Monaco magasról tesz az F1 gridgörltiltására

000 NZ99S
2018.04.06. 10:01

Hivatalosan ugyan betiltották a gridgörlöket a Forma-1-ben, akik fiatal autóversenyzőknek adták át a helyüket a futam előtt, az ügy végére mégsem került pont. Legalábbis a Monacói Nagydíj szervezői – a Monacói Automobil Klub elnökén, Mochel Boerin keresztül – arról beszéltek, hogy semmibe veszik a tiltást, és náluk igen is lesznek gridgörlök, erről már meg is állapodtak az F1-tulajjal.

"Az amerikai barátaink azt hiszik, hogy sérti a női érzéseket, hogy fiatal lányokat alkalmazunk, akik egy táblát visznek. De a mi hoszteszeink modell- és PR-iskolákból kerülnek ki. Az, hogy megjelennek a futamon, a képzésük része, és fizetést is kapnak érte" – érvelt Boeri.

A gridgörlök visszatérése mellett vannak az oroszok is, a miniszterelnök-helyettes Dmitrij Kozak, aki személyesen felügyeli az Orosz Nagydíjat, az AP hírügynökség jelentése szerint hallani sem akar a gridgörlök betiltásáról, és ragaszkodik ahhoz, hogy a gyönyörű orosz nők továbbra is szerepet kapjanak. Náluk viszont még nem történt egyezség, Kozak legalábbis csak annyit mondott az Interfax hírügynökségnek, hogy ha sikerül egyezségre jutniuk, fenntartanák ezt a tradíciót, mert hát "az orosz nők a legszebbek a világon".

via Jalopnik