új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ez volt az Index Futballbazár hétfőre! Holnap újra jelentkezünk, ki tudja, talán jut keddre is egy-két, a magyar labdarúgó-válogatottat is érintő fontos bejelentés.

    A mai nap sztorija számunkra alighanem Szalai Attila és a Hoffenheim megállapodásának hivatalossá válása volt, míg a nemzetközi labdarúgás kedvelői csak úgy kapkodhatják a fejüket, mi lesz Kylian Mbappé sorsa. Annyi biztos, óriási fordulat lenne, ha korunk egyik, ha nem a legnagyobb ígérete szintén Szaúd-Arábiában kötne ki...

    Mi mindenesetre köszönjük a figyelmet!

    Jó éjszakát!

  • Bár sajtóhírek szerint a PSG elfogadta az al-Hilal 300 millió eurós átigazolási ajánlatát, ez közel sem jelenti azt, hogy Kylian Mbappé is Szaúd-Arábiában köt majd ki. Fabrizio Romano úgy tudja, a játékos és a szaúdi klub képviselői még nem kezdtek egyeztetésbe egymással...

  • A Borussia Dortmund közösségi oldalán bejelentették, hogy leigazolták Marcel Sabitzert. 

    A 29 éves osztrák válogatott középpályás 2027. június 30-áig szerződött le a német klubbal. A dortmundi csapat szerint Sabitzer kedden az Egyesült Államokba utazik, ahol a csapata barátságos mérkőzéseket játszik a napokban.

    Előzőleg írtunk arról, hogy német sajtóhírek szerint Marcel Sabitzer 19 millió euró plusz további bónuszösszegek ellenében hagyja el a Bayern Münchent, amely két éve 15 millióért szerezte meg őt az RB Leipzigtől. 

    Az osztrák játékost a Bayern idén februárban (június 30-ig bezárólag) a Manchester United klubjának adta kölcsön, legutóbb ott lépett pályára. 

  • A Paris Saint-Germain csapata elfogadta a szaúdi al-Hilal csapatának 300 millió eurós rekordajánlatát Kylian Mbappéért– írja a Sky Sports.

    Korábban írtunk arról, hogy a híresztelések szerint Mbappé kétéves szerződést kaphatna a kék-fehér együttesnél, idényenként 200-220 millió eurós fizetés mellett.  Ha az üzlet megvalósul, minden szempontból világrekordot dönt vele mindhárom fél. 

    A Sky Sports azt írja, hogy a PSG mostanra el is fogadta ezt az ajánlatot,

    ez azonban még nem jelenti azt, hogy Mbappé biztosan odaigazol.

    Ehhez ugyanis az is szükséges, hogy a játékos is elfogadja a szaúdi klub ajánlatát, és egyelőre nem tudni, hogy ez megtörténik-e. A Sky Sports egyelőre csak annyit írt: a PSG engedélyezte, hogy Mbappé tárgyaljon a szaúdi klubbal. 

    Sajtóhírek szerint a 24 esztendős támadó ultimátumot kapott a PSG vezetőitől: vagy meghosszabbítja jövő nyáron lejáró szerződését, vagy augusztus végéig távozik a csapattól – köztes opciója nincs.

    Vagy irány Barcelona? 

    Mindeközben a francia L’Equipe arról ír, hogy a Barcelona képviselői is tárgyalnak hétfőn a PSG képviselőivel Mbappé leigazolásáról. A katalán klub azonban nehéz anyagi helyzetben van, nincs elegendő pénze a francia sztár leigazolásához, ezért – a lap szerint – az is elképzelhető, hogy több játékosukat ajánlják fel Mpabbéért cserébe. 

  • A Hertha hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbította fiatal tehetsége, Derry Scherhant szerződését, így a 20 éves támadó a következő négy évben is a berlinieket erősítheti. Az U-válogatott csatár az előző idényben mutatkozott be a Bundesliga élvonalában, 10 találkozón egy gólig jutott az első csapatban, míg a Regionalliga Nordostban szereplő tartalékoknál 46 meccsen 24 gólt szerzett, és 10 gólpasszt osztott ki.

    A csapat élére tavasszal kinevezett Dárdai Pál irányítása alatt hatból három bajnokin kapott bizonyítási lehetőséget.

  • Az olasz transzferguru a Twitteren jelentkezett információkkal, melyek cáfolják az elmúlt napok sajtóhíreinek többségét. Romano szerint nem igaz az, hogy a Manchester United akár Kylian Mbappé, akár Harry Kane megszerzésén dolgozna – az egyetlen valódi célpontjuk az Atalantában futballozó középcsatár, Rasmus Höjlund továbbra is. B-tervként pedig a frankfurti Randal Kolo Muani neve vetődött fel még komolyabban Erik ten Hag menedzseri irodájában. Slussz-passz.

