Ez a percről percre hírfolyam az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és ómegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kameruni Alex Song teljesen feleslegesen ütött könnyökkel a horvát Mandzukic felé. Ki is állították ezért, csapata pedig 4-0-ra kikapott.

    Elnézést kérek a csapattársaimtól, ez olyasmi volt, aminek semmi keresnivalója nincs a futballban. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg embert sokkoltam ezzel. De nem ezt akarják látni, hiszen ez egy gyönyörű játék. Nagyot hibáztam, és a baklövésem három pontba került. Mindenekitől elnézést kérek, aki látta az incidenst.

  • Nem tudom, mikor szaltóztam utoljára, de legalább sikerült

    – mondta a 36 éves Klose, aki 15. vb-gólját szaltóval ünnepelte, ami azért nem volt olyan tökéletes.

  • 1. Ronaldo (brazil (1998-2006) és

    Miroslav Klose (német, 2002-2014) 15-15 gól

    3. Gerd Müller (német, 1970-1974) 14

    4. Just Fontaine (francia, 1958) 13

    5. Pelé (brazil, 1958-1970) 12

    6. KOCSIS SÁNDOR (1954) és

    Jürgen Klinsmann (német, 1990-1998) 11-11

    7. Gabriel Batistuta (argentin, 1994-2002),

    Teofilo Cubillas (perui, 1970-1978),

    Grzegorz Lato (lengyel, 1974-1982),

    Gary Lineker (angol, 1986-1990) és

    Helmut Rahn (német, 1954-1958) 10-10

  • Az elefántcsontpartiaknál eddig jó teljesítményt nyújtott a szélső védő, aki még a Toulouse játékosa, de a QPR, a Liverpool és a Swansea után az Arsenal is felfigyelt rá, sőt, az ITV szerint utóbbiak 8 millió fontot adnának érte, hogy a Manchester Cityhez távozott Bacary Sagna utódja legyen.

  • A Gazzetta dello Sport azt írta a Costa Rica elleni meccs után, hogy a "manausi oroszlánok zombiként játszottak" a Recifében 29 Celsius-fokban és 70 százalékos páratartalomban lejátszott találkozón.

    Claudio Marchisio középpályás szerint a közép-amerikai rivális annak köszönheti sikerét, hogy jobban alkalmazkodott a körülményekhez. Az irányító Andrea Pirlo pedig kijelentette, ezúttal még rosszabbak voltak a körülmények, noha már manausit is embertelennek nevezte az angolok felett aratott 2-1-es siker után.

    Gianluigi Buffon viszont úgy vélekedett, nem szabad kifogásokat keresni, lapozniuk kell, mert sorsdöntő meccs következik.

    Az olaszok kedden a négy éve negyedik Uruguayjal játszanak, a továbbjutáshoz pedig legalább egy pontot kell szerezniük. (MTI)

  • Miroslav Klose a Ghána ellen rúgott góljával beállította a brazil Ronaldo rekordját, már ő is 15-ször talált be vb-ken.

  • A tajvani animátoroknál kevés szórakoztatóbb jelensége van az internetnek, de amit most az USA-Ghána előtt készítettek, az minden képzeletet felülmúlt. Van benne véresre rúgott Dempsey, tankkal letarolt amerikai védelem, csocsórúddal átdöfött játékosok, lángoló afrikai. Nézzék és borzongjanak.

    US Ghana World Cup 2014 goals and highlights animated by Taiwan
  • Erősen kétséges Daniele De Rossinak, az olasz válogatott középpályásának játéka csapata sorsdöntő, Uruguay elleni utolsó csoportmérkőzésén a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

    „Izomproblémával küzd, ezért nem valószínű, hogy pályára léphet kedden" - jelentette ki az első két meccset végigjátszó 30 éves futballistáról Enrico Castellacci csapatorvos. (MTI)

  • Meg persze mindenki más is, aki nem bírja a brazil hőséget. Az öltőzőben vízzel telt lavórok várják a játékosokat.

