Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Olimpia 2004 Program
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd
08.25. 08.26. 08.27. 08.28. 08.29. 08.30. 08.31.
13. 14. 15. 16. 17. +1. +2.

Olimpia percről percre

23:51 | Mindenki, a szökőkútba!
A magyar szurkolótábor össznépi fürdőzéssel búcsúzott el az olimpiától. A két hét alatt nem mindig tudták hány aranynál is tartunk, de a férfi pólósok címvédése után a szökőkútban való tombolás kárpótolhatta őket. tovább »

22:47 | A férfi pólósok szerezték a nyolcadik aranyat
A XVIII. nyári olimpiai játékok utolsó napján a vízilabda-válogatott megvédte olimpiai bajnoki címét, női kézilabdázóink az ötödik helyen végeztek, mag Annus Adriántól elvette aranyérmét a NOB. Az utolsó nap a botrányoktól sem volt mentes. tovább »

22:32 | Athén elköszönt
Magyar idő szerint vasárnap este tíz előtt véget ért az athéni olimpia. Kihunyt a láng az Olimpiai Stadionban, a görög főváros elköszönt a világ legnagyobb sporteseményétől. Jacques Rogge NOB-elnök azt mondta, felejthetetlen volt az athéni olimpia. tovább »

Epilógus
A fúvósok teli tüdőből verik a húrokat, a gitáros lelkesedésében a tömegbe dobja az ütőit. A stadion vidéki diszkóvá alakult, de jól van ez így, sokan táncolnak, mások, például a női súlyemelők, félénken nézelődnek, vagy a büfé felé veszik az irányt. Véget ért az olimpia, a sport, a dopping és a Coca-Cola ünnepe, amit azért mégsem tudtak megfojtani sem a szponzorok, sem a hormonkészítmények. Négy év múlva ismét, addig is Szabózé voltam. Hajrá Kína, hajrá kínaiak!

Elvis él
A görög könnyűzene világszínvonalú, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sikerrel keresztezték Britney Spearst Celin Dionnal. Szerencsére a sportolók már eksztázisban, így ez már őket biztos nem zavarja. Jamaikaiak, svédek és koreaiak ölelkeznek össze a színpad előtt, és a görög énekessel mit sem törődve Elvis Only You című dalát éneklik teljes beleéléssel.

21:57 | Haverok, buli, ouzo
Egy vastagon sminkelt görög Justin Timberlake aratta eddig a legnagyobb sikert a záróünnepségen. Az amerikai kosárlabda-válogatott jelenlévő tagjai spanyol műugrókkal flörtölnek, és meg nem erősített hírügynökségi információk szerint többen azt üvöltik, hogy "Bazi nagy görög lagzi!"

21:51 | Vangelis
"Hol a picsában van Vangelis?" - kérdezi elõttem az anyuka, aki már tíz perce a liftzene koronázott királyának A Paradicsom meghódítása című slágerét dúdolja várakozással telve, majd hirtelen nagyot csap gyereke kezére, aki éppen kenyérgalacsinokkal dobálja a finn öttusázó büszke édesanyját.

Még pislákol
Egyelõre még pislákol az olimpiai láng, Fazekas viszont sehol, így egy görög lány kénytelen elfújni a tűzet. Vége, ennyi volt, már csak buli, ingyen gyros és egy fergeteges pophakni van hátra, állítólag itt lesz Lagzi Lajcsi és a Jimmy's Roussos emlékzenekar is.

21:43 | Végjáték
Lassan leereszkedik az olimpiai láng, miközben egy ismert görög szappanopera érzelmes dallamai szólnak. A magyar turisták kezében megáll az otthonról hozott csirkecomb, a szervezők is abbahagyják a poharazgatást, még én is elérzékenyülök. Gyerekek, kutyák és nagymellű szőke nők tűnnek fel a színen az ősi hollywoodi recept szerint, de mindez hiába, a látványtervezők igyekezete ellenére azért ez még egy őszinte pillanat.

