A Tottenham elfogadta a Bayern ajánlatát, Kane mégis Londonban maradhat

Futballbazár: átigazolások, piaci hírek – augusztus 10., csütörtök

Vége
futballbazár cover

A legfontosabbak

2023.08.10. 19:32
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kövessék velünk az eseményeket pénteken is!

  • A Chelsea néhány ajánlatát korábban már kikukázó Brighton jelezte, hogy 24 órán belül eladja Moises Caicedót a legnagyobb ajánlatot tevő klubnak. 

    A csütörtöki hírek szerint ez akár végül Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool is lehet.

  • A híreknek megfelelően a Bournemouth megszerezte Alex Scott játékjogát.

  • Fredre a Fenerbahce vetett szemet, és könnyen lehet, hogy a brazil szűrő Törökországban folytatja a pályafutását.

    Az előző idényben 56 tétmeccsen szereplő 30 éves középpályás 13 millió fontért válthat klubot. 

  • Lucas Paquetá frontján újra támad az előző idényben taroló Manchester City, de a hírek szerint a londoniaknak a 88 millió fontra emelt ajánlat sem elég a 25 éves brazil támadó középpályásért.

    A felek ugyanakkor úgy érzik, hogy jó úton haladnak az megegyezés felé, amely így hamarosan létrejöhet.

  • Bár a Tottenham végre elfogadta a Bayern München sokadik ajánlatát – potom 110 millió eurót – Harry Kane-ért, a Sky Sports értesülése szerint igencsak jó esély van rá, hogy az angol válogatott gólrekordere mégis a maradás mellett dönt. 

    Hogy a szappanoperának mi lesz a vége, az jó kérdés...

  • A hírek szerint a Manchester Unitedtől távozó kapus lehet a kiszemelt a Real Madridnál, miután csütörtökön Thibaut Courtois súlyos sérülést szenvedett. 

  • Könnyen lehet, hogy a várakozásokkal ellentétben mégsem távozik a nyáron Kylian Mbappé a PSG-től.

    Az ügy apropója, hogy a 2+1 éves szerződés opciós idényére történő hosszabbítás elmaradt, jövőre szabadon távozhatna a világbajnok támadó, márpedig a PSG-nek nem érdeke, hogy a legnagyobb értéke ingyen váltson.

    Ezért még most kellene pénzzé tennie, és jöttek is az ajánlatok a Chelsea-től, illetve Szaúd-Arábiából is, de Mbappé elutasította ezeket.

    A Le Parisien beszámolója szerint Mbappé a nyáron nem vált klubot, szándéka szerint kitölti utolsó évét a PSG-nél, és ezt elmondta Nasszer al-Kelaifi klubelnöknek is.

    Hogy mi lesz a párizsiak következő lépése, az jó kérdés.

  • A védekezésért felelős Rice-pótlék után a támadásért felelős is megérkezhet, James Wartd-Prowse a hírek szerint Londonba utazik, pénteken orvosi vizsgálaton esik át, majd aláír, miután a Southampton kiesett az élvonalból.

  • A Hertha BSC hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik a klubtól Oliver Christensen. A 24 éves dán válogatott kapus a Fiorentinához írt alá. „Megkapta a lehetőséget, hogy az olasz bajnokság egyik legjobb csapatához igazoljon, amit nagyon szeretett volna megragadni. Az elmúlt két évben teljesen azonosult a klubbal, remek viszonyt alakított ki a szurkolókkal, köszönhetően annak, hogy az utolsó lélegzetéig mindent kiadott magából a pályán” – búcsúztatta a sportigazgató, Benjamin Weber.

    Christensen 2021-ben az Odensétől érkezett a berliniekhez, az első szezonjában a Hamburg elleni két osztályozós meccsen kapott lehetőséget, több nagy védéssel is hozzájárulva ahhoz, hogy a Hertha akkor még megőrizte élvonalbeli tagságát. A 2022–2023-as idényben 34-ből 33 meccsen kapott lehetőséget, a jelenlegi szezonban pedig a 2. Bundesliga eddig lejátszott mindkét fordulójában az ő nevével kezdődött a Hertha összeállítása.

    A Fiorentina – hivatalos honlapján megjelentek szerint – 5 millió eurót fizetett ki a berlinieknek. Christensen pedig négyéves szerződést írt alá a toszkánokkal.

