Varánuszok a pályán, Verstappen a vert mezőnyben Szingapúrban – videó!

2023.09.15. 16:04
A Ferrari kezdett legjobban a Formula–1-es Szingapúri Nagydíjon, az első szabadedzésen Charles Leclerc, a másodikon Carlos Sainz volt a leggyorsabb – saját csapattársát megelőzve.

Azok után, hogy az Olasz Nagydíjon pénteken és szombaton is Carlos Sainz volt a leggyorsabb, a Ferrari egykörös tempója a szingapúri utcai pályán is erősnek tűnt, hiszen a nyitó tréningen az istálló két pilótája zárt az első két helyen.

Ennél egy fokkal érdekesebb volt, hogy a gyakorlás során háromszor is feltűnt egy-egy varánusz az amúgy sem veszélytelen pályán, ennek ellenére a versenyzők probléma nélkül abszolválták a helyzetet.

A második szabadedzés harmadánál Leclerc már az első 1:33 alatti időt (1:32.974) is felmutathatta, átvéve a vezetést csapattársától, majd a lágy gumik előkerülése után az 1:32-es határt ostromolták a Ferrarik a féltávnál – minimális Sainz-előnnyel.

Biztatónak tűnt a Mercedesek tempója, George Russell a harmadik, Lewis Hamilton az ötödik helyen állt húsz perccel a vége előtt (Fernando Alonso került a szendvicsbe), amikor Sainz és Max Verstappen kis híján ütközött egymással egy meg nem értés következtében, de ezúttal sem következett be baleset.

A Red Bullok amúgy csak a hetedik-nyolcadik helyen haladtak, a lassú kanyarokban Sainz 23 századdal volt például gyorsabb a vb-cím fő esélyesénél.

Az edzés hajrája már a versenyszimulációkról szólt, így Sainz 1:32.120-as ideje bizonyult a legjobbnak a nap során, 18 ezreddel megelőzve Leclerc-t, és több mint hét tizeddel Verstappent.

Hogy aztán ebből a tempóelőnyből mi marad még szombatra, és főleg versenykörülmények között vasárnapra, amikor a legutóbbi tíz alkalommal rendre a Red Bull hollandja nyert, az persze más kérdés...