Alonso nem bánta meg, hogy McLarenre váltott. Még

2015.04.09. 15:17 Módosítva: 2015.04.30. 14:46

Az Autosport arról kérdezte a Maláj Nagydíjon visszatérő Fernando Alonsót, mit érzett, amikor Vettel azzal a Ferrarival nyert, amit ő elhagyott a McLaren-Honda kedvéért.

„Számítottam a kérdésre, hiszen a Ferrari már a második versenyen nyerni tudott, én pedig még az időmérő második szakaszába sem jutottam be, így tökéletes az időpont, hogy erről beszéljünk. Öt évet voltam a Ferrarinál, háromszor voltam második a világbajnokságban, nem akartam negyedszer is lemaradni az első helyről. Szóval ha az idény végén az egyik Ferarri-pilóta lesz a világbajnok, talán megváltozik a véleményen. Ha csak a második vagy a harmadik helyre érnek oda, akkor boldog maradok.”

A spanyol azt is hozzátette, hogy többször is jól kezdték az évet a Ferrarival, de novemberben, amikor igazán számít, sosem tudtak nyerni, ő pedig ezt szeretné elérni. A csapatváltást a környezetváltozás igényével indokolta, öt év után egyszerűen sok lett az, ami a Ferrarinál volt, ahol úgy érezte, mintha egy helyben körözött volna.

A McLarennél viszont, amellett, hogy természetesen szeretne nyerni, már nem csak a győzelmeket hajtja. „Szerencsés vagyok, hogy több vb-címet is nyertem és rengeteg nagydíjat, de néha büszkébb vagyok arra, amit most csinálunk, mint hogy nyertem egy címet. Ahogy öregszik az ember, úgy változik, mi a fontos.”