Ez a poszt a következő Percről percre része:

Kettős Ferrari-győzelem a Hungaroringen

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egyelőre nincs hivatalos információ arról, kell-e cserélni a váltót. Ha igen, az drámai lenne, öt rajthelyébe kerülne a németnek.

  • Ez elképesztő tempónövekedés, senki nem ugrott előre ekkorát a mezőnyben. Az olaszok pontosan 4,583 másodpercet javultak átlagban, de még a legkisebbet előrelépő Williams is 2,547 másodpercet javult, ennyit jelent az új aero és gumi az F1 egyik leglassabb pályáján.

  • Valószínűleg a McLaren spanyol pilótája érkezett meg utolsóként a mezőnyből vasárnap délelőtt, valamivel fél 11 előtt futott be. Ahogy a McLaren-garázs felé indult, másodpercekig figyelte a teqballozó srácokat, ha nem ilyen későn ér ki, talán még be is állt volna.

  • Valtteri Bottas kényelmesen sétált át a Mercedes motorhome-jából a garázsba, az őt úgy 10 perccel követő Lewis Hamilton viszont nem nagyon volt szociális hangulatában, végigsprintelte a távot, nehogy véletlenül valaki megállítsa. Biztosan nem késésben volt, előtte ugyanis kedélyesen beszélgetett az épület második, a nép elől elzárt szintjén.

  • A szombat délutáni F2-es futamon az első helyért csatázott Oliver Rowland és Artem Markelov, a harc így végződött:

    Rowland nyert, Markelovot csekkolták a pályakórházban, de semmi baja nem lett.

    Az esetet megvizsgálták, de nem büntették az angolt, mivel nem tett semmi szabálytalant. Az orosz is nagyon reálisan nyilatkozott: "Tudtam, hogy nem fogja kinyitni a kaput, ezért nem is hibáztatom őt, magamat hibáztatom".

    Markelov előtt egyszerűen elfogyott az út, nem gondolt rá, hogy a boxkijárat után a pálya összeszűkül.

  • De a tűző nap miatt simán 35 fokosnak érződött már 10 után a levegő. Az aszfalt akár 60 fokra is felmelegedhet a futam alatt, óvatosan kell majd bánni a gumikkal.

  • Egy kávéra akartam csak beugrani a Mercedes motorhome-jába, amikor feltűnt, hogy szokatlanul sok Ferrari-egyenruhás ember kóvályog a Merci-épület mellett, ráadásul nem is akárkik, a fő sajtósuk, Alberto Antonini is tűző napon süttette magát, nyilván nem ok nélkül.

    Az gyorsan kiderült, hogy nem valamelyik pilóta ugrott át szívességet kérni a rajtra, mert Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is elég gyorsan átsétál – mit sétált, Hamilton szinte sprintelt – a garázsba, így maradt a további várakozás és találgatás.

    Jó 20-25 percnyi napozás után aztán kiderült, hogy mire volt a nagy felhajtás:

    nem kisebb név, mint a a Ferrarit is birtokló Fiat Chrysler Automobiles csoport elnök-vezérigazgatója, egyben a Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne sétált át a nagy riválishoz tárgyalni.

    Sajnos több méterre sem lehetett megközelíteni, ahogy a Merci-csapatfőnök Toto Wolff kíséretében elhagyta az épületet, úgyhogy egyelőre rejtély, mit egyeztettek. Marchionnéval ott volt Piero Ferrari, a cég helyettes igazgatója is, Enzo Ferrari fia.