Ennyi
Levonják az olimpiai zászlót, és ezzel egy időben elindulnak lefelé a főszponzorok lobogói is. Hivatalosan is véget ért a huszonnyolcadik olimpia, ahol több mint tízezer tonna gyros, negyvenkilencmillió liter ouzo, hétszázhúszezer síkosított óvszer, és közel ugyanennyi anabolitikus szteroid és hormonkészítmény fogyott el.

21:35 | Kína és Kína
Peking küldöttsége éppen a Tigris és Sárkányból ad elő élőképeket, a nem messze tőlem nézelődő, nagylátószögű lencsével felszerelkezett japán turisták szerint a tajvani sportolók eközben jóllakott selyemmajomra utaló kézmozdulatokkal fejezik ki nemtetszésüket.

21:28 | Büszkeség és balítélet
Az athéni polgármester pekingi társa oldalán elindul az olimpiai zászlóval az emelvényre. A mögöttem álló önkéntes szervezők ouzoba fojtják a bánatuk, amiért kegyelemhármast kaptak. Két sorral lejjebb egy finn öttusázó nagymamája mutogatja pár japán turistának, hogy lánya odalent hogyan vegyül belga diszkoszvetőkkel és pár német súlyemelővel.

Pekingben
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke ezután felhívja a világ fiatalságát, hogy négy év múlva látogassanak el Pekingbe, és addig is tartsák karban a vízháztartásukat, és gyakorolják rendszeresen a vizeletminta-adást.

21:21 | Erős közepes
Ez az olimpia feledhetetlen minősítést kapott Jacques Rogge-tól, ami sportdiplomáciai zsargonban erős közepes, hiszen Sidney és Barcelona is megkapta a minden idők legjobb olimpiája címet.

21:05 | Limáé a Coubertin érem
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság "a tiszta játék és az olimpiai értékek kiemelkedõ felmutatásáért" a Pierre de Coubertin érmet a brazil maratoni futó Vanderlei de Limának ítélte. Az athéni olimpia utolsó számában Limát lelökték az útról. A sporteseményt megzavaró férfiról kihallgatásán kiderült, hogy ír, azelõtt pap volt és korábban Silverstone-ban a brit Forma 1-es nagydíjon õ szaladt be térítő szándékkal a pályára.

21:03 | Népek közötti barátság
Egy mongol gerelyhajító éppen most cserélt plüssmackót egy izlandi skeetlövő nővel. A mellettem álldogáló szervezőnek jelentik, hogy egy amerikai vízilabdázó máris két ausztrál és egy német tornászlányt smárolt le örömében, egy tajvani tollaslabdázó nővel pedig nyíltszínen pólót cserélt. Odalent boldogságban ázik mindenki, vakufényben mosolyog a pálya.

20:56 | Végső futás
Az elõttem ücsörgõ magyar turisták már az otthonról hozott lekváros palacsintát és az otthonról hozott Boci-csokit is betermelték, és most az otthonról hozott limonádéval öblögetnek. A sportolók eközben elözönlik a pályát, egy amerikai szinkronúszó egy finom könyökmozdulattal arrébb taszajtja a mellette igyekező nigériai futót, ezek szerint õ bevette, hogy olimpiai pontot és egy görög szirtaki CD-t kap, aki elõször ér a stadion közepére.

Komótos himnusz
Az olasz Baldani az utolsó aranyérmes az athéni olimpián. Maratoni futót talán még sosem tapsoltak meg ennyien, a sportág szépségei ellenére ritkán kerül főműsoridőbe. A zenekar komótosan, már-már érzelgősen játssza, az amúgy pattogós olasz himnuszt, nem sietnek, biztos órabérben hakniznak az olimpián.

20:35 | Ouzoval ünnepelnek
A stadionban éppen a Vágtázó Halottkémek Hagyományõrzõ Egyesület ugrál a tűz körül, biciklista érkezik, a görög kerékpáripar több ezer éves hagyományaira utalva, majd egy állal hegedülõ krétai Edvin Marton lép az emelvényre. A színfalak mögött ouzoval alapozzák meg a hangulatot a fellépõk, amit mi sem bizonyít jobban, mint a krétai zenész szemében égõ opálos ragyogás, meg hogy fordítva fogja a hegedût.