  • Ahogy azt sejteni lehetett, miután Fabrizio Romano átigazolási guru megírta, Szalai Attila a Bundesligában szereplő TSG Hoffenheim játékosa lett. A klub hétfőn délután hivatalosan is bejelentette a transzfert, a 35-szörös magyar válogatott védő négy évre írt alá. Részletek itt.

  • A TyC Sports információi szerint végéhez közeledik a Boca Juniors és a legutóbbi idényben a Valenciában futballozó Edinson Cavani képviselői közti tárgyalás. Az urguayi csatár jó eséllyel az argentin sztárcsapatban folytatja majd a pályafutását, a kérdés már csak a szerződés hossza: Cavani másfél évre szeretne elköteleződni.

  • Angol sajtóhírek szerint a Fulham felajánlotta Joao Palinha szolgálatait a középső középpályást kereső Liverpoolnak. A londoni együttes „mindössze” 60 millió fontot szeretne kapni az elvágyódó, 28 esztendős középpályásért, aki az előző idényben 35 bajnokin segítette az együttest a PL-ben. 

    A középpályás Romeo Lavia alternatívája lehetne Jürgen Kloppéknál – a belga labdarúgót ugyanis az Arsenal is szeretné megszerezni, miközben kiderült, a Southamptonnal kötött szerződésében szerepel egy záradék is, mely szerint előző egyesületének, a Manchester Citynek elővásárlási joga van rá. 

  • A 2018–2019-es idény után ismét Maurizio Sarri játékosa lehet Callum Hodson-Odoi, aki anno épp az olasz tréner regnálása alatt került a londoniak első keretéhez. A ma már 22 esztendős szélső az előző szezont a Bayer Leverkusennél töltötte kölcsönben, most pedig az SS Lazio felé veheti az irányt. A Gazzetta dello Sport szerint cirka 15 millió euróért válthat klubot a futballista, akit néhány évvel korábban négyszer ennyiért sem voltak hajlandóak elengedni a Stamford Bridge-ről. Igaz, akkor még az angol futball legnagyobb tehetségei közt is emlegették... 

  • Szeretne visszatérni Európába Ádám Martin, akinek elmondása szerint top 10-es bajnokságból van ajánlata, de mivel továbbra is szerződés köti az Ulszan Hyundaihoz, a dél-koreai klubon múlik, elengedik-e – nyilatkozta a 28 éves labdarúgó az M4 Sportnak. 

    Hozzátette ugyanakkor, hogy remekül érzik magukat a családdal Ulszanban, nem vágyódik el, de a szakmai stábtól kapott játékpercek számával nem elégedett. Úgy érzi, az előző szezonban nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat megnyerte a bajnokságot, több mérkőzést is sikerült eldöntenie, sőt olyan kulcsfontosságú meccs is volt, amit ő fordított meg, és a mostani szezonban sem adós a gólokkal, gólpasszokkal, ehhez képest sokszor érthetetlen módon nem jut elegendő játéklehetőséghez.

    A tavalyi sikeres szezon után azt hitte, nagyobb szerepe lesz a klubban, de nem így lett, a márciusi válogatott szünetig alig játszott, számára tulajdonképpen csak utána kezdődött az idény. Mivel Dél-Koreában sűrű a program, a rotáció miatt több szerepet kapott, de elmondása szerint többször is előfordult, hogy hiába szerzett gólt az előző meccsen, a következőn a posztriválisa kezdett egymás után háromszor is. Hozzátette, a közeljövőben sorra kerülő egyeztetésen a több játéklehetőséget is szóba kívánják hozni.

    „Többre vágyom, többet szeretnék játszani, főleg akkor, ha úgy érzem, hogy megérdemlem. Most legutóbb is szerdán gólt rúgtam, hétvégén a posztriválisom játszott, ő nem rúgott gólt, mégis ő maradt bent a csapatban. Hogy miért, azt nem tudom, vannak itt érdekes dolgok, amiket nem tud hova tenni az ember” – fogalmazott.

  • Fabrizio Romano értesülései szerint Anthony Elanga hamarosan a Nottingham Forest játékosa lesz. A Manchester United svéd szélsőjét az orvosi vizsgálatokat követően jelentheti be az előző Premier League-idényben 16. helyen záró együttes. 

