Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Olimpia 2004 Program
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd szerda
08.12. 08.13. 08.14. 08.15. 08.16. 08.17. 08.18.
-1. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

23:50 | Szurkolni tilos!
Miközben mindenki a félházak miatt panaszkodik, a rendezők mindent elkövetnek, hogy elrontsák a kevés lelkes szurkoló szórakozását. tovább »

23:46 | Nagy Tímea megvédte, Risztov Éva összeomlott
Aranyérmet nyert Nagy Tímea a nõi párbajtõrözõk versenyén és ezzel a magyar sport százötvenedik elsõségét szerezte meg a nyári játékokon. Mincza Ildikó bronzérme egy tuson múlt. A magyar nõi kézilabda- és férfi vízilabda-válogatott egyaránt esélyeshez méltóan kezdett, az amerikai kosárlabda-válogatott viszont tizenkilenc ponttal kapott ki az esélytelennek tartott Puerto Ricótól. Risztov Éva a várakozástól eltérõen nem jutott a 400 méter gyors döntõjébe és kiestek vasárnap pályára lépõ egyéni és páros teniszezõink is. Az éremtáblázaton Magyarország egy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal jelenleg a tizedik helyen áll. Az orosz és az amerikai csapat is egy-egy aranyérmet nyert az elsõ két napon. tovább »

23:08 | Lövészéremben reménykedve
Hétfőn fél kilenckor bemutatkozik negyedik csapatunk is, az éremre esélyes magyar női vízilabda-válogatott. A légpuskások között az Európa-bajnok Sidi Péter meglepetésre készül, hasonlóan Cseh Lászlóhoz, aki száz háton a hetedik idővel került a fináléba. A Bátorfi, Tóth páros is érdekelt az asztaliteniszben, és ha érmet akarnak, akkor kötelező a győzelem számukra első találkozójukon. tovább »

22:10 | 'Magyarország vívónemzet, hej, hej' Vívás »
Egy óra nyolc percet javítva az Athén központjától a Helleniko Sportcentrumig tartó táv nem hivatalos világcsúcsán, az Index tudósítója megérkezik a női párbajtőrdöntőre. Hat szívroham és egy sírógörcs, és boldogan hemperedhet a szurkolók gúlája alá, hiszen Nagy Tímea olimpiai bajnok. Másodszor. tovább »

21:36 | Tizenkilenc pontos verést kapott a Dream Team Kosárlabda »
Története során első vereségét szenvedte el az NBA-sztárokkal megerősített amerikai kosárlabda-válogatott. Puerto Rico csapata végiog vezetve, 92-73-ra verte Iversonékat. A világbajnok szerbek is kikaptak az argentinoktól. tovább »

21:24 | Phelps nem ismételheti meg Mark Spitz rekordját Úszás »
Az olimpia előtt ismeretlen dél-afrikai válogatott nyerte a 4x100-as gyorsváltót a férfiaknál. Az abszolút esélyesnek tartott amerikaiakat a hollandok is megelőzték, ezzel biztossá vált, hogy Michael Phelps Athénban nem nyerhet több aranyat az 1972-ben taroló, és hétig jutó Mark Spitznél. Meglepetés született 100 méter női pillangón is, ahol az ausztrál Petria Thomas győzött. A lengyel Otylia Jedrzejczak két ezüstérmet szerzett, 400 méter gyorsúszásban egy tizenhét éves francia lány előzte meg. A magyarok egyik vasárnapi döntőbe sem jutottak be, Cseh a száz háton a hétfői fináléba verekedte magát. tovább »

19:39 | Nemcsik még nem tudja, hogy nyert vagy vesztett Vívás »
Az oroszok nincsenek jó formában, ezért a kardcsapatnak nagy esélyei vannak a csütörtöki versenyen. Az egyéniben ezüstérmes Nemcsik Zsolt erre a számra készül, addig nem kíván foglalkozni a szombaton történtekkel. tovább »

18:54 | Ismét Nagy Tímea szerezte az első magyar aranyat Vívás »
A párbajtőröző Nagy Tímea Athénban megvédte négy éve szerzett olimpiai bajnoki címét. A döntőben öt találattal verte a francia Laura Flesselt, így ő lett kétszeres olimpiai bajnok egyéniben. Nagy úgy vélte, a finálé könnyebb volt, mint az elődöntő. A 34 éves versenyző edzője, a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző nem várta ezt a sikert, de remélte. Nagy ezzel a magyar sport 150. olimpiai aranyérmét szerezte. tovább »

18:51 | Mincza Ildikó negyedik Vívás »
Olimpián élete legjobb eredményét elérve a világbajnok Mincza Ildikó negyedik lett az egyéni párbajtőr versenyben. A francia Nisima 15-12-re győzte le az MTK 35 éves versenyzőjét. tovább »