20:30 | Egy kis hazai
Az előttem ücsörgő magyar család szerint a szervezők a show végén gyros-szal és tzazikivel vendégelik meg a sportolókat és a nézőket. Addig még másfél óra, ezért anyuka előveszi az otthonról hozott rántott csirkét, savanyú uborkát és fehér kenyeret.

20:29 | Annus bajnoknak tekinti magát
A kalapácsvetés aranyától megfosztott Annus Adrián a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vasárnapi döntése után is olimpiai bajnoknak tekinti magát, és mindent megtesz, hogy jogi úton bebizonyítsa igazát. Cáfolja a NOB állítását, miszerint Athénban leadott két vizeletmintája nem egyezik. "Az egész ügy mögött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség rosszindulata áll" - jelentette ki a dobóatléta az MTI-nek. tovább »

20:29 | Annus bajnoknak tekinti magát Atlétika »
A kalapácsvetés aranyától megfosztott Annus Adrián a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vasárnapi döntése után is olimpiai bajnoknak tekinti magát, és mindent megtesz, hogy jogi úton bebizonyítsa igazát. Cáfolja a NOB állítását, miszerint Athénban leadott két vizeletmintája nem egyezik. "Az egész ügy mögött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség rosszindulata áll" - jelentette ki a dobóatléta az MTI-nek. tovább »

A görög Juglio Iglesias
A görög Julio Iglesias édesbús dallamaitól kísérve bevonul a színre kétszáz részeg német turista, az ország turisztikai potenciálját demonstrálva, és egyszersmind véget vetve a Görögország dicsőséges történelmét bemutató életképnek.

Sörrel alapoz
A mellettem álldogáló szervezők arról pusmognak, hogy Fazekas Róbert a stadion közelében található bárban alapoz négy korsó sör társaságában az olimpiai láng eloltására.

Érzelmi viharok
Köszöntök mindenkit a XXVIII. Olimpiai Játékok záróünnepségén! A nagyszabású showműsor görög tánczene-énekesek haknijával kezdődik. Információim szerint a szervezők anabolitikus szteroidokat osztottak ki a nézők közt, hogy nagyobb megrázkódtatások nélkül túljuthassanak a következő órák érzelmi viharain.

Fazekas szerephez juthat a záróünnepélyen
Fazekas Róbert közleményt juttatott el a görög szervezőknek, melyben jelezte, hogy a záróünnepségre nagyon szívesen visszajönne, hogy lehugyozza az olimpiai lángot.

19:48 | Annus Adrián csalt és elvették aranyát Atlétika »
Annus Adrián távollétében a NOB végrehajtó bizottsága egyhangúlag - 16-0 arányban - úgy döntött a vasárnap délután befejeződött meghallgatás után, hogy elveszik a magyar sportoló olimpiai aranyérmét. A NOB a doppingvizsgálat megtagadása miatt vette el Annustól aranyérmet, de a hivatalos közleményben jelzik: a magyar atléta által leadott két minta két különböző sportolótól származik. A sportoló nyilatkozott az ügy kipattanása óta először nyilatkozott az MTI-nek és cáfolta, hogy a két vizelet különbözne egymástól. Az ügy mögött szerinte a "NOB és a WADA rosszindulata állt". tovább »

19:18 | Megvédte olimpiai bajnoki címét pólóválogatottunk Vízilabda »
Rémálomszerű kezdés, álomszerű befejezés. Így lehetne jellemezni az athéni olimpia vízalabda tornájának döntőjét, melyben a magyar válogatott 0-3-ról fordítva nyert. Benedekék ezzel megvédték címüket és a magyar vízilabdázás nyolcadik olimpiai bajnoki címét szerezték. tovább »

19:12 | Stefano Baldini nyerte a maratont Atlétika »
A férfi maratoni futást az olasz Stefano Baldini nyerte, 2:10:54 alatt futotta a 42,195 kilométeres távot, második az amerikai Mebrahtom Keflezighi (2:11:29), harmadik a brazil Vanderlei de Lima (2:12:11).