  • A West Ham United bejelentette Edson Álvarez szerződtetését. A londoniak a Sky Sports értesülése szerint 35,4 millió font körüli összegért kaparintják meg az Ajax mexikói középpályását, aki ötéves szerződést kötött új klubjával.

    Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetek. Mindig is az volt az álmom, hogy egy olyan nagy csapathoz igazoljak, mint a West Ham United. A Premier League különleges bajnokság, a világ legjobbja, és úgy érzem, hogy tökéletesen passzol majd a játékomhoz.

  • A Sky Sports értesülése szerint az angol másodosztályú Bristol City 19 éves középpályása, Alex Scott érkezhet a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth-hoz.

    A lap úgy tudja, hogy a teljesítményétől függő 5 millió fontos bónusszal együtt akár 25 millió fontot is kaphatna érte klubja.

  • Fabrizio Romano arról számolt be, hogy Ousmane Dembélé átment az orvosi vizsgálaton, és a héten már be is mutatják Párizsban.

  • Szoboszlai Dominik klubja is rápróbál a hírek szerint Moises Caicedóra, ráadásul többet is adnának a „vörösök”, mint a Chelsea.

    Ez megmagyarázhatja azt is, hogy a „kékek” megemlítették ajánlatukat a szintén középpályás Laviáért.

  • Luis Enrique és Luís Campos, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzője, valamint a klub stratégiai tanácsadója öt játékossal közölte, hogy a szezonban nem számít a játékukra.

    Az RMC Sports úgy tudja: szerda délelőtt

    Neymar (31), Marco Verratti (30), Hugo Ekitike (21), Renato Sanches (25) és Juan Bernat (30)

    kapott személyesen is tájékoztatást arról, hogy még ezen a héten új csapatot kell keresniük maguknak.

    Az öt futballista nem vehetett részt a csapat szokásos szezon előtti fotózásán – amit a francia liga szervez –, Neymar és Verratti pedig nem edzhetett a társakkal, edzőteremben végeztek különmunkát.

    Neymar esetében az utóbbi napokban az FC Barcelona, valamint a Chelsea érdeklődéséről lehetett olvasni, előbbinél azonban anyagi és szakmai kérdőjeleket is felvetett az érkezése, a londoniaknál a brazil támadó bérigénye képezi vita tárgyát.

    Verrattinak szaúdi ajánlatai vannak, de miután a PSG eddig 80 millió euróra tartotta a kivásárlási árát, a potenciális kérők visszakoztak. Sajtóhírek szerint mintegy 60 millió euróért vinnék el az olasz középpályást.

    Ekitikéért az Everton tett szóbeli ajánlatot, de képben van az Eintracht Frankfurt is, amelyhez a Randal Kolo Muani-transzfer egyik elemeként kerülhet.

    Bernat távozása borítékolható volt, míg az első PSG-idényében rendre sérülésekkel bajlódó Sanches számára a Serie A lehet a következő állomás.

  • Harry Kane hamarosan klubot vált.

    Részletek itt!

  • A Barcelona bejelentette Vitor Roque szerződtetését, a brazil csodagyerek ugyanakkor biztosan nem érkezik a nyáron, ha lehet hinni az Athletico Paranaense vezérigazgatójának.

    Az egyezség szerint ugyanis a decemberig tartó brazil futballidényt még ott tölti a fiatal csatár – bár a katalánok részéről lenne igény arra, hogy már a nyáron székhelyet váltson, különösen Ousmane Dembélé küszöbönálló váltása miatt.

    Erre viszont nincs opció.

    Nincs esély arra, hogy Vitor Roque augusztusban csatlakozzon a Barcelonához. Januárban távozik, ez van a Barcelonával kötött egyezségben, ami tiszteletben lesz tartva. Szükségünk van rá az idény hátralévő 20 meccsén, hogy kiharcoljuk a Libertadores-kupa-indulást.

  • Az RB Leipzig a várakozásoknak megfelelően Castello Lukebával erősíti meg a keretét. A Manchester Cityhez távozó Josko Gvardiol utódjának szánt védőért 35 millió eurót fizet majd a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató Bundesliga-csapat.

    Lukeba ötéves szerződést köt új klubjával – teszi hozzá az olasz transzferguru.