    Elanga két éve került fel a United első keretéhez, 55 tétmeccsen lépett pályára, négy gól mellett négy gólpasszt szerzett ezeken. 

    Manchesteri szerződése 2026 nyaráig érvényes, és egy évre szóló hosszabbítási opciót is tartalmaz. 

  • A The Athletic beszámolója szerint az al-Hilal 300 millió eurót sem sajnálna Kylian Mbappé játékjogának megszerzéséért, sőt mi több, a szaúdi klub már hivatalos ajánlatot is tett a Paris Saint-Germainnek. 

    A lap úgy tudja, Mbappé kétéves szerződést kaphatna a kék-fehér együttesnél, idényenként 200-220 millió eurós fizetés mellett. 

    Ha az üzlet megvalósul, minden szempontból világrekordot dönt vele mindhárom fél. 

    Sajtóhírek szerint a 24 esztendős támadó ultimátumot kapott a PSG vezetőitől, vagy meghosszabbítja jövő nyáron lejáró szerződését, vagy augusztus végéig távozik a csapattól – köztes opciója nincs. 

  • A Sky Sports információi szerint az Aston Villa és a Brentford is szívesen megszerezné Alex Oxlade-Chamberlaint. A 29 esztendős labdarúgó szerződése lejárt a Liverpoolnál, így jelenleg szabadon igazolható. A korábban a Southamptont és az Arsenalt is megjárt játékost állítólag Törökországból, az Egyesült Államokból és Szaúd-Arábiából is keresték, ő azonban az angliai folytatást preferálná.

  • A Sky Sports információi szerint a török bajnokságban szereplő Galatasaraynál folytatja karrierjét Wilfried Zaha. A Manchester United egykori üdvöskéje a Crystal Palace-tól távozik, miután nyáron kifutott a szerződése. A 30 éves futballistát korábban az Arsenallal és az Atlético Madriddal is összeboronálták, illetve sajtóhírek szerint Szaúd-Arábiából is keresték, végül a két török gigász, a Fenerbahce és a Galata közül utóbbit választotta.

    Zaha a Palace-ban két etapban összesen 458 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 90 gólt lőtt és 76 gólpasszt osztott ki.

    A futballista gépe vasárnap éjjel landolt Isztambulban, s bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, árulkodó, hogy a reptéren tucatnyi Galata-mezt dedikált már a helyi beszámolók szerint.

  • Német sajtóhírek szerint a Borussia Dortmund 2027 nyaráig szóló megállapodást köt Marcel Sabitzerrel. Az osztrák labdarúgó 19 millió euró plusz további bónuszösszegek ellenében hagyja el a Bayern Münchent, amely két éve 15 millióért szerezte meg őt az RB Leipzigtől.

    Florian Plettenberg úgy tudja, 48 órán belül lezárják az ügyet, Sabitzer pedig hivatalosan is a BVB játékosa lesz.

  • A Vaduztól igazolt csatárt az Újpest – jelentette be a labdarúgó NB I-ben szereplő klub.

    Franklin Sasere 1997. június 29-én született Nigériában, és ott is kezdett el futballozni a Sunshine Stars együttesében – mutatja be új támadóját a lila-fehér klub a hivatalos honlapján. 2019-ben a Lugano csapata szerződtette, majd játszott kölcsönben Máltán, ahol bajnoki címet is ünnepelhetett, 2022 nyarán igazolt legutóbbi klubjához, a Vaduzhoz. 

    Kifejezetten gyors játékosról van szó, mely fontos szempont volt a kiválasztásánál, hiszen így Csoboth Kevinnel és Kiss Tamással kiegészülve az NB I egyik leggyorsabb támadósora állhat össze 

    – olvasható az ujpestfc.hu-n. A bejelentés arra nem tér ki, meddig szól Sasere szerződése a Megyeri úton.

  • A Daily Express beszámolója szerint Fabinho az utolsó pillanatban nemet mondhat a szaúdi al-Ittihad ajánlatára, és mégis Liverpoolban maradhat, ugyanis elképzelhető, hogy a közel-keleti államba nem tudná bevinni a két francia buldogját. A futballista állítólag kijelentette, ha nem kap garanciát arra, hogy négylábú kedvencei is vele tarthatnak, nem ír alá semmit.

    Szaúd-Arábiába a nagyobb testű „veszélyes” kutyákat tilos bevinni, a listán pedig rottweilerek mellett a pitbullok is szerepelnek, Fabinhóékban pedig az utolsó pillanatban ötlött fel a gondolat, hogy esetleg a francia buldogokra is vonatkozik a tiltás.

