEzüstBronzΣÖsszesen
    1.Kína 21 16 12 49
    2.Egyesült Államok 19 27 26 72
    3.Franciaország 12 14 18 44
    4.Ausztrália 12 11 8 31
    5.Koreai Köztársaság 11 8 7 26
    6.Nagy-Britannia 10 12 16 38
    7.Japán 9 5 10 24
    8.Olaszország 7 10 5 22
    9.Hollandia 6 5 4 15
    10.Németország 6 5 2 13
    11.Kanada 5 4 8 17
    12.Magyarország 3 3 2 8

    A teljes éremtábla itt!

  • Az utolsó hetet nyolc éremmel kezdte meg a magyar küldöttség. De mennyi lesz a vége?

    Az utolsó hetet nyolc éremmel kezdik meg a mieink a párizsi olimpián. De mennyi érmünk lesz még?

    Az olimpia előtti szavazásunkban:

    Hány éremmel zár a magyar küldöttség Párizsban?

    • 8848
      Nem lesz kiemelkedő eredmény, de egy 10–15 érem meglesz.
    • 4951
      A 10 sem lesz meg...
    • 3801
      16 és 20 médália között zárunk.
    • 1136
      Javítunk a tokiói 20-hoz képest is, valahol 21–25 között leszünk.
    • 740
      Ide nekünk az oroszlánt is, legalább 26 érmet hozunk!
  • Kós Hubert, a férfi párbajtőrcsapat és Milák Kristóf révén három arannyal várjuk a párizsi olimpia utolsó hetét – de lassan jön a kajak-kenu, a nyílt vízi úszás és az öttusa is!

    Mennyi arannyal zárunk?

    Hány aranyérmet szerez a magyar küldöttség a párizsi olimpián?

    Az olimpia előtti szavazásunk:

    Hány aranyéremmel zár a magyar csapat a párizsi olimpián?

    • 5136
      Maradjunk a realitásoknál, 5-6-nak is örülni kell.
    • 3351
      Hol az az öt? Jó, ha négyig eljutunk...
    • 2220
      Ha annyi nem is lesz, 7-9 összejön.
    • 1099
      Legalább 10!
  • 12 órakor újra medencébe ugrik Varga Zsolt csapata, utoljára a csoportkörben. Az ellenfél a kétszeres olimpiai címvédő Szerbia. Kövesse a mérkőzést percről percre ide kattintva

  • Klekner Hanga a női rúdugrás A csoportjában selejtez, az első beugró magasságot, a 4 méter 20 centit másodjára vitte át, ugyanúgy, mint a 4 méter 40 centis magasságot. Most jöhet a 4 méter 55 centis magasság.

    Klekner Hanga
    Klekner Hanga
    Fotó: MTI
  • Hétfőn a sportmászás is bemutatkozott a párizsi olimpián, remek alapanyagot szolgáltatva az eseményen kint levő fotósoknak.

    2024-08-05T080944Z 1841641912 UP1EK850MO5A4 RTRMADP 3 OLYMPICS-2
    Fotó: Benoit Tessier / Reuters
  • Li Jüe-hong révén kínai siker született férfi pisztoly 25 méteren, ráadásul Vang Hszin-csiének köszönhetően még egy bronzot is nyert az éremtábla élére visszaugró nemzet. Az ezüstöt a Koreai Köztársaság szerezte meg.

    Sportlövészet, férfi pisztoly, 25 méter

    1. Li Jüe-hong (Kína): 32

    2. Cso Jeong Csae (Dél-Korea): 25

    3. Vang Hszin-csie (Kína): 23

  • Vas Kata Blanka és Valter Attila is a negyedik helyen végzett az olimpián a kerékpárosok országúti mezőnyében. Mindketten egy hajszállal maradtak le az éremről, ezzel pedig így is olyan eredményt értek el, amely a bravúrkategóriába tartozik. Schneller Domonkos, a Magyar Kerékpáros-szövetség elnöke értékelt röviden az Indexnek.

  • A magyar női vízilabda-válogatott hátrányból zárkózva 9–9-es döntetlent ért el a rendes játékidőben Ausztrália ellen az olimpiai pólótorna csoportkörének utolsó fordulójában, majd ötméteresekkel kikapott a riválistól. Mindez azt jelenti, hogy a többi csoportmeccs alakulásától függetlenül a háromszoros címvédő Egyesült Államokkal mérkőznek majd meg Keszthelyi Ritáék a negyeddöntőben.

  • A Tim Hellwig, Lisa Tertsch, Lasse Lührs, Laura Lindemann összetételű német csapat nyerte meg a triatlonosok vegyes váltóját hétfőn a párizsi olimpián. Az elképesztően szorosan alakuló fináléban az Egyesült Államok és a címvédő Nagy-Britannia csupán egy másodpercre maradt el a győztestől, kettejük között célfotó döntött előbbi javára.

    Triatlon, vegyes váltó

    • 1. Németország 1:25.39
    • 2. Egyesült Államok 1:25.40
    • 3. Nagy-Britannia 1:25.40
  • Délelőtt 10 órakor kezdődik a Stade de France-ban az atlétikai program, amelyben három magyar atlétánk lesz érdekelt. Magyar szempontból az események sorát Klekner Hanga nyitja, aki a női rúdugrás selejtezőjében lesz érdekelt, majd jön Molnár Attila a 400 méter síkfutás vigaszágán. Takács Boglárka pedig a 200 méter síkfutás vigaszágán harcolhatja ki az elődöntőbe jutást.

    Takács Boglárka
    Takács Boglárka
    Fotó: Getty Images

    A magyar atléták mai programja alább.

    • 10.40: női rúdugrás-selejtező (Klekner Hanga)
    • 11.20: férfi 400 m vigaszág (Molnár Attila)
    • 12.50: női 200 m vigaszág (Takács Boglárka)
    • 19.00: női 200 m elődöntő (Takács Boglárka?)
  • Novak Djokovics olimpiai bajnoki címet szerzett vasárnap délután, miután legyőzte két szettben a spanyol Carlos Alcarazt a döntőben. A szerb klasszis pályafutása első olimpiai aranyérmét nyerte, a mérkőzés után pedig arról beszélt, ez pályafutása legnagyobb győzelme. 

    Novak Djokovics
    Novak Djokovics
    Fotó: Getty Images

    A 24-szeres Grand Slam-torna-győztes Novak Djokovics arról is beszélt, ha a körülmények, illetve a teste is engedi, a 2028-as Los Angeles-i olimpián is szívesen képviselné hazáját.

    Los Angelesben is játszanék. Élvezem, hogy a hazámért küzdhetek az olimpiai játékokon és a Davis-kupában

    – mondta a 37 éves szerb klasszis, aki miután beütötte a győztes pontot Alcaraz ellen, percekig zokogott az örömtől. 

  • Még a vasárnap késő este krónikájához tartozik, hogy a címvédő amerikai és a világbajnoki bronzérmes ausztrál csapat is győzelemmel zárta a csoportkört a párizsi olimpia női kosárlabdatornáján Lille-ben. Az öt olimpiai éremmel rendelkező ausztrálok részben a Sopron Basketben is megfordult Ezi Magbegor 14 pontjával verték meg a tavalyi Eb-bronzmeccsen a magyarokat legyőző házigazdákat.

    Az Egyesült Államok legjobbjai magabiztosan léptek túl a németeken is, és immár sorozatban 58 győzelemnél tartanak az olimpiákon.

    A továbbjutó csapatok szerdától már Párizsban küzdenek majd a negyeddöntőben.

    GettyImages-2164803575
    Fotó: Getty Images