21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lang Ádám a bajnok Videoton labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását. A székesfehérváriak szerdán honlapjukon jelentették be, hogy a 22 esztendős válogatott védő három évre írt alá. "Fiatal kora ellenére rutinos játékos, illeszkedik a klub hosszú távú koncepciójába" - méltatta a Győri ETO-tól érkező új szerzeményt Burcsa Győző klubigazgató. "A Videoton egy nagy klub, amelyik nagy célokért küzd, és amelyikben szem előtt vagyok a válogatott szempontjából is" - nyilatkozta Lang, aki hozzátette, több új csapattársát is ismeri a válogatottból, ez segíti a beilleszkedését.     A Videoton kedden a szintén Győrből érkező Pátkai Máté szerződtetését jelentette be. (MTI)

  • Kedden kiszivárgott, hogy a most lemondott Barcelona-elnök, aki a július 18-i elnökválasztáson jelölteti magát, azaz Josep Bartomeu szerződést kötött egy első osztályú, Spanyolországban játszó spanyol futballistával, hogy amennyiben megválasztják, a Barcába viszi.

    Az El Economista című spanyol lap most arról ír, hogy a rejtélyes futballista Isco lehet a Real Madridból.

    A 23 éves szupertehetség két éve igazolt a Madridba, de nem tudták beépíteni a csapatba, és láthatóan nem érezte jól magát, mert mindig pozícióján kívül játszatták. Már amikor lehetőséget kapott.

    Bartomeu egy héttel a választás napja előtt fogja nyilvánosságra hozni titkos embere nevét, és ha tényleg Isco az, azzal valószínűleg el is dőlt a voksolás.

    Így is ő a favorit persze, másfél éve vette át a klubot, múlt januárban, és első teljes szezonjában mindent megnyert a csapat.

  • Ahol a karrierje elkezdődött. A Juventus 5 millió eurót kap és egy 97-es születésű Vadala nevű gyereket.

  • Fénykorában a Palermóban, a Juventusban és a Benficában, na meg az olasz válogatottban futballozott, most 36 évesen Máltára megy, a Birkirkarához.

  • A Samptól félév után jön el, előtte félévet az Evertonban töltött. Itt is sokat fizetnek, és még jómeleg is van.

  • A barcelonai Sport szerdai száma címlapsztoriban hozza, hogy a Barcelona a volt realos Angel Di Mariát akarja megszerezni a Manchester Unitedtől, de a másik barcelonai sportlap, a Mundodeportivo gyorsan lenyugtatott mindenkit, hogy ez nem lehetséges. Az újság szerint ugyanis az argentin unitedes szerződésében anti-Barca-záradék van, amit tavaly nyáron tetetett bele a Madrid, amikor eladta a manchesterieknek. Eszerint        

    idén a Barcelonának nem adhatják tovább.

  • Az Atlético Madridban folytatja pályafutását Jackson Martínez, az FC Porto kolumbiai futballistája. A felek 35 millió eurós vételárban egyeztek meg, a csatár hamarosan négyéves szerződést ír alá a spanyol  klubnál.

    A 28 éves játékos - aki jelenleg a Copa Americán szerepel - 2012-ben a mexikói Chiapasból 9 millió euróért igazolt Portóba, ahol mindhárom idényében portugál gólkirályi címet szerzett 26, 20, illetve 21 góllal.

    Martínez 136 mérkőzésen 92 gól lőtt a Portóban, és Madridban a Bajnokok Ligája-döntős Juventushoz igazolt horvát Mario Mandzukicot pótolja majd, aki majdnem fele ennyi pénzért – 19 millió euróért – igazolt a Juventusba

  • Könnyen elképzelhető, hogy az Atético Madrid török sztárja, Arda Turan a Premier League-be szerződik. A hírek szerint a Manchester United, a Liverpool és a Chelsea szívesen leigazolná a zseniálisan cselező törököt. Menedzsere azt is hozzátette, még az is előfordulhat, hogy a Paris Saint-Germaine lesz a befutó.

  • Erről állapodhatott meg hétfő esti vacsoráján Ariedo Braida, a Barcelona olasz sportigazgatója és Pepe Marotta, a Juventus általános igazgatója. A Mundodeportivo.com szerint a futballista is benne van ebben, megfelelne neki egy év múlva, 23 évesen átköltözni. Braida azért lépett, hogy megelőzze a ManCityt és a PSG-t, amik bármennyit megadnának Pogbáért, illetve Pogbának. A játékos a Barcát szeretné, mert sokkal jobb csapatnak tartja a másik kettőnél.