19:04 | Maraton: Stefano Baldini vezet Atlétika »
40 kilométernél: az olasz Stefano Baldini átvette a vezetést. Második az amerikai Mebrahtom Keflezighi. A brazil Lima a harmadik helyre csúszott vissza. 2200 méter van hátra.

18:55 | Tömegverekedés a birkózócsarnokban Birkózás »
Tömegverekedés tört ki az athéni olimpia birkózócsarnokában a 74 kg-osok egyik negyeddöntője után. Az orosz Buvajsza Szajtyijev és a fehérorosz Murad Gajdarov - előbbi hosszabbításos győzelme után - a szőnyeg mellett estek egymásnak. A dulakodókhoz nézők, kísérők és csapattagok is csatlakoztak, majd kisvártatva a rendőrök is bekapcsolódtak. A nemzetközi szövetség (FILA) mindkét együttest 10-10 ezer dolláros büntetéssel sújtotta. Szajtyijev hamar túltehette magát a történteken, hiszen a döntőben is diadalmaskodott, és 1996 után második ötkarikás aranyérmét szerezte meg. (MTI)

18:53 | Megtámadták a maratont vezető futót Atlétika »
A 35 kilométer után is vezető brazil futót, Vanderlei de Limát egy a pályára befutó bajkeverő letuszkolta az útról. A húsz másodperccel vezető De Lima nem sokkal később visszavette a vezetést.

18:50 | Tibeti aktivistát távolítottak el a záróünnepség előtt
Egy tibeti aktivistát kellett eltávolítaniuk a rendezőknek az athéni olimpia záróünnepségének helyszínéről. A zászlót bontó aktivista arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy a 2008-as játékokat rendező Kínában megsértik az emberi jogokat. A pekingi olimpiára ötkarika helyett öt golyó szaggatta lyukkal utaló zászló megjelenése meglepetésként érte a szervezőket.

18:41 | Brazil vezetés a maratonon Atlétika »
Tíz kilométerrel a vége előtt, továbbra is a brazil Vanderlei de Lima vezeti a férfi maratont. Lima egyedül 47 másodperccel vezet az őt üldöző nyolcas csoport előtt.

18:38 | Irak és Argetina fair play díjas labdarúgásban Foci »
Az athéni férfi futballtorna bajnoka Argetina és a negyedik Irak válogatottja kapta a FIFA Fair Play díját.

18:12 | Félúton a maraton Atlétika »
A brazil Vanderlei de Lima vezeti egyedül a mezőnyt, mögötte mintegy húsz másodperccel egy olasz atléta fut egy népesebb boj elején.

17:54 | Hétfőn 884 gép indul Athénból
A SAS légitársaság Koppenhágába tartó járata visszatérni kényszerült Athénba, mert 180 utassal a fedélzetén meghibásodott az Airbus A321 futóműve. Az athéni reptér egyébként masszív kivándorlásra készül hétfőn, amikor 884 gép fedélzetén távoznak a sportolók és szurkolók.

17:50 | Férfi maraton 15 kilométernél Atlétika »
A dél-afrikai Hendrick Ramaala futott elől, pár lépéssel mögötte a marokkói világbajnok Gharib, alig több mint háromnegyed órával a rajt után.

17:44 | Taekwondo férfi 80kg: dél-koreai arany Taekwondo »
A dél-koreai Dae-szung Mun gyõzött a férfiak 80 kilogrammos olimpiai taekwondo döntõjében. Az ezüst a görög Alekszandrosz Nikolaidiszé, bronzérmes a francia Pascal Gentil. A döntőben Dae-szung kiütéssel győzött, miután Nikolaidisz halántékán elhelyezett köríves rúgása nyomán a görög versenyző eszméletét vesztette.

17:41 | Taekwondo női 67kg: kínai arany Taekwondo »
A nők 67kg-os olimpiai taekwondo döntőjében a kínai Csen Dzsong győzött. Ezüstérmes a francia Myriam Baverel, bronzérmes a venezuelai Adriana Carmona.

