A transzferguru szerint Kerkez Milos is Angliába szerződött

Hétfői átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Székely Márton
2023.07.17. 20:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönjük olvasóink egész napos megtisztelő figyelmét, mai folyamatosan frissülő tudósításunk véget ért.

    Maradjanak velünk, kedden folytatjuk!

  • Folarin Balogunra, az Arsenal 22 éves támadójára fáj a foga az Internek. Az olasz klubnak égető szüksége van az erősítésre a csatársorban. A kétszeres egyesült államokbeli válogatott játékosért a információi szerint 40 millió eurós ajánlattal számolnak, az Arsenalnál azonban 50 millió környékére taksálják a labdarúgót. 

  • Milos Kerkez csatlakozik Bournemouthhoz az AZ Alkmaartól – jelentette nem sokkal ezelőtt Fabrizio Romano. 

    Korábban Kerkez Milossal a személyes feltételekben már megegyezett a portugál Benfica és az olasz Lazio is, végül a holland klubbal a Bournemouth csapatának sikerült megállapodnia. 

    A szerbmagyar kettős állampolgárságú, 19 éves szélsőhátvéd 2022. szeptember 23-án, a németek ellen idegenben 1–0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen mutatkozott be kezdőként a magyar válogatottban.

    Első magyarországi felnőtt bajnoki mérkőzését 17 évesen, 2020. augusztus 23-án játszotta az ETO FC Győr színeiben, a Dorog ellen. 

    18 évesen, 2021. február 1-jén az AC Milan szerződtette. Az olasz utánpótlás bajnokság első osztályában szereplő U19-es csapathoz került. Ugyanebben az évben július 17-én lépett pályára először a Milan felnőttcsapatában, a harmadosztályú Pro Sesto ellen. A 6–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen a 17 éves Kerkez két gólt szerzett. 2021 őszén az AC Milan mind a hat UEFA Ifjúsági Ligája csoportmeccsén lehetőséget kapott.

    2022. január 29-én a holland első osztályú AZ csapatához igazolt. A 2022–2023-as idényben alapember volt az AZ-ben. Bár a személyes feltételekben a portugál Benficával és az olasz Lazióval is megegyezett, végül holland klubja Angliába adta tovább a magyar válogatott tehetségét.    

     Az AFC Bournemoutht 1890-ben alapították. Becenevük, a „cseresznyék” eredete a mezükhöz fűződik, amely 1971-ig hagyományosan vörös volt, fehér ujjakkal. Ezt 1971-ben vörös-fekete csíkosra változtatták. A csapat a 2014-15-ös idényt a Championshipben az első helyen zárta, ezzel a klub történelmében először feljutott az élvonalba. A 2022-23-as szezonban a csapat a Premier League-ben a 15. helyen végzett. 

  • Nem akarjuk Lukakut!

    – skandálják a Juventus szurkolói a stadion előtt. Bár még nem hivatalos, Romelu Lukaku jó eséllyel a Juventusnál folytatja, a szurkolók pedig láthatóan fel vannak háborodva emiatt. 

    Nem az olasz csapat az egyetlen, ahol tiltakozásba kezdtek az ultrák egy-egy átigazolás miatt. Az Internél Juan Caudrado, a PSG-nél Dusan Vlahovics ellen protestáltak. 

  • A Corriere dello Sport olasz sportlap értesülései szerint Álvaro Morata több kérőjét is kikosarazta, és igent mondott az AS Roma labdarúgócsapatának ajánlatára.

    Ezek alapján a fizetése körülbelül nettó 4,5 millió euró lenne, 500 ezer eurós prémiummal, és 4 évre kötelezné el magát.

    A lap úgy tudja, hogy a klub anyagi korlátjaival tisztában lévő, szakmai alapon viszont kizárólag nemzetközi mércével mérhető center leigazolását szorgalmazó vezetőedző, José Mourinho „egyetlen kérése” a spanyol támadó volt a római vezetéstől a nyári átigazolási időszakra vonatkozóan. Morata pedig nagyon szívesen vágna bele egy újabb időszakba Olaszországban. Menedzsere, Juanma López a délelőtt folyamán már meg is érkezett az olasz fővárosba, hogy véglegesítse a megállapodást a klubvezetőkkel.

    A Real Madrid nevelése 30 éves, a Serie A viszont nem ismeretlen terep számára: 2014–2016, valamint 2020–2022 között a Juventus alkalmazásában állt.

