A szlovénok az olimpiai selejtező közelébe lökték a férfi kéziseinket

2020.01.21. 17:37 Módosítva: 2020.01.21. 18:13

Németország után a vasárnap legyőzött Szlovénia is tett egy szívességet a férfi kéziválogatottnak az Európa-bajnokságon. A középdöntő harmadik fordulójában ugyanis 29-24-re legyőzték Portugáliát. Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott Svédország esti legyőzésével megszerezheti az olimpiai selejtezőn való indulás jogát.

A házigazda svédeknek már megvan az olimpiai selejtezési jog, ám ha 20.30-tól nyer ellenük a magyar csapat, akkor Gulyás István válogatottja is megszerzi a tokiói selejtezéshez szükséges kvótát. Ettől függetlenül nem lesz könnyű meccs, mert a jelenleg nullapontos svédek a becsületükért is hajtanak majd.

Az elődöntőbe jutás viszont még sem a portugál–szlovén, sem a magyar–svéd meccsel nem dől el kedden, hiszen a továbbjutásért Magyarország és Szlovénia is versenyben lesz a csoportkör szerdai lezárásáig. Úgy, hogy a magyar és a portugál válogatottak egy-egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a többieknél, így áll a sorrend a csoportban:

  • 1. Norvégia 8 pont, 2. Szlovénia 6, 3. Magyarország 4, 4. Izland 2, 5. Portugália 2, 6. Svédország 0.*

*frissítve a Norvégia–Izland mérkőzés végeredménye (31-28) után.

Magyarország legyőzte Szlovéniát (29-28), így a végén azonos pontszám esetén a magyar csapat lesz előrébb, ehhez viszont legalább egy győzelem kell még a magyar válogatottnak a maradék két, Svédország és Portugália elleni meccsen. A folytatásban az sem segít, hogy szerdán 16 órától játszik a magyar csapat, a szlovénok pedig csak utána, 18.15-től játszanak a norvégokkal, mert ezen is múlhat majd az elődöntőbe jutás.