Csukics a 93.-ban nyerte meg az FTC-nek

2013.03.10. 13:47

Csukics utolsó percben szerzett góljával 2-1-re győzte le a Ferencváros az Újpestet az NB I. 19. fordulójában. Valószínűleg ez volt az utolsó nagy derbi a bontásra váró Albert Stadionban.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A futball NB I. első tavaszi derbije lesz a 19. fordulóban az FTC–Újpest-mérkőzés az Albert Stadionban. A Fradi egyre jobb formát mutat Moniz edzővel, az Újpest viszont a szezon legsúlyosabb vereségét szenvedte el a múlt héten, 0-6-ra kikapott a Pakstól. Már csak ezért is bizonyítani kell.

  • Végülis remek közönségcsalógatóvá – 18 ezren vettek jegyet a meccsre – vált az a híresztelés, hogy a régi Albert Stadionban ez lesz az utolsó bajnoki, és március 14-én már bontják is az arénát. Nem csodálkozunk, hogy nem így lett, bár február végére ígérték a közberszerzési pályázat eredményhirdetését, hivatalosan még nem tudni, melyik cég építi majd fel 18 hónap alatt az új Albertet.

  • Az Újpest után még a bécsi zöld-fehérekkel, a Rapid Wiennel is játszott volna egy búcsúmeccset  Fradi, de ez sem jött össze. A klub igazgatója viszont sejtelmeskedve előadta, hogy egy nemzetközi sztácsapattal később mégis csak elbúcsúztatják a stadiont. Egyelőre rejtély, hogy melyik az. Arra gondolnánk, hogy talán a Fradi-történelemben már megfordult csapat lehet az ellenfél., az 1964-65-ös Vásárvárosok Kupája menetelésre emlékezve a Juventus az AS Roma vagy a Manchester United jöhetne szóba, négy évről később a Liverpool, vagy az 1995-ös Bajnokok Ligája sorozat emlékére jöhetne mondjuk a Real Madrid C. Ronaldóstul, Mourinhóstól. Legrosszabb esetben meg egy hazai sztárcsapat, a színészválogatott Eperjes és Nemcsák Károllyal lehet az ellenfél.

  • A Budapesti Rendőr-főkapitányság arra kéri a mérkőzésre kilátogató Ferencváros szurkolókat, hogy az Üllői út felé eső (II-es, III-as, IV-es, Sajtó, és VIP) beléptető kapukat a Nagyvárad tér felől közelítsék meg. A Gyáli úti (V-ös) kaput és a FTC Székházat a Könyves Kálmán körút, Gyáli út irányából tudják leghamarabb elérni. A kapuknál a beléptetés jegykezelést és ruházat ellenőrzést követően 14.30 órakor veszi kezdetét.   Mivel a beléptető pontok megközelítése a zárások miatt több időt vesz igénybe, így a gyorsabb, biztonságosabb beléptetés érdekében korábban induljanak útnak a rendezvény helyszínére. A gépkocsikkal, autóbuszokkal érkező FTC szurkolók, hogy a megállási, várakozási tilalmakat figyelembe véve lehetőség szerint a Könyves Kálmán körútról megközelíthető Fradi parkolót vegyék igénybe.

  • Helyszíni tudósítónk jelentette, hogy a Városligetben, az Időkeréknél jó kétszázfős Fradi-szurkolótábor hergeli magát, vidáman söröznek és pogóznak.

  • A holland bajnokságban szereplő Roda JC magyar válogatott csatára, Németh Krisztián sérülés miatt nem léphet pályára csapata Feyenoord elleni meccsén. A rotterdamiak a vége előtt 10 perccel 1-0-ra vezetnek.

  • Kollégánk már Újpestről jelentette, hogy az Újpest-drukkerek rendőrök által figyelve nagy tömegben, elég ijesztően, petárdázva vonulnak az Árpád úton a metró felé. "Biztos sok volt a sör, mert összehugyoznak minden parkot."– kaptuk a jelentést.

  • Heréd csapatának több tagja, inkább jön a Ferencvárosnak szurkolni a saját bajnokija helyett, noha listavezetőként fontos nekik a meccs.  Azt tudjuk, hogy Heves megyében rengeteg a Ferencváros szurkoló, ezt is jól bizonyítja, hogy a herédi játékosok nagy része is a vasárnapi derbit választotta a Heréd–Vámosgyörk mérkőzés helyett. Ennek ellenére a hazai együttes az esélyes. (hevesfoci.hu)

  • A Primera División vasárnap déli meccsén az Athletic Bilbao Muniaín 79. percben lőtt góljával legyőzte a Valenciát. A baszk csapat a 14. helyre lépett elő, a Valencia maradt a hatodik.

  • A Népliget felől nagyobb tábor várja az újpestiek érkezését, ezért most is a metróaluljárónál a legnagyobb a készültség. Az Üllői út-Könyves Kálmán sarkán egy vízágyú áll, lovasrendőrök és rendőrkutyák is vannak, utóbbiak nehezen viselik a petárdákat, hangosan vonyítanak minden robbanásnál.

  • A pályát és a nézőteret elválasztó kerítésre a Ferencváros bajnoki címeire emlékező drapériákat feszítettek ki, a kapu mögötti tábor elé "Otthonunk e szentély" feliratot feszítettek ki.