    A legutóbbi idényt az Atlético Madridban töltötte. A torinói csapat ezúttal is képben van (volt?), miként az AC Milan, illetve az Internazionale is. A Roma azonban meggyőzőbb volt riválisainál, és lepipálta a magasabb bérrel kecsegtető  Szaúd-arábiai ajánlatokat is.

    A Corriere dello Sport cikkében kiemelte: az AS Romának a csatár kivásárlási áráról is meg kellene még egyeznie az Atlético Madriddal, ami a lap szerint összetett művelet lehet. Tekintettel arra, hogy a nyáron aligha tudnák a teljes, 12 millió eurós vételárat megfizetni.

  • Miután jó sansz van arra, hogy Mahrez otthagyja a Mancester Cityt, és Szaúd-Arábiába igazol, próbálja magához kötni játékosait klub. Mahrezt valószínűleg kénytelen-kelletlen el fogja engedni a csapat, Bernardo Silvát viszont nagyon szeretné megtartani. 

    A portugál középpályást ugyanis szintén Szaúd-Arábiából keresik, a City pedig Declan Rice 100+5 millió fontos árát használja viszonyítási alapként – ezzel is jelezve, hogy mennyire fontos része a csapatnak Bernardo Silva. 

    Azt követően, hogy Ilkay Gündogan a Barcelonába igazolt, Rice pedig az Arsenal mellett döntött a City helyett, Bernardo Silva megtartása kulcsfontosságú a regnáló bajnoknak. Ha a portugál máshol folytatná, a Citynek biztosan új játékosokat kell hoznia, hiszen valószínűleg Mahrezt is pótolni kell. 

  • Könnyen lehet, hogy Riyad Mahrez helyére utánpótlást kell találnia a Manchester Citynek. Az algériai játékost ugyanis az Al-ahli környékezte meg, évente nagyjából 25 millió fontnak megfelelő fizetésért.

    A 32 éves játékos a The Athletic információi szerint már elfogadta az ajánlatot, a Citynek 30 millió font körüli összeget ajánlott a szaúdi klub – amit az újság szerint el is fogad majd a City. 

  • Mivel három kulcsjátékos, Christopher Nkunku, Szoboszlai Dominik és Konrad Laimer is távozott az RB Leipzigtól, nincs könnyű helyzetben a csapat. Szoboszlai posztjára a 20 éves holland Xavi Simonst próbálják szerződtetni.

    Simons az FC Barcelona akadémiáján nevelkedett, majd a PSG ificsapatába igazolt, néhány meccsen Neymarék mellett is játszott a felnőttek között. Tavaly nyáron a franciák kölcsönadták a PSV-nek, most pedig az RB Leipzig csábítja magához. A SkySports német újságírója úgy tudja, a szóbeli megállapodás már megtörtént a játékos és a német klub között, már csak a PSG áldására van szükség – Simons egy évre kölcsönbe kerülne az RB Leipzighoz.  

    A deal része lehet az is, hogy tényleg egy évre szól a kölcsön, és az egy évet követően nincs vásárlási opciója a lipcseieknek – Párizsban ugyanis hosszú távon terveznek a holland fiatallal. 

  • A The Athletic úgy értesült, hogy Marcus Rashford szóbeli megállapodást kötött szerződésének meghosszabbításáról a Manchester United labdarúgócsapatával.

    Kielelték: a tárgyalások az utolsó szakaszhoz érkeztek, a szerződés aláírásra kész.

    Ennek értelmében új, öt évre szóló szerződést kötnek majd a felek, amely érvényteleníti a korábban kötött és 2024-ben lejáró kontraktust.

    A 25 éves futballista remek szezont tudhat maga mögött – főként a tavaszi idényben volt ellenállhatatlan –, 56 tétmérkőzésen 30-szor volt eredményes klubcsapatában és adott ráadásként 11 gólpasszt.

    Ezzel több együttes érdeklődését is felkeltette, mind közül a Paris Saint-Germain tűnt a legkomolyabbnak, így az MU számára legveszélyesebbnek. Nasszer el-Khelaifi párizsi klubelnök is kiemelte, mennyire nagyra tartja és értékeli Rashford játékát. A támadó azonban visszautasította a jövedelmezőbb ajánlatokat, és úgy döntött, hogy az Old Traffordon marad.

  • A 18 éves brazil Angelo Gabriel a Chelsea labdarúgócsapatában folytatja karrierjét.

    A londoni klub honlapján bejelentett hírben kiemelte: a fiatal, mindkét oldalon bevethető ballábas szélső a felnőttfutballban szerzett komoly tapasztalattal a háta mögött érkezett a Stamford Bridge-re.