18:21 | Nagy Tímea döntős párbajtőrben Vívás »
A női párbajtőröző címvédő Nagy Tímea az elődöntőben egy találattal legyőzte a francia Nisimát, így megvédheti olimpiai bajnoki címét. Ellenfele a '96-os bajnok, Laura Flessel lesz, akit négy éve az elődöntőben legyőzött. Mincza Ildikó a bronzért mérkőzhet. A finálé hét órakor kezdődik. tovább »

16:48 | Járt-e Robert bin Laden az olimpián?
Az olimpiai játékok biztonságban vannak - áll a belügyminisztérium vasárnapi közleményében, amivel a brit Sunday Mirror cikkére reagált a görög kormány. A bulvárlap tudósítója szerint az olimpia igen sebezhető, a szervezők szerint ez légbőlkapott fantáziálás, de tényekkel nem cáfolták az újságíró állításait. tovább »

15:46 | Festékszóróval szurkolt, őrizetbe vették
Az athéni rendőrség őrizetbe vett egy velszi férfit, aki lányát biztatni érkezett a kerékpáros versenyre. A Nicole Cooke, korábbi világbajnok büszke apja lelkesedésében gyermeke nevét felfestette az aszfaltra, és ezt rossz szemmel nézték a biztonsági emberek. tovább »

15:30 | Magyarország - Szerbia-Montenegró 6-4 Vízilabda »
Az olimpiai vízilabda tornán a világ jelenlegi két legjobb együttese már az első találkozón összecsapott. A magyar csapat remekül védekezett és az utolsó negyedben mutatott pazar játékával, és három gólljával a maga javára fordította a szerbek elleni küzdelmet. tovább »

13:21 | Magyarország - Kína 28-24 Kézilabda »
Az olimpián nem titkoltan éremért harcba szálló női kézilabda-válogatott első találkozóján remekül játszott és a szünetben magabiztosan vezetett hat góllal Kína ellen. A folytatásban kissé visszavettek a mieink, így a félidő felére már csak három góllal vezettünk. A végén még a játékvezetők is a kínaiak mellé álltak, azonban nem számoltak a remeklő Pálingerrel, így végül a magyar csapat négygólos győzelmet aratott. tovább »

12:16 | Sikerek és kudarcok a második nap délelőttjén
Az olimpia második napján Cseh László országos csúcsot úszott 100 méter háton, ugyanakkor Risztov Éva nem tudott bekerülni a 400 méter gyors döntőjébe. Teniszezőink közül Mandula és Czink is elbúcsúzott, akárcsak a cselgácsozó Ungvári Miklós. Női párbajtőrözőink közül ketten is elődöntőbe jutottak. tovább »

10:40 | Mandula és Czink is búcsúzott az első fordulóban Tenisz »
Mandula Petra és Czink Melinda sem tudott meglepetést okozni a női teniszezők első fordulójában és kiesett. Mandulát a svájci Schnyder, míg Czinket az amerikai Williams búcsúztatta. tovább »

10:32 | Ungvári nem jutott a legjobb nyolc közé Cselgáncs »
Ungvári Miklós az esélyesebbnek tartott azeri cselgáncsozó, Izmajlov ellen egy remek akció után vitte be a győzelmet jelentő kontrát, mely ippont ért. A folytatásban aztán hiába volt aktívabb portugál ellenfelénél, a szerencsésebb dzsúdós jutott a nyolc közé. Amennyiben bejut a négy közé, úgy Ungvári még a vigaszágban reménykedhet. tovább »

09:55 | Könnyű dolga lenne a terroristáknak Athénban
Egy angol napilap szerint a silány biztonsági feltételek miatt az athéni olimpián ideális körülmények várják a terroristákat. A biztonsági körülmények egyszerűen botrányosak, az előzetes fogadkozásoknak és a nyilvánosságra hozott összegeknek semmi jelentőségük sincs - állítja a lap. tovább »

00:11 | Vívásban ismét aranyesély
Vasárnap délután bemutatkozik a végső győzelemre is esélyes két csapatunk, a címvédő férfi pólóegyüttes és a női kéziválogatott. Előbbi a szerbekkel, utóbbi a kínaiakkal mérkőzik. Risztov Éva négyszáz gyorson harcol az érmekért. A párbajtőröző címvédő, Nagy Tímea a szakág történelmében az első lehet, aki megvédi elsőségét. Mellette Hormay Adrien és Mincza Ildikó is befuthat. tovább »
csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd szerda
08.12. 08.13. 08.14. 08.15. 08.16. 08.17. 08.18.
-1. 1. 2. 3. 4. 5. 6.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt