A Bayern gálázott a Chelsea ellen, a Barcelona nem bírt a Napolival

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első meccs: Chelsea–Bayern München, Napoli–Barcelona

Vége
2020-02-25T211059Z 1425940632 RC2X7F9CFGHF RTRMADP 3 SOCCER-CHAM
Mizsur András
fj
2020.02.25. 20:56
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A lengyel Robert Lewandowski öt csoportmeccsen játszott a Bayernben, ezeken összesen 10 gólt lőtt. Csak Erling Haaland tudta megközelíteni ezt a teljesítményt; a 19 éves norvég csatárnak szint ennyi gólja van a BL-ben. 

    Őket Harry Kane és Kylian Mbappé követik, 6 és 5 góllal. 

  • A Napoli keződje

     A Barcelona kezdője

  •  A Chelsea-ben nem kezd a bajnokságban 13 gólt szerző, 22 éves Tammy Abraham, bekerült viszont Olivier Giroud, akinek mindent összevetve ebben a szezonban mindössze egy gólja van. Pedro és Willian is csere. 

    Nincs ott a Bayern kezdőcsapatában Coutinho, a Tottenhamnek négy gólt rúgó Gnabry viszont igen.

  • A Bayern München a Tottenhammel, az Olympiakosszal és a Crvena zvezdával szerepelt a B csoportban. Mind a hat csoportmeccsét megnyerte a német csapat, a Tottenhamet például 7-2-re, a Crvena zvezdát pedig 6-0-ára győzte le. Értelemszerűen csoportgyőztesként jutott tovább a Bayern. 

    A Chelsea-nek nehezebb dolga volt a H csoportban, ahol a Valencia, a Lille és a tavalyi elődöntős Ajax szerepelt. Lampard csapata csoportmásodikként jutott tovább, mindössze egy ponttal előzte meg az Ajaxot. A két csapat emlékezetes meccset játszott egymással novemberben; a Chelsea 4-1-ről tudott egyenlíteni. 

  • A Bayern München és a Chelsea legutóbb 2012-ben találkozott a Bajnokok Ligájában, ez a két csapat játszott a müncheni döntőt. A rendes játékidőben 1-1 volt az állás, és mivel a hosszabbításban nem esett gól, jöhettek a tizenegyesek. A Chelsea játékosai koncentráltak jobban, így övék lett a trófea. 

    2005-ben negyeddöntőt játszottak egymással, 5-6-os összesítéssel a londoni csapat jutott tovább. 

    A BL-győztes csapat tagja volt Frank Lampard is, aki most a Chelsea edzője. Az akkori Bayernből már csak Manuer Neuer, Thomas Müller és Jerome Boateng maradt, a Chelsea kerete viszont teljesen kicserélődött azóta. 

  • A koronavírus Olaszországban is terjed, emiatt két tartományt is lezártak már, és a több sporteseményt is elhalasztottak emiatt. Ezek a lépések az északi régiót érintették, a déli Nápolyban még nincsen ilyen készültség, de a megérkezésük után a Barcelona játékosait is rutinvizsgálatnak, lázmérésnek vetették alá a repülőtéren.

    A spanyol lapok beszámolói szerint Nápolyban nincs pánikhelyzet, maszkokat sem sokan viselnek az utcákon. A meccsre várhatóan 55 ezer szurkoló látogat ki a San Paolo Stadionba.

  • A Barelona a Dortmunddal, az Internazionaléval és a Slavia Prahában szerepelt egy csoportban. A katalán csapat veretlen maradt az F csoportban. Az Intert kétszer is 2-1-re verte, a Dortmunddal egy 0-0 után 3-1-et játszott, a Slavia is kiharcolt egy 0-0-s döntetlent, míg otthon 2-1-re nyert a csehek ellen a Barca.

    A Napoli az E csoportban lett második három győzelemmel és három döntetlennel. Az olasz csapat jól nyitott, 2-0-ra verte a Liverpoolt, de a Genkkel csak 0-0-ra volt képes. Ezután 3-2-re verte a Salzburgot. A visszavágó már csak 1-1 lett, ahogy a Liverpoollal is ez lett az eredmény, végül egy 4-0-s Genk elleni győzelemmel zárta le a csoportkört a Nápoly.

  • Gennaro Gattuso és Quique Setién is élete első Bajnokok Ligája-mérkőzését dirigálja majd. A sorozatot a Napoli és a Barcelona is más edzővel kezdte még meg, előbbiben Gattuso Carlo Ancelottit váltotta, míg Setién Ernesto Valverde helyére érkezett.

  • A múlt héten négy nyolcaddöntőt játszottak le a futball Bajnokok Ligájában, és ezen a héten is négy meccs van a programban. Kedden az angol Chelsea a német Bayern Münchennel, az olasz Napoli a spanyol Barcelonával vívja meg a párharc első mérkőzését.

    A négy pályára lépő csapat közül három korábban már volt BL-győztes, a Bayern utoljára 2013-ban, a Chelsea 2012-ben, a Barcelona 2015-ben nyert. A Napoli még sosem jutott el a döntőig, a BL elődjének számító BEK-ben sem sikerült ez neki.