  • Három, négy, öt helyzetünk volt az első félidőben, de nem tudtuk kihasználni azokat. Utána meg az irániak tették nehézzé az életünket. De ha van egy Messid, minden lehetséges

    – értékelt röviden Alejandro Sabella kapitány.

  • Prince Boatengnek két fia is játszik a Ghána–Németország-meccsen, Jerome a németeknél, Kevin Prince a ghánai csapatban, így különösen nem is kell izgulnia, mi történik majd a meccsen. Igazából azt szeretné, ha valamelyik fia világbajnok lenne, mert akkor ő is annak érezhetné magát.

  • Rio de Janeiro, de egész Brazíliában a csillagokban vannak az árak, sok turista megpróbálja minimálban nyomni, itt a központi buszpályaudvaron alszanak néhányan. 

    Ez nagyon veszélyes.

  • Costa Rica beszállt a versenybe Mexikó mellé a csinos sportriporterek kategóriában, és Vanessa Huppenkothen ellen csatába küldték Jale Berahimit, aki a képei alapján nagyon élvezi a brazíliai kiruccanást.

  • Egyenesen Kuvaitból.

  • Amióta a mexikói Guillermo Ochoa a brazilok ellen klasszisteljesítményt mutatott be a kapuban, azóta az Arsenallal és a Liverpoollal is szóba hozták már, a legújabb érdeklődő állítólag a milliárdos Monaco, amely második lett a francia bajnokságban, és a BL-ben indul.  

    Ochoa eddig Franciaországban, az Ajaccióban védett, ott lejárt a szerződése, úgyhogy ingyen igazolható. 

  • A spanyolok Hollandia elleni meccsén pocsékul futballozó belső védője, Piqué a közelítő izmában érzett fájdalmat, ezért nem tudta végigcsinálni a mai edzést. Kétségessé vált ezzel Ausztrália elleni szereplése is.


  • Franciaországban 16,7 millió televíziónéző követte figyelemmel a futballválogatott péntek esti mérkőzését a brazíliai világbajnokságon, amelyen Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese 5-2-re nyert meg a svájci csapat ellen. Ekkora érdeklődésre a 2006-os, olaszok elleni világbajnoki döntő óta nem volt példa az országban, akkor körülbelül 22 millióan látták, hogy a franciák 11-esekkel vereséget szenvedtek. A FIFA több ország adatait is nyilvánosságra hozta, Japánban 34,1 millióan, Németországban 24,6 millióan, míg Angliában 17,9 millióan ültek le a televíziók elé kedvenceik mérkőzése alatt.

  • Az armadillóról (taturól) mintázott világbajnoki kabalafigurát egy kolumbiai futballünnepen filmezték le, miután a válogatott továbbjutott a csoportból. A FIFA valószínűleg közleményben fog elhatárolódni. 

     

  • Furcsa kiállítás keltett indulatokat a világbajnokság egyik helyszínén, Salvadorban rendezett bemutatón. Egy bevásárlóközpontban a korábbi világbajnokságon használt mezeket állították ki, így az 1934-es német mezt is. A fehér, fekete galláros, horogkereszttel és a német birodalmi sassal díszitett dressz sok vitát váltott ki, már csak azért is, mert Németország éppen Salvadorban játszotta az első vb-meccsét. A gyűjtemény tulajdonosa egy helyi orvos, a kiállítását a helyi szervezőbizottság és a FIFA is jóváhagyta. A gyűjtemény a 1938-as, Mussolini-féle olasz és az 1970-es izraeli válogatott mezt is magában foglalja. A tulajdonos szűkszavúan csak ennyit mondott róla: "nincs politikai üzenete a kiállításnak."

  • A 2010-es világbajnokság után ismét pályára léphetnek egymás ellen a Boateng testvérek a világbajnokságon. Jerome a Bayern München német válogatott hátvédje, a portugálok ellen megnyert 4-0-s meccsen kezdő volt, míg a ghánai válogatottban futballozó Kevin-Prince csere volt az Egyesült Államok ellen elvesztett mérkőzésen.

    A két külön anyától született Boateng testvérek 2010-ben is a csoportkörben találkoztak, akkor a németek nyertek 1-0-ra. 

  • Az előző szezont az Evertonban töltötte kölcsönben a belga Romelu Lukaku, akit állítólag ugyanígy vinne el egy idényre a BL-döntős Atletico Madrid. Mindezt állíatólag Diego Costaért kért pénz mellé akarja a spanyol bajnokcsapat a Chelsea-től. 

  • Leighton Baines, Daniel Sturridge, Glen Johnson, Phil Jagielka és Steven Gerrard is egyéni edzésmunkát végzett az angolok szombati edzésén, ami, hacsak nem volt tömeges sérülés náluk, azt jelentheti, hogy Roy Hodgson döntése nyomán nem játszanak a harmadik, Costa Rica elleni mérkőzésen. Ha ez így lesz, öt poszton legalább változhat az angol kezdő, ez pedig Costa Rica csoportgyőzelmi esélyeit növelheti.

  • Foralezában 30 fok lehet a Németország-Ghána meccs alatt, a két másik mai meccsen valamivel hűvösebb: az Argentína-Iránon 23, a Nigéria-Bosznia-Hercegovinán 24 fok lehet.

  • A portugál már tudja, mi történt az angolokkal, bár jók voltak:

    • rossz volt a sorsolásuk, túl erős volt a csoport
    • sosincs velük a futball istene
  • És futballmeccsre mehetnek. Ezt Brazíliában igen, de odahaza egészen biztosan nem tehetnék meg.

  • Hatkor jön az Argentína-Irán mérkőzés, ám a két csapat nem edzhetett a Belo Horizonte-i pályán, mert a fű állapota nem tökéletes. Az argentin szövetségi kapitány viszont nyugalomra intett mindenkit, megnézte a gyepet az Estadio Mineiraóban, amire azt mondta, szerinte rendben van, bár nincs olyan jó, mint a Maracanáé.

  • Zlatan Ibrahimovic nagyon ráér a vb alatt, hiszen Svédország nem jutott ki, így volt ideje megnézni a spanyolok vereségét Chile ellen, az angol-uruguayin is kint volt, az amerikaiaknak is beszólt kicsit, most pedig Brazília-Olaszország döntőt tippel, pont, mint 1970-ben és 1994-ben, és a csatár szerint most is a brazilok nyernek majd.

  • A cég állítólag a világbajnokság ideje alatt illegália fogadásokból 645 millió dollárra tett szert, pedig a tornából még csak alig másfél hét telt el. A rendőrség 22 gyanúsítatt vett őrizetbe, a lakásaikon számítógépeket, mobiltelefonokat foglaltak le. A szindikátus egy makaói szállodát használt irodának, ahol a világ minden tájárül, interneten keresztól fogadták a fogadásokat. A rendőrség szóvivője szerint bizonyíték van arra, hogy volt olyan fogadás, amelyen 40 millió hongkongi dollár volt a tét. Hongkong a térség egyik legnagyobb szerencsejáték piaca, a világbajnokság alatt megszaporodtak az illegális fogadóhelyek, amelyek a hivatalos cégekkel szemben sokkal jobb oddszokon kínálják az egyes esélyeket. Az Interpol nyolc dél-kelet ázsiai országban vizsgálja különös figyelemmel a hasonló cselekedeteket.

  • Mint megírtuk, Steve von Bergen, svájci válogatottat Giroud fejberúgta, a szemgolyó alatti csontja eltört, hosszabb ideig kettős látása is lehet, továbbá meglehetősen csúnyán fog kinézni. A futballista a csapat egyik orvosával a lehető leghamarabb hazatér, hogy specialista vehesse kezelésbe.