Vettel 1 pontot bukott egy év alatt

2018.10.09. 08:29

Lewis Hamilton magabiztosan nyerte meg a Japán Nagydíjat, így négy futammal a szezon vége előtt már 67 pontos az előnye Sebastian Vettel előtt. Bár a német az utóbbi időben sokat hibázik és Hamiltont is tolja a Mercedes (Oroszországban csapatutasítással nyert), de így is vitathatatlan, hogy a szezon második felében zseniálisan versenyez.

Amikor hét futammal ezelőtt, a Brit Nagydíjon Vettel erőből legyőzte Hamiltont, úgy tűnt, négy év után megtörik a Mercedes dominancia. A német azonban a következő versenyen – a saját hazai nagydíján – kiesett az élről, Hamilton pedig elkezdett szárnyalni.

Silverstone óta hamilton a lehetséges 175 pontból 168-at gyűjtött, míg vettel csak 93-at. 

Hét futam alatt 75 pontot vert a brit a németre, ami egészen hihetetlen adat. Persze Vettel továbbra is tartja, hogy a Ferrarinak még lehet esélye, de a kiváló kezdés után megint ugyanott tart az olasz csapat, ahol tavaly. Szó szerint:

  • 2017 (17 verseny után): Hamilton – 331 pont, Vettel – 265 pont
  • 2018 (17 verseny után): Hamilton – 331 pont, Vettel – 264 pont

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?