C. Ronaldo és a Juve idén messze elkerüli Amerikát

2019.03.21. 17:13

Cristiano Ronaldo és a Juventus kihagyja idén a már hagyományosnak mondható Bajnokok Kupájá Egyesült Államok-beli meccseit, amely tornán európai sztárcsapatok játszanak felkészülési meccseket.

A NY Times állítja, ennek oka, hogy a szupersztár nemi erőszak ügye még folyamatban van az Államokban, és a szervezők jobbnak látták elkerülni az esetleges kellemetlenségeket.

Azaz: mi van, ha Ronaldo beteszi a lábát az országba, de nem távozik egykönnyen?

A Juve korábban többéves szerződést kötött a Bajnokok Kupáját szervező, New York-i Elevent Sport nevű céggel, így kötelessége részt venni a tornán, aminek eleget is tesz: Amerika helyett a sorozat távol-keleti mérkőzéseire sorolták be a klubot, Hongkongba és Szingapúrba. Az olasz egyesület szóvivője is arról beszélt nem rég, hogy a nyáron Ázsia felé veszik az irányt.

A Juve tavaly és tavaly előtt Amerikában turnézott, 2016-ban Ázsiában, 2015-ben Amerikában, 2014-ben szintén keleten, így a váltás elméletileg könnyen magyarázható.

juvetour

Ronaldo a nyáron 114 millió dollárért igazolt a Realból a Juventusba. Nem sokkal a transzfer után nyitottak újra egy régi aktát: egy amerikai nő, Kathryn Mayorga még 2009-ben állította, hogy a sztár megerőszakolta őt egy Las Vegas-i szállodai szobában, majd a hallgatásért 375 ezer dollárt fizetett is a vádlónak a játékos. Az ügyet még nem zárták le, sőt, ez év elején DNS-mintát kértek Ronaldótól.

A legutóbbi, szeptemberi tárgyaláson Ronaldo ügyvédei megint tagadták a nemi erőszakról szóló vádakat. A futballista fake news-nak nevezte a gyanúsítgatást, a felvételeket, amelyeken a nő és a sportoló együtt mulat egy bárban azon az estén, lényegtelennek. Ügyvédei perrel fenyegették a német újságot, amely elsőként hozta le Mayorga vádjait, de egyelőre nem tudni róla, hogy bíróságra mentek volna.

A nagyjából tíz évvel ezelőtti nap épp Ronaldo Real Madridba igazolása előtt történt. Egy éjszakai klubban szórakozott többedmagával a portugál játékos, majd Mayorgát és másokat is meghívott a lakosztályába. Ronaldo a szexuális aktust nem tagadta, de az kölcsönös megegyezés alapján történt, szó sem volt erőszakról, szerinte.

Az amerikai nő közben újabb bizonyítékokat gyűjtött, így a Las Vegas Police Department elővette az ügyet. Valószínűleg lennének kérdéseik a rendőröknek, ha Ronaldo újra az Egyesült Államokba érkezne.  • Tippek
  • Babaváró hitel