Paulina
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az angliai Exeter városban lévő Isca Akadémián olyan szigorú a dresscode, hogy a tanári kar a kánikulában sem hajlandó lazítani rajta, a fiúknak kötelező fekete hosszú nadrágban bejárni az iskolába.

  Az iskola tisztában van azzal, hogy éppen rekordmeleg van az országban, ezért tett apró engedményeket, a kötelező fehér ing legfelső gombját ki lehet gombolni és a nyakkendőt sem kötelező hordani. Viszont bármelyik nap dönthetnek úgy reggel az iskola vezetői, hogy már elég hűvös van ahhoz, hogy a nyakkendőt rákényszerítsék a gyerekekre, úgyhogy arra utasították a gyerekeket, hogy a táskájukban mindig legyen egy nyakkendő.

  bbcvid
  Fotó: BBC

  A fiú diákoknak ez nem volt elég, ezért a lányok kötelező formaruháját húzták fel tiltakozásból és térdig érő szoknyába bújtak. Nagyjából 30 diák vett részt az akcióban, és a Guardian által megszólaltatott szülők mind büszkék voltak a gyerekükre, amiért szembe szálltak az iskola vezetőivel.

 • Június 17-én készült ez a videó az indiai Gudzsarát államban:

  A videót a négyfős társaság egyik tagja készítette, a képen rohanó állat pedig egy oroszlánkölyök. Nemsokkal azután, hogy feltöltötték a videót az internetre, a rendőrség őrizetbe vette őket.

  Bár a környezetvédők szerint el akarták ütni az oroszlánt, a felvételek alapján sokkal valószínűbb, hogy csak megörültek, hogy látnak egyet, és le akarták filmezni. Ettől függetlenül ez még bőven kegyetlenkedés, jókedvükben nem nagyon szeret senki - legyen akár ember, akár állat - kocsik elől rohangálni. (via)

 • Két texasi férfi eléggé meglepődhetett, amikor a kocsijuk motorteréből előbújt egy jókora bikasikló. A sofőr halálra rémült, a társa viszont levideózta az esetet:

  Az utasok szerint a hüllő - ami egyébként nem rendelkezik méreggel - végül leesett a kocsiról. Azt nem mondták, hogy hol és hogyan, remélhetőleg azért nem gázolták el lendületből.

 • Nagyot néztünk, hogy a néhány száz fős Szamossályin lép fel hamarosan az NSZK-Jamaica tengelyt képviselő Boney M., de alig hogy kiposztoltuk, egy kedves olvasónk figyelmeztetett: szép-szép, de tavaly már jártak a környéken, mégpedig Monokon.

  Oké Monok majd kétszer akkora, mint Szamossályi, több mint 1600 lelket számlál, viszont amit ott nyomtak showt, az bizony élő volt, több hazai zenésszel együtt jammelve. Itt is egy kis videó róla.

  Boney M. Monokon a Babfesztivalon! #boneym #rasputin #babfesztival #monok #beanfest #tokajhegyalja #tokajwineregion #hegyaljainfo

  hegyalja.info (@hegyaljainfo) által megosztott bejegyzés,

  Ha valakit érdekel, idén is lesz Babfesztivál Monokon (bár sajnos Boney M. nem).