Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nevet váltott az egyik F1-csapat

2018.08.20. 15:52

Apróbb névváltoztatást eszközölt a nyári szünet legvégén a spái Belga Nagydíjra készülve az egyik F1-csapat, nevezetesen a Force India, amely kidobta a hivatalos nevezésben szereplő Sahara Force India F1 Team első előtagját.

Ez szinte biztosan már az új tulajdonosi kör lépése, de a korábbi fejleményekkel is egybevág. A szezon előtt ugyanis nagyon úgy tűnt , hogy teljes rebrandingen esik át a csapat, és egyrészt a névadó szponzor Saharát, de a csapat származására utaló India tagot is ejti. A korábbi tervek között szerepelt a Force One, ám mivel ez nagyon közel állt volna a Formula One-hoz, a rövidítése pedig lényegében ugyanaz lett volna, még a bejegyzési kérelem előtt elvetették mint lehetőség.

Most csak a Sahara résztől szabadultak meg, de a csapat nem verte nagy dobra a változást, TwitterenFacebookon és Instagramon is módosították a nevüket, lecserélve a logót is.

Az biztos, hogy erősen dolgoznak a névváltoztatáson, de pár héttel a szezon rajtja előtt végül elnapolták a kérdést. Az biztos, hogy a regionális Indiánál sokkal globálisabb nevet szeretnének, ebben az új, a csapatot megmentő befektetői csoport is segíthet majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?