17:33 | Férfi kézilabda: bajnokok a horvátok Kézilabda »
A döntőben:
Horvátország - Németország 26-24

4. 7. perc | ONLINE »
Nincsen víz, csak cseppek és bugyborékok között süvöltő magyar olimpikonok. Ezúttal is győztünk, olimpikonok vagyunk. Kérem mondják hangosan.

"A mértéktartó tréfák szórakoztatnak, a szertelenektől haragra gerjedünk." - fogalmaz Seneca, akinek Hupákhübrisz téren van tésztamenzája.

Öröm, boldogság. tovább »

16:10 | Vízilabda: oroszoké a bronzérem Vízilabda »
Az elődöntőben a magyaroktól vereséget szenvedett oroszok nyerték a házigazda görögök elleni bronzmérkőzést az athéni olimpia férfi vízilabdatornáján. Oroszország válogatottja 6-5-re verte Görögországot. (MTI)

15:35 | Ötödikek a magyar kézis lányok, Radulovics a gólkirálynő Kézilabda »
Könnyedén legyőzte vasárnap délután Spanyolországot a magyar női kézilabdacsapat az ötödik helyért folyó küzdelemben. A tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésen végig vezetve, különösebb erőlködés nélkül, 38:29 arányban nyertek a magyar kézilabdázók. tovább »

15:35 | Ötödikek a magyar kézis lányok, Radulovics a gólkirálynő
Könnyedén legyőzte vasárnap délután Spanyolországot a magyar női kézilabdacsapat az ötödik helyért folyó küzdelemben. A tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésen végig vezetve, különösebb erőlködés nélkül, 38:29 arányban nyertek a magyar kézilabdázók. tovább »

15:32 | Három kubai győzelem a záró napon Ökölvívás »
Az athéni olimpia utolsó napján az ökölvívók hat kategóriájában (48, 54, 60, 69, 81, plusz 91 kg) avattak győztest. Az első helyek felét, azaz hármat kubai öklözők szereztek meg, míg az aranyérmesek közül a legkönnyebb dolga a plusz 91 kg bajnokának, az orosz Alekszandr Povetkinnek volt, miután ellenfelét, az egyiptomi Mohamed Alit a kötelező orvosi vizsgálatok után nem engedték mérkőzni. (MTI)

15:22 | Brazil arany röplabdában Röplabda »
Brazília 3-1-re legyőzte Olaszországot a férfi röplabda döntőjében.

15:14 | Szajtyijev újabb győzelme Birkózás »
Az atlantai játékok után az orosz Buvajsza Szajtyijev újra az olimpiai dobogó tetejére állhatott fel, miután megnyerte a szabadfogású birkózók 74 kg-os súlycsoportjának küzdelmeit Athénban. Az ötszörös világbajnok klasszis első csoportmérkőzésén Ritter Árpádot győzte le magabiztosan 8-2-re. (MTI)

15:11 | Annus Adrián csalt és elvették aranyát Atlétika »
Annus Adrián távollétében a NOB végrehajtó bizottsága egyhangúlag - 16-0 arányban - úgy döntött a vasárnap délután befejeződött meghallgatás után, hogy elveszik a magyar sportoló olimpiai aranyérmét. A NOB a doppingvizsgálat megtagadása miatt vette el Annustól aranyérmet, de a hivatalos közleményben jelzik: a magyar atléta által leadott két minta két különböző sportolótól származik. tovább »

15:11 | Annus Adrián csalt és elvették aranyát
Annus Adrián távollétében a NOB végrehajtó bizottsága egyhangúlag - 16-0 arányban - úgy döntött a vasárnap délután befejeződött meghallgatás után, hogy elveszik a magyar sportoló olimpiai aranyérmét. A NOB a doppingvizsgálat megtagadása miatt vette el Annustól aranyérmet, de a hivatalos közleményben jelzik: a magyar atléta által leadott két minta két különböző sportolótól származik. tovább »

14:09 | Újabb kubai bokszarany Ökölvívás »
A kubai Mario Kindelan nyerte a hatvan kilogrammosok bokszdöntőjét. Ezzel elszálltak a 17 éves brit Amir Khan álmai, hogy ő legyen a legfiatalabb bokszoló, aki olimpiai aranyat nyer.

