Bajnokok Ligája elődöntőbe jutott a Fradi vízilabda-csapata

D  AS20190606120
2019.06.06. 19:48

A Ferencváros a Jud Dubrovnik legyőzésével bejutott a legjobb négy csapat közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Hannoverben zajló nyolcas döntőjében. A Fradi magyar bajnok és kupagyőztes pólósai a csütörtöki első negyeddöntőben 10-9-re győzték le a horvát együttest.

A magyarok a pénteki elődöntőben a CNA Barcelonetával találkoznak, miután a spanyol (katalán) csapat a nap második negyeddöntőjében igen simán, 12-7-re verte az olasz BPM Sport Managementet.

A Ferencváros parádésan kezdte a negyeddöntőt, Stefan Mitrovic már az első támadásból gólt, majd a Fradi szerb légiósa a Jug kapujánál emberhátrányban szerzett labdát, az ellentámadásból pedig Mezei Tamás gyönyörű csavarással talált kapuba. A Fradi tehát az első két támadásából gólt lőtt, sőt a harmadikból is, Aaron Younger bombája révén. Nem csoda, hogy ekkor, 3-0-nál a horvátok vezetőedzője, Vjekoslav Kobescak időt kért.

A Dubrovnik a negyed közepén lőtt először kapura, rögvest be is talált, majd egy emberelőnyös góllal egy gólra zárkóztak a horvátok. Majd egy-egy akciógól következett minkét oldalon, végül Vámos fórból lőtt gólja zárta az első negyedet, aminek végén 5-3-ra vezetett a magyar csapat.

A második negyed sokkal feszültebb és keményebb játékot hozott, egy-egy szépségdíjas góllal kezdtek a csapatok, majd egy értékesített ferencvárosi előny, és egy szerzett labdából eredményesen végigvitt kontra után már néggyel ment a Fradi. A nagyszünet előtt Fatovic még meglőtte második gólját, így félidőben maradt a háromgólos magyar előny (8-5).

A harmadik negyedben a Ferencváros viszonylag ritkán védekezhetett teljes létszámban, de ez sem okozott problémát, mivel az emberhátrányos védekezés tökéletesen működött. Annyira, hogy Nikola Jaksic szemfüles góljával a Fradi előnye négygólosra nőtt, és ez a különbség egy gólváltást követően meg is maradt a harmadik harmad végéig.  (10-6).

A záró negyedben a Fradi mintha már befejezettnek tekintette volna a meccset, ami majdnem megbosszulta magát. A negyed két gyors Jug-góllal indult, ezzel 10-8-ra zárkóztak a hovátok, majd a vége előtt 48 másodperccel Fatovic egy bődületesen nagy góllal egyetlen találatra hozta fel csapatát.

A meccs vége csak azért nem lett igazán meleg a magyar bajnok számára, mert a következő támadásnál Younger kiállítást harcolt ki a Jug kapujánál, és ennek köszönhetően a Fradi lepörgette a hátralevő időt. 

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Hannover,  negyeddöntő:

  • FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik (horvát) 10-9 (5-3, 3-2, 2-1, 0-3)

gólszerzők: Mitrovic, Vámos, Varga Dé. 2-2, Mezei, Younger, Kállay, Jaksic 1-1, illetve Fatovic 4, Papanasztasziu, Benic, Garcia Gadea, Loncar, Jokovic 1

(Borítókép: Vámos Márton az FTC játékosa ünnepel miután csapata 10-9-re győzött a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (final 8) a Jug Dubrovnik ellen játszott negyeddöntőben Hannoverben 2019. június 6-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)