  • Több klub is szeretné leigazolni Jevhen Konopljankát, az ukrán válogatott, és a Dnyipro futballistáját. Most a Stoke City és a Newcastle is beszállt a versenybe, korábban az Inter érdeklődéséről lehetett hallani. Az Európa Liga-döntős csapat alapembere 21 bajnokin 7 gólt szerzett az ukrán bajnokságban, az EL-ben 15 találkozón, az Ajax elleni nyolcaddöntőben, a továbbjutást érő gólt szerezte.

  • Az Arsenal futballistája jelentette be, hogy elhagyja a londoni klubot és 2,1 millió fontért a török bajnokságba igazol. A világbajnok német válogatott kölcsönben az Interben szerepelt, ahol 15 Serie A-meccsen egy gólt szerzett. A 28 éves futballista így a Bajnokok Ligájában szerepelhet ősszel, a Galatasaray 20-adszor nyerte meg a török bajnokságot.

  • A legutóbbi Bundesliga harmadik helyezettje, a Borussia Mönchengladbach két fiatal játékost szerződtetett. Leigazolta az FC Zürich 18 éves tehetségét, Nico Elvedit, valamint a Crystal Palace 17 éves tehetségét Mandela Egbót. A Gladbach a Bajnokok Ligája főtábláján indul ősztől.


  • José Mourinho rettenetesen szeretné megszerezni Antoine Griezmannt az Atlético Madridból, akirét állítólag korábban már 50 millió eurót is kínáltak, de erre nemet mondtak a spanyolok. Az angol bajnok ezért új, még keményebb ajánlattal tért vissza: úgy adnának összesen 65 millió eurót a franciáért, hogy az üzletbe belevennék a fél évet Fiorentinába kölcsönadott Mohamed Salah-t is.

  • Olasz sajtóértesülések szerint Andrea Pirlo, a Juventus világbajnok labdarúgója hamarosan hivatalosan bejelenti, hogy a New York City FC-nél folytatja pályafutását.

    A 36 éves irányítónak egy év múlva jár le a szerződése a Bajnokok Ligája-döntős torinói klubnál, ám már az előző szezon végén megindultak a találgatások arról, hogy az észak-amerikai MLS-ben szereplő New York-iakhoz igazolhat, amelynél többek között David Villa és Frank Lampard is a csapattársa lesz.

    A La Gazzetta dello Sport kedd este internetes oldalán már kész tényként írta meg, hogy Pirlo napokon belül aláírja új szerződését, s Frank Lamparddal együtt július 13-án mutatkozik be új klubnál. A 115-szörös olasz válogatott futballista évi ötmillió eurónak megfelelő összeget fog keresni az Egyesült Államokban.

    Pirlo négy éve szerződött az AC Milantól a Juventushoz, mellyel sorozatban négy bajnoki címet szerzett, s idén - a BL-döntőbe jutás mellett - az Olasz Kupát is elhódította.

  • A brazil Roberto Firmino, valamint Danny Ings, James Milner, Bogdán Ádám és Joe Gomez megszerzése után a Pool egy újabb topligás játékost igazolna. A következő kiszemelt az Inter 21 éves horvát középpályása, Mateo Kovacic, akiért a hírek szerint 30 millió eurót sem sajnálna Brendan Rogers.

  • Saját klubja érdekében, több mint egy évvel visszavonulása után újra futballcipőt húzna a 43 éves Rivaldo, a brazilok világbajnok labdarúgója. Az 1999-ben aranylabdás középpályás a brazil másodosztályban a kiesés ellen küzdő Mogi Mirimben térhet vissza. Szerinte ugyanis tapasztalatával segíthet z utolsó csapatnak abban, hogy átvészelje a nehéz időszakot.

    A brazil válogatottal 2002-ben világbajnok középpályás Európában többek között az FC Barcelonában és az AC Milanban is megfordult, utóbbival 2003-ban Bajnokok Ligáját is nyert, visszavonulását pedig tavaly márciusban jelentette be.

  • Bár az elmúlt napok Petr Cech átigazolásáról szóltak, az Arsenal most egy szupertehetségnek tartott, 16 éves román futballistát, Vlad Dragomirt igazolta le. A fiatalembert az AC Milan is vitte volna. A fiatal tehetségek felkarolásában élen járó Arséne Wenger ilyen ifjú futballistát még sosem igazolt. A videón Dragomir legszebb pillanatai.

    Vlad Dragomir legszebb pillanatai
  • A kérő Spanyolországból jöhet.

  • A Liverpool hivatalosan is bejelentette, hogy 29 millió fontért leigazolta Roberto Firminót a Hoffenheimtől. Az összeg német átigazolási csúcsnak számít. A rekordot a spanyol Javi Martinez tartja, aki 2012-ben 40 millió euroért váltott az Athletic Bilbaótól a Bayern Münchenhez.A 23 éves futballista ötéves megállapodás alá írta a nevét, lapértesülések szerint 100 ezer font lesz a heti fizetése.

  • Pepe Reina a Bayern Münchentől visszatér korábbi klubjához, a Napolihoz.

    Reina tavaly nyáron a Napolitól igazolt három évre Bayernhez, a vb-győztes Manuel Neuer tartaléka volt, és csupán három bajnokin védett a szezonban.

    A Bayern egy hete jelentette be a VfB Stuttgart kapusának, Sven Ulreichnek a szerződtetését, írja az MTI. 

  • Úgy tudni, 25 millió eurót ajánlanak a török szélsőért az Atletico Madridnak. A spanyolok bele is mehetnek, ez korrekt pénz érte.

  • A szolnoki születésű Pekár László nem maradt az NB III-ba visszasorolt Nyíregyházánál, inkább a Puskás Akadémiához szerződött. 22 éves, már 85 NB I-es meccse van.

    Fodor Ferencet is a nyírségből szerezték meg, ő két évvel idősebb Pekárnál, és védő.

    Az eredeti terv az volt, hogy a felnevelt akadémisták játszanak majd Felcsúton, és nekik legalább lesz helyük a fejlődésre. Ettől még egész aktív a játékospiacon a PFLA, mintha az intézmény mégsem ontaná a tehetségeket magából.

    De legalább most nem 30 év feletti játékosokat igazoltak.

  • Ezt a Bild írja, gigantikus kapusnak nevezik a cseh válogatottat.

    A Chelsea-től azért jönne el, mert Courtois mögött nem sok lehetőséget kapott.

  • Megegyezhettek a francia Adil Rami átigazolásáról, az ár 8 millió euró körül lesz. Az olaszok a Valenciától vették a középhátvédet 2014 januárjában, de nem vált be igazán.

  • Kicsit már őszül, de azért kapott egy 5-ös mezt.

    A Real elnöke, Florentino Perez vele már nem tud kampányolni, de azért jó mutat mellette Franz Beckenbauer. Igaz csak arról állapodtak meg, hogy az Audi Kupán idén ott lesz Münchenben a Real is. A Milant és a Tottenhamet is meghívták, augusztus 4-5-én lesz. 

  • Mégpedig a volt sikerelnök, Joan Laporta, aki beindította a Barca mostani aranykorszakát. A Sport.es szerint már felvette a kapcsolatot a francia ügynökével, Mino Raiolával. Laporta 2003-ban lett először Barcelona-elnök, akkor Ronaldinhót ígérte be, meg is választották, el is hozta a brazilt. Laporta tette meg edzőnek 2008-ban az újonc Pep Guardiolát is. 2009-ben kellett átadnia a hatalmat - a klub első triplázása után -, de most újra jelöltette magát.

  • A madridi As.com szerint bizony ez a helyzet, a Manchester United odaadná a 24 éves kapust és még egy pepényi/fabio coentraonyi pénzt a Real Madrid 29 éves középhátvédjéért. A dolog hátterében az áll, hogy Ramos 6 millió eurót keres jelenleg Madridban, de az angolok 12-t is megadnának neki, így szeretne a Realtól némi béremelést kicsikarni.

  • Tiago Llori egy 22 éves portugál utánpótlás-válogatott középhátvéd, akit két éve vett meg a Liverpool a Sporting Lisbontól, de még egy percet nem játszott Angliában. Kölcsönadták a Granadának, majd a Bordeaux-nak, most a Sunderland vinné. Csakhogy az apja a címben olvasható indokkal elutasította az ajánlatot. Az előszezont a Liverpoollal elkezdi, aztán kiderül, igényt tart-e rá a klub.

  • Az amerikai Espnfc.com szerint a City akar egy topcsatárt is, és Gonzalo Higuain a Napoliból, vagy Karim Benzema a Real Madridból a kiszemelt. 40 millió euró körül lehet mindkettejük ára.

  • 15 hónappal azután, hogy bejelentette visszavonulását, visszatér a pályára a 43 éves Rivaldo. "Rendben van a térdem, ezért újra részt veszek a Mogi Mirim edzésein, aztán talán meccseken is segíthetek" - írta az Instagramon. A Mogi Mirim az aranylabdás nevelőklubja, innen is ment nyugdíjba, és most ő a klub elnöke is. A brazil másodosztályban játszanak jelenleg.