13:45 | Kubai arany birkózásban is Birkózás »
A Kubai Yandro Miguel Quintana az olimpiai bajnok 60 kilogrammos szabadfogású birkózásban. Második az iráni Masuod Jokar, harmadik a japán Kenji Inoue.

13:20 | Megvan a harmadik kubai bokszarany Ökölvívás »
Yan Bhartelemy a török tinédzsert, Atagun Yalcinkayát győzte le 21-26-ra a férfi kislégisúly döntőjében. Ezzel a harmadik kubai bokszaranyat nyerte az olimpián.

13:13 | Orosz bronz röplabdában Röplabda »
Oroszország lett a bronzérmes a férfi röplabdatornán. Az oroszok az Egyesült Államok csapatát győzték le.

12:25 | Boksz-arany mérkőzés nélkül Ökölvívás »
Mérkőzés nélkül lett olimpiai bajnok az orosz Alekszander Povetkin nehézsúlyú bokszban, mert ellenfele, az egyiptomi Mohamed Aly nem felelt meg a mérkőzést megelőző orvosi vizsgálaton.

11:52 | Dánia olimpiai bajnok, Korea ezüstérmes Kézilabda »
A büntetőpárbajt Dánia nyerte. A dán kapus, Mortensen két hetest védett ki, így 4-2-re nyerték a hetespárbajt. A két csapat rendkívül jól játszott, a rendes játékrészben nem is bírtak egymással. Döntést a hosszabbítás sem hozott, nagyon kiegyenlített volt a küzdelem. Dánia megvédte olimpiai bajnoi címét, sőt zsinórban harmadszor aranyérmes az olimpián.

11:47 | Hetesek döntenek Kézilabda »
Mivel a rendes játékrészben és a hosszabbításban sem dőlt el a mérkőzés, hétméteresek döntenek a kézilabda döntőjében.

11:42 | Döntetlen Kézilabda »
Mint az elsõ hosszabbításban, a másodikban is hetesbõl egyenlítenek a dánok. Az állás 33-33. A koreaiak 20 másodperccel a vége előtt gólt lő, de a dánok egyenlítenek!

11:40 | Korea átvette a vezetést Kézilabda »
Három perccel a második hosszabbítás vége előtt két gólos a koreai vezetés.

11:35 | Korea egyenlít Kézilabda »
Nem bírnak egymással a csapatok a kézilabda döntőjében. Dánia-Korea 31-31.

11:34 | Korea szépít Kézilabda »
Már csak egy gólos a dán vezetés az ötödik percben.

11:31 | Kétgólos dán vezetés Kézilabda »
A második hosszabbítás első percében két góllal vezetnek a dánok.

11:23 | Az első hosszabbítás nem döntött Kézilabda »
Az első hosszabbítás sem hozott eredményt, 29-29 az állás.

11:22 | Dánia kiegyenlített Kézilabda »
Korea ismét elhúzott két góllal, 29-27-re vezetett, de a dánok fél a kilencedik percben kiegyenlítettek.

11:17 | Dánia szépít Kézilabda »
Gyors dán válasz a koreai gólra. Az állás a hosszabbítás hetedik percében 27-26 a koreaiak javára.

11:16 | Kétgólos koreai vezetés Kézilabda »
A hosszabbítás hatodik percében Korea már 27-25-re vezet Dánia ellen.

11:15 | Koreai vezetés Kézilabda »
A hosszabbítás ötödik percében Korea 27-26-ra vezet Dánia ellen a kézilabda döntőjében.

11:07 | Hosszabbítás lesz Kézilabda »
Nem dőlt el az olimpiai cím sorsa a rendes játékidőben, így hosszabbítás fog dönteni, Dánia vagy Korea kapja az aranyérmet.

11:05 | Egy perccel a vége előtt 25-25 Kézilabda »
A kézilabda-döntő vége előtt egy perccel 25-25 az állás. Dánia és Korea nem bír egymással.