    Az Albert-stadiont hamarosan bontani kezdik, talán ez lesz az utolsó derbi benne, a szurkolók erre is emlékeznek.

  • André Schembri, a Ferencváros korábbi csatára is üzent. A máltai futballista ezt írta twitter oldalán: Derby Time in Hungary…Ferencváros vs Újpest ! Hajra Fradi…Still in my Heart, olvastuk a ulloi129.wordpress.com oldalon.

  • Egyre több az ember a metró felől felállított kordon körül, a vízágyú is kiállt az útra, ha szükség lenne rá.

  • Több újpesti futballista fülhallgatóval a fején sétál kint a pályán. A stadionon nagyjából ezren lehetnek, füttyel és mocskos lilákkal köszöntik a játékosokat. Közben elállt az eső.

  • Az Atalanta hazai pályán egygólos hátrányról fordítva győzte le az utolsó Pescarát az olasz futballbajnokság 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

    Serie A, 28. forduló: Atalanta-Pescara 2-1 (1-1)

  • A csapat rendőri felvezetéssel érkezett buszát körbefogták a Népligetnél várakozó drukkerek, és ünnepelni kezdték a játékosokat, a busz rövid veszteglés után begurult a székházig. Nagyjából 3-400 várhatnak az újpestiekre a metrónál, ezért újabb rendőri osztag érkezett a kordonokhoz.

  • Jova – Somalia, Besic, Gyömbér, Sváb -Józsi, Aborah – Martinus, Csukics, Jenner – Böde. Cs.: Ranilovic, Fell, Perics, Bönig, Klein, Leonardo, Hakola.

    Azért senkinek ne legyen kétsége, a brazil Somalia nem jobbhátvéd lesz, hanem az a játékos, aki a jobb oldalon fog futni fel-alá.

  • Több szurkoló is kiszúrta a stadion fölött repkedő minihelikoptert. "Nem a rendőrség készít felvételeket, egy emlékfilmet szeretnénk készíteni a mérkőzésről, úgyhogy ne dobjátok le" - mondta a szpíker.

  • A metrónál felállított kordonnál még mindig sokan vannak, unalmukban petárdáznak, énekelnek. A stadionban is gyűlnek a drukkerek, bő egy órával a kezdés előtt már félház van.

  • Megérkezett az újpestiek metrója, a fradisták kövekkel, üvegekkel, petárdákkal fogadták őket a metrónál felállított kordonnál. A rendőrségi felszólítás után könnygázt fújtak a huligánokra, majd több osztag is kijött a kordonon kívülre, és szétkergette a rendbontókat.

  • Az első újpestiek már a vendégszektorban vannak, az egész stadion őket gyalázza. A beengedésre váró újpestiek a kapuknál integetnek az Üllői úti kordonnál összegyűlt fradistáknak, de ott már békésebb a hangulat, nincs dobálózás.

  • A Könyves Kálmán-Űllői út sarkán már rend van, a rendőrsorfal kint áll a kereszteződés közepén. Bent zeng a mocskos lilák.

  • A Fradi-tábor a vendégszurkolók hangját hiányolja. Az újpesti klub legnagyobb szurkolói csoportja nemrég bojkottot hirdetett, a szurkolói kártya és a szektorok bekamerázása ellen tüntetnek. Eddig csak néhány gyalázkodó rigmust eresztettek el.

  • A stadionban lassan tízezren vannak, a vendégszektor mellett és a vendégszektorban a kerítésre kapaszkodva mutogatnak páran egymásnak.

    A szpíker közben arra hívta fel a hazai nézők figyelmét, hogy az ülőhelyekre helyezett zászlókat tartsák meg, valószínűleg az egész stadionos élőképhez kellenek majd. Közben a fradisták a múlt heti, Paks elleni 6-0-s vereséggel hergelik az újpestieket, a vendégek a tavalyi Fradi elleni 6-0-val vágnak vissza.

  • Balajcza – Vermes, Szélesi, Mihajlovics, Iandoli – Balogh B., Vasziljevics – Simon K., Kabát, Christ – Moraes

  • A kettes szektor fölött, a lelátó tetején egy óriási felfújt lila majom ül, a nyelvét kilógatja, nincs jó passzban.

  • A stadion már majdnem megtelt, a kanyarok foghíjasak még. A melegítő hazai futballistákat hangos mindent bele fogadta

  • Olvasható az egyik szektor elé kifeszített transzparensre.

  • Önök tudják kapásból, hogy ki most az Újpest edzője? A belga Jos Daerden még egy évet sem húzott ki a kispadon, a paksi szégyen után menesztették a belgát, hogy ideiglenesen egy másik belga Marc Leliévre vegye át a csapat irányítását. A végső megoldásra még várni kell, de valószínűleg a legtöbb újpesti Mészöly Géza nevét kiabálná. Mészölynek semmi köze Belgiumhoz, bár Lille-ben, ahol játszott, simán átnézhetett Franciaországból Belgiumba.

  • Kijöttek a vendégjátékosok melegíteni, a Fradi-tábor őrjöngeni kezdett, a pálya két szélén a kerítésekre lógva mutogattak a futballistáknak, amikor megszólalt a hajrá lilák.