    A 29 éves brazil középpályásért 40-45 millió font körüli összeget kapna a Liverpool, igaz, az eddigi sajtóhírek alapján Jürgen Klopp nem feltétlenül adná el brazil futballistáját.

  • Egymillió euró alatti vételárért cserébe visszatért a Hertha Berlinhez Dárdai Palkó – írja a Bild. A német lap beszámolója szerint az egyszeres válogatott futballista mindenben megállapodott a német másodosztályban szereplő klubbal, és már az orvosi vizsgálatokra vár.

    A fejleményekről bővebben itt olvashat!

  • A Sky Sport beszámolója szerint megszületett az egyezség Alexander Nübel sorsáról, a 26 éves német kapust mindössze 1 millió euróért a 2023–2024-es idény végéig kölcsönveszi a VfB Stuttgart, a sváboknak pedig a szezon végén vételi opciójuk is lesz rá.

    Nübel 2020 nyarán – szerződése lejártával – ingyen igazolt a Schalkétól a Bayernhez, az akkori klubvezetés pedig „pályára lépési garanciát” ígért neki, ebből azonban nem lett semmi. Mindössze négy tétmérkőzéssel a lábában kölcsönadták az AS Monacónak, amelynél az előző két idényt töltötte…

  • A Bildnél annyira biztosak abban, hogy Dárdai Pál vezetőedző legidősebb fia, Dárdai Palkó újra a Hertha BSC játékosa lesz, hogy azt saccolgatják, mikor jöhet el a sporttörténelmi pillanat… Hogy miről is van szó? A lap állítja, a német labdarúgás első két osztályában még sosem fordult elő olyan, hogy egy futballcsapatban egyszerre szerepeljen három testvér, ráadásul az édesapjuk irányítása mellett.

    A Bild úgy kalkulál, ha az olasz élcsapatok által körbeudvarolt Dárdai Bencét – a legkisebb fiút – sikerül megtartani, úgy a 2. Bundesliga harmadik vagy negyedik fordulójában, a Greuther Fürth vagy a Magdeburg elleni bajnokin jöhet össze a nagy pillanat.

    A német másodosztály 2023–2024-es kiírása a hétvégén indul, a német lap szerint pedig csaknem biztos, hogy a középső fiú, a védőként bevethető Dárdai Márton, valamint Bence ott lesz a Hertha keretében a Düsseldorf elleni rajton. A Fehérvár FC-ben futballozó Palkó megszerzése azonban még eltarthat néhány napig, állítólag a vételáron megy az alkudozás, az azonban csaknem biztos, hogy euróban kifejezve hat számjegyű lesz az összeg.

  • Megszületett a megállapodás a Newcastle United és az al-Ahli között (biztos nehéz dolog volt, közös tulajdonosi körrel), valamint a szaúdi klub Alan Saint-Maximinnel is megegyezett szóban, így a francia szélső távozik a Premier Leage-ből.

    Fabrizio Romano információi szerint Saint-Maximin már az orvosi vizsgálatok első körén is túl van.

    A játékos 2026-ig szóló szerződést ír majd alá – ő a negyedik olyan érkező az al-Ahlinál, aki az előző szezonban még az angol élvonalban szerepelt Eduard Mendy, Roberto Firmino és Rijad Mahrez után.

  • Az RMC Sport beszámolója szerint az angol élvonalban szereplő Chelsea hamarosan bejelenti Michael Olise szerződtetését. A 21 esztendős, U-válogatott szélső, aki a többi között korosztályos Európa-bajnokságot is nyert az angolokkal, 39 millió fontért – plusz bónuszok – teszi át székhelyét a városi rivális Crystal Palace-tól.

  • Kovácsik Ádám egyszeres magyar válogatott kapust szerződtette az NB I-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

    A klub vasárnap honlapján jelentette be a 32 éves hálóőr érkezését, aki a székesfehérváriakkal bajnokságot és Magyar Kupát is nyert. Előtte pedig 2010 és 2015 között 116 alkalommal szerepelt az olasz Reggina, Foligno, AC Pavia és a Capri csapataiban.

    Kovácsik 2017-ben mutatkozott be Luxemburg ellen a magyar válogatottban, és 144-szer lépett pályára a magyar élvonalban.

    A Mezőkövesd hetedik helyen végzett az NB I előző kiírásában – jegyezte meg az MTI.

  • Indul a hét, indul a Futballbazár! Tartson velünk ma is, ha kíváncsi a hazai és a nemzetközi átigazolási piac legfontosabb, legérdekesebb fejleményeire.

    Pénteki összefoglalónkat itt böngészheti!