    Angelo Gabriel a brazil élvonal legfiatalabb debütánsa lett, amikor 15 évesen és 308 naposan a Maracanában pályára lépett a Fluminense ellen.

    A Santos színeiben fiatal kora ellenére már 129-szer játszott, öt gólja mellett tíz gólpasszt könyvelt el.

    A korosztályos válogatottaknál (U15, U17, U20) rendre számításba vett szélső egyik góljával is történelmet írt már: 2021 áprilisában élete első felnőtt-találatát a Lorenzo elleni Libertadores-kupa-mérkőzésen szerezte, ezzel ő lett a kupasorozat legfiatalabb gólszerzője.

    Angelo Gabriel a Chelsea harmadik szerződtetése a nyári átigazolási időszakban a francia Christopher Nkunku (RB Leipzigtől érkezett) és a szenegáli Nicolas Jackson (Villarreal) után.

    A távozók listája azért lényegesen hosszabb és veretesebb egyelőre a londoni alakulatnál: Mateo Kovacic (Manchester City), Kai Havertz (Arsenal), Mason Mount (Manchester United), Edouard Mendy és Kalidou Koulibaly (al-Ahli, szaúdi), N'Golo Kante (al-Ittihad, szaúdi), Ruben Loftus-Cheek és Christian Pulisic (AC Milan).

  • Szon Hung Mint is szóba hozták több szaúdi klubbal az utóbbi időben. A Tottenham koreai játékosa azonban most leszögezte, ha „el akart volna menni, már nem lenne itt”.

    Szeretek focizni, de nyilván a pénz is számít. Arról álmodom, hogy a Premier League-ben játszom, és még sok mindent kell elrendeznem. Várom ezt az idényt, mert az előző rettenetesen ment, és sokat szenvedtem. Ez nem az a Sonny volt, akit én ismerek. Be akarom bizonyítani a szezonban, hogy én az a Sonny vagyok, akit mindenki ismer

    – fejtette ki a 31 éves középpályás.

  • Messi mellett van még egy nagy szerzeménye az Inter Miaminak Sergio Busquets személyében. A Barcelona klublegendája mindent megnyert pályafutása során, amit meg lehetett – és ebbe a válogatott sikerek is beletartoznak.

    Az MLS, azaz a liga kommunikációs szakemberei is érezték, hogy mi lesz a selling point a 143-szoros spanyol válogatott játékos szerződtetésénél. Csak annyi bakit vétettek, hogy Álvaro Arbeola fotójával jelentették be Busquets érkezését. 

  • Harry Maguire-t, a Manchester United védőjét teljesen lesokkolta, hogy elvették tőle a csapatkapitányi karszalagot, melyet 2020 eleje óta viselt. A BBC úgy tudja, a 30 éves játékos könnyen lehet, hogy új lehetőségek után kutat – a West Ham érdeklődik is iránta, ám Maguire-nek 2025-ig tart a szerződése a Vörös Ördögökkel.

    Ennek ellenére van esély az átigazolásra, mert a MU-nak túl kellene adni néhány játékosán, hogy fel tudja frissíteni a keretét. Maguire-t már az előző szezon második felében is kezdett fokozatosan kevesebbet játszani, a védelem közepében várhatóan Raphael Varane vagy Lisandro Martínez veszi át a helyét. 

  • Az éjszaka folyamán telt ház előtt mutatta be az Inter Miami a klub történetének legkomolyabb igazolását. Lionel Messit 20 ezren köszöntötték a csapat stadionjában, a 10-es számú mezt kapta meg.

    Sor került még Segio Busquets bemutatására is – ők ketten a Barcelonával mindent megnyertek, amit meg lehetett. Mindkettejüknek 2025-ig szól a szerződése a klubbal.

  • Fabrizio Romano életben tartja a Bournemouth és Kerkez Milos nászáról szóló híreket. A legújabb infói szerint a brit klubnál biztosak abban, hogy még ma összejön a szerződtetés, és a tárgyalások is jól haladnak. 

  • Egybehangzó olasz és holland sajtóértesülések szerint a Milan megállapodott a holland élvonalban szereplő AZ Alkmaar vezetőségével, így Tijjani Reijnders a Bajnokok Ligája-elődöntős piros-feketéknél folytatja pályafutását.

    A 24 éves játékos hétfőn délelőtt megérkezett Milánóba, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírja 4 évre szóló szerződését. A középpályás  éves szinten 1,7 millió eurót fog keresni Milánóban. Meg nem erősített hírek szerint a Milan 20 millió eurót fizetett Reijndersért. 