  • A West Ham United erős érdeklődést mutat a Manchester City 21 éves támadó középpályása, Cole Palmer megszerzését illetően.

    Az „égszínkékekkel” az előző idényben triplázó, az U21-es válogatottal Európa-bajnok futballista kölcsönbe érkezhet a londoniakhoz.

    Arról egyelőre nincs hír, hogy ez bármiféle feltétele lenne Lucas Paquetá esetleges ellentétes irányító mozgásának.

  • A londoniak egyre közelebb Moises Caicedo elcsábításához, közben pedig Kepa Arrizabalaga távozása is a levegőben lóg, ő a sérült Manuel Neuer helyettese lehet a Bayern Münchennél.

  • Messi már a múlté, Mbappé is távozóban, Neymar is bejelentette, hogy távozni szeretne. A brazil támadó képviselői a héten találkoznak a klubbal, és még az is benne van a pakliban dél-amerikai sajtóhírek szerint, hogy szerződésbontással zárul a találkozó.

  • Kilenc év után ismét a magyar élvonalban futballozhat Kalmár Zsolt, aki szlovákiai lapértesülések szerint a Fehérvár FC-nél folytatja karrierjét.

    A szlovák futballhírekre szakosodott Futbalové Zákulisie Twitter-oldal hozzátette: a középpályás két évre ír alá a fehérváriakhoz, akik a napokban hivatalosan is megerősítik érkezését.

    A 28 éves Kalmár 2014-ben a győriektől igazolt az akkor éppen a másodosztályba feljutott RB Leipzighez, amelynél az élvonalban már nem kapott lehetőséget, így kölcsönjátékosként folytatta. Előbb az FSV Frankfurtban, majd a dán Bröndbyben szerepelt. Útja onnan mostani klubjához, a dunaszerdahelyi DAC-hoz vezetett, amely egyéves kölcsönvétel után végleg kivásárolta őt.

    Hasonlóra most is szüksége lesz a bajnokságban két fordulót követően nulla ponttal álló Fehérvárnak, hiszen a középpályás dunaszerdahelyi megállapodása 2025 nyaráig érvényes. A Transfermarkt szakoldal egymillió euróra értékeli a 32-szeres válogatott futballistát.

  • A PL rekordbajnoka a Bundesliga örökös aranyérmeséből erősítheti meg a védelmét. A francia L'Éqipue szerint Benjamin Pavard csatlakozhat Raphaël Varane-hoz a „vörös ördögöknél”. Ahhoz, hogy a két világbajnok futballista újra együtt játszhasson, 30 millió eurót kellene fizetnie az angol csapatnak.

  • A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Puskás Akadémia és Fehérvár FC megállapodása alapján az idény végéig kölcsönben a székesfehérvári csapatban szerepel Tóth Balázs – írja az MTI.

    A Fehérvár FC honlapjának szerda délutáni beszámolója kiemeli: a 191 centiméter magas, 25 éves kapus egyelőre 2024. június 30-ig csatlakozik hozzájuk. Az egyezség azonban vételi opciót is tartalmaz, azaz új klubja akkor megvásárolhatja őt. A korábbi válogatott kerettag az NB I-ben eddig 76 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezek közül 23-on nem kapott gólt. Tóth Balázs az U21-es válogatottban egy mérkőzésen játszott 2018-ban, majd 2021-ben meghívót kapott Marco Rossitól a magyar felnőttválogatott keretébe is.

    Korábban is beszéltünk arról, hogy nagyobb versenyhelyzetet szeretnénk teremteni kapusposzton is, örülök, hogy sikerült ma pontot tennünk egy hosszú folyamat végére, és Balázs minket erősít a jövőben

    – fogalmazott Juhász Roland, a Fehérvár sportigazgatója, aki kiemelte: az érkező futballista már bizonyította képességeit az élvonalban, és a célja az lesz, hogy új állomáshelyén a kezdőcsapatba kerüljön, a válogatottnál pedig újra számításba vegyék a kerethirdetésnél.

  • A rajt előtt távozott Bolláék edzője a PL-csapattól, a Tottenham két fiatalt is igazolt, Franck Kessié Barcelonából Szaúd-Arábiába szerződött.

    Bővebben a nap eseményeiről itt!

  • Újabb nap a hazai és nemzetközi futball átigazolási porondján, tartsanak velünk!