11:00 | Még mindig döntetlen Kézilabda »
Valószínűleg egy gól fog dönteni a női kézilabda döntőjében. hét perccel a vége előtt még mindig döntetlen, 23-23 az állás.

10:45 | Nem bír egymással a két csapat Kézilabda »
A második félidőben sem bír egymással a két csapat. Egyszer Dánia, egyszer Korea vezet egy-egy góllal.

10:33 | Kisebb vagyont kap otthon a vonakodó iráni Cselgáncs »
Átszámítva 100 ezer eurót (25 millió forint) kap otthon Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó, aki eleinte politikai okokból nem akart tatamira lépni az izraeli Ehud Vaks ellen az athéni olimpián, majd meggondolta magát, végül a mérlegelésnél nem tudta hozni a súlyát. A 23 éves kiválóság - aki így csak a nyitóünnepségen szerepelt hazája zászlóvivőjeként - annyi pénzhez jut, mintha aranyérmet nyert volna Görögországban. A sportág nemzetközi szövetsége (IJF) szerint Miresmaeili nem szándékosan és nem a nyilvánosság előtt vonakodott a mérkőzéstől. Túlsúly miatt - függetlenül a véletlen vagy szándékos hízástól - viszont nem lehet senkit sem felelősségre vonni. Az ország ötkarikás bizottsága korábban közölte, hogy a 66 kg-os kategória kétszeres világbajnoka kormányutasításra diszkvalifikáltatta magát. (MTI)

10:16 | Félidőben 14-14 Kézilabda »
A Dánia-Korea kézlabda döntőjében a félidőben 14-14 az állás.

10:13 | Kiegyenlített kézilabda-csata Kézilabda »
A női kézilabda döntőjében nagyon kiegyenlített mérkőzésen két perccel az első félidő vége előtt döntetlenre áll a csata. Korea-Dánia 13-13.

10:10 | Jovcsev otthon kapott aranyérmet Torna »
Az athéni olimpián gyűrűn második bolgár Jordan Jovcsev jelképes aranyérmet kapott hazájában. A tornásznak az ország ötkarikás bizottságát vezető Szvetoszlav Ivanov nyújtotta át a medált, amelytől a küldöttség szerint a bírák fosztották meg őt. "A görög győztes sokkal könnyebb gyakorlatot mutatott be, a zsűri mégsem ennek megfelelően pontozott" - hangsúlyozta Jovcsev, aki mindössze 0,012 ezreddel kapott kevesebb pontot a hazai közönség előtt szereplő Dimosztenisz Tampakosznál. A bolgárok tiltakozását a sportág nemzetközi szövetsége (FIG) elutasította. (MTI)

10:08 | Ausztrália legyőzte a horvát pólósokat Vízilabda »
A férfi vízilabda kilencedik helyért játszott mérőzésén Ausztrália válogatottja 8-7-re legyőzte Hovátország legjobbjait.

10:05 | Korea átvette a vezetést Kézilabda »
Nagyon kiegyenlített mérkőzésen a koreai csapat átvette a vezetést a női kézilabdatorna döntőjében a dánok ellen. Tíz perccel az első félidő vége előtt az állás 10-9.

09:55 | Dán vezetés a kézidöntőben Kézilabda »
Megkezdődött a kézilabda torna döntője. Az első félidő tizedik percében Dánia 5-4-re vezet Korea ellen.

09:52 | Egy kolumbiai kerékpárosnő is lebukott
Lapértesülés szerint pozitív eredményt hozott a női pályakerékpárosok olimpiai pontversenyében bronzérmes Maria Luisa Calle Williams doppingvizsgálata. A L,Equipe francia sportlap úgy tudja, hogy a kolumbiai kerekes szervezetében egy meg nem nevezett stimuláns nyomaira bukkantak. A NOB vasárnap tárgyalja az ügyét, s amennyiben kizárja őt, az amerikai Erin Mirabella lép elő bronzérmessé. (MTI)

09:36 | Brazil kézilabda-győzelem Kézilabda »
A női kézilabdatorna helyosztó mérkőzésein Brazília 26-25-re győzte le Kína válogatottját. Ezzel a brazilok a hetedik, a kínaiak a nyolcadik helyen végeztek.