  • A Manchester United labdarúgócsapata megállapodott André Onana menedzsmentjével a kameruni kapus szerződésének személyes feltételeiről.

    A 27 éves Onana az MU első számú kiszemeltje volt a nyáron távozott, 32 éves David de Gea pótlására – a spanyol labdarúgónak lejárt a szerződése, és 12 év után nem hosszabbítottak vele –, manchesteri érkezése napok óta visszatérő téma a nemzetközi sportsajtóban.

    A BBC információja alapján Onana és a klub képviselői vasárnap újabb találkozón egyeztettek, amelynek végén már megállapodásra jutottak:

    ennek értelmében a játékos öt plusz egy évre ír majd alá. A hírben kiemelték: a MU még nem állapodott meg a kameruni jelenlegi klubjával, az Internazionaléval a kivásárlási árról.

    Onana milánói szerződése 2027 nyaráig él, a Bajnokok Ligájában legutóbbi kiírásában döntős Inter ugyancsak korábbi sajtóhírek alapján 60 millió eurót szerettek volna kapni érte, de hajlandóak engedni a vételárból.

    Onana a United második szerződtetése lehet a nyáron, az együttes korábban 55 millió fontért megszerezte a Chelsea-től a középpályás Mason Mountot.

  • Szalai Attila átigazolásáról török sajtóhír szerint megállapodott egymással a Fenerbahce és az Union Berlin.

    A 25 éves védő nyári klubváltása a magyar futball egyik slágere, ennek megfelelően az elmúlt napokban több hírt lehetett már olvasni róla a nemzetközi sportsajtóban.

    Egy héttel ezelőtt már arról számolhattunk be, hogy némi alkudozást követően sikerült megegyezniük a kluboknak a 14 millió eurós vételárban, csupán a török klub elnökének jóváhagyására volt már csak szükség.

    Az Ajansspor friss értesülése alapján a Bundesligában negyedik helyen záró, így BL-induló csapat a 14 millió eurón felül további kétmilliót utalhat majd a Fenernek, teljesítménytől függő bónuszként.

    A 35-szörös magyar válogatott futballista a hírek szerint négyéves szerződést köt a fővárosiakkal, ahol együtt játszhat majd a sérüléséből lábadozó Schäfer Andrással.

  • A magyar válogatott Kerkez Milos átigazolási kalandjai eddig is megértek volna egy középszerű netflixes sorozatot. Először arról szóltak a hírek, hogy a Benficába igazol, aztán előkerült a Lazio neve is – itt már arról is hallani lehetett, hogy létrejött a megegyezés a játékos és az olasz klub részéről.

    Aztán a hétvége folyamán az angol élvonalból berúgta az ajtót a Bournemouth, az átigazolási óriásplakát Fabrizio Romano szerint a klub és a játékos között már megszületett az egyezség, és a magyar labdarúgó jelenlegi csapata, a holland AZ Alkmaar és a Bournemouth között is olajozottan zajlanak a folyamatok. 

    Benne van a pakliban, hogy a Cseresznyék becenevet viselő angol csapat 24 óra leforgása alatt véghez viszi azt, amit a Laziónak heteken át nem sikerült. 

  • Ami már hivatalos:

    • Az Arsenal leigazolta az angol válogatott Declan Rice-t a Konferencia-liga-győztes West Ham Unitedtól. 

    Ami még csak pletyka:

    • Török sajtóhír szerint megszületett a megállapodás a Fenerbahce és az Union Berlin között Szalai Attila átigazolásáról.
    • Újabb fordulat állt be a már eddig sem hétköznapi Kerkez Milos-ügyben. Fabrizio Romano úgy tudja, hogy a magyar válogatott bal oldali mindenese Angliában köthet ki.
    • Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint megszületett az egyezség a Paris Saint-Germain és a Juventus között Dusan Vlahovics átigazolásáról. A PSG-ultrák nincsenek elragadtatva a hírtől, meg is üzenték a szerbnek, „ha Párizsba megy, levágják három ujját”. 
    • Azok után, hogy az Internél kútba esett Romelu Lukaku marasztalásának a terve, a BL-döntős Anglia felé veheti az irányt, és az Arsenalból igazolhat támadót.
  • Ismét hétfő – ismét jelentkezik a Futballbazár, az Index játékosmozgásokat követő hírfolyama. Mielőtt nekivágnánk a legfrissebb híreknek, nézzük meg, hogy mik voltak a hétvége legfontosabb történései!