07:19 | Marion Jones Pekingben is indulna Atlétika »
Az amerikai atlétasztár, Marion Jones, aki a sydneyi olimpiáról öt éremmel térhetett haza, Athénban viszont egyet sem szerzett, kijelentette, a pekingi ötkarikás játékokon is indulni szeretne. "Sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettem volna, de ez már történelem - mondta a vágtázó. - Nagy reményekkel érkeztem Athénba, kár, hogy semmi sem jött össze. Most már csak a jövőre koncentrálok, a világbajnokságra és a következő olimpiára. Úgy érzem ott a helyem, mert a pekingi játékok idején még csak 32 éves leszek."

Jones négy éve, Sydneyben a játékok egyik legnagyobb sztárja volt: 100 és 200 m-en, valamint a 4x400-as váltó tagjaként is első lett. Athénban távolban az ötödik lett, 4x100 m-en pedig a fináléban túlváltás miatt kiesett az aranyérem legnagyobb esélyeseként számon tartott amerikai váltóval.

07:18 | Teherán az "iráni Herkulest" ünnepli Súlyemelés »
ihetetlen népszerűségre tett szert hazájában Hosszein Reza Zadeh, az athéni olimpia +105 kg-os iráni súlyemelő bajnoka. Teherán utcáit elárasztották az őt ábrázoló óriásplakátok, melyek szinte teljesen kiszorítják a David Beckham- vagy Michael Schumacher-transzparenseket. "Azért nyertem, mert hiszek Allahban" - magyarázta sikerét az "iráni Herkulesnek" becézett klasszis.

07:03 | Káosz uralkodott Athénban
Vasárnapra virradóra zavargások törtek ki Athén belvárosában - jelentették helyszíni tudósítóink. A rendőrök feltehetően a Powell amerikai külügyminszter lemondott látogatása miatt tiltakozó tüntetőkkel csaptak össze, elárasztotta a környéket a könnygáz. Az emberek menekültek a rendőrök elől és bárokba szorultak. tovább »

06:58 | Annus nem ment el Athénba Atlétika »
Magyar idő szerint tíz órára várta Athénba Annus Adriánt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy tisztázza magát, miért nem tett eleget a felszólításnak és nem adott újabb vizeletmintát a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek. Vasárnap reggeli hírek szerint idegösszeomlásra hivatkozva nem utazik a görög fővárosba. A bizottság a távollétében is tud dönteni. A görög fővárosban találkozott egymással Gyurcsány Ferenc és Schmitt Pál. A sportminiszter kizárná az állami támogatásból azokat a sportágakat, ahol több sportoló is lebukott tiltott szer használata miatt. A WADA elnöke azt állította, a diszkoszvető Fazekas Róbert egy tiszta vizeletet tartalmazó zacskóval a testében bukott le a doppingvizsgálaton. tovább »

04:43 | 'Én vagyok a világ legmagyarabb embere' Kajak-kenu »
Janics Natasának egyedüliként sikerült a magyar olimpiai csapatból két aranyat nyernie Athénban. Az egyesben aratott sikere után nagyot kiáltott a kamerákba: "Én vagyok a legmagyarabb ember a világon" - volt olvasható a szájáról és nem boldogságáról beszélt a Vajdaságban született bajnok, aki választott hazájának hozott két elsőséget. Janics Natasa öt éve tanult meg magyarul és januárban kapta meg az állampolgárságot. tovább »

03:09 | Káosz Athénban
Szombat éjjel zavargások törtek ki Athén belvárosában – jelentették helyszíni tudósítóink. A rendőrök feltehetően kommunista tüntetőkkel csaptak össze, elárasztotta a környéket a könnygáz. Az emberek menekültek a rendőrök elől és bárokba szorultak.

szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd
08.25. 08.26. 08.27. 08.28. 08.29. 08.30. 08.31.
13. 14. 15. 16. 17. +1. +2.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt