Nándor
7 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A nőstény kutya a Központi Hírszerző Ügynökség képzésén vett részt, de néhány hét után egyre kevesebb lelkesedéssel csinálta a feladatokat. Próbálták játékkal és étellel motiválni, de ettől sem teljesített jobban a teszteken, így végül úgy döntöttek, hogy kiteszik a programból. Ilyen esetekben van rá lehetőség, hogy a kutya a trénerének családjához kerüljön, és Lulu esetében is ez történt. Nem ez mostanában az első ilyen eset, az ausztrál rendőrség nemrég azért bocsátott el egy kutyát, mert túl kedves volt. (CIA)

 • Ha igen, akkor szerencséje van, Svédországban ugyanis vasárnapig licitálhatnak egy szép nagy, 26,5 kilogrammos példányra.

  Nem ez ráadásul az egyetlen érdekesség vele kapcsolatban, hanem az is, hogy a legöregebb ismert meteorit, a svéd-finn határon 1910-ben megtalált Muonionalusta egyik darabja.

  Ott "csupán" nagyjából egymillió évet töltött el, de a valódi életkorát 4,5 milliárd évre teszik a szakértők.

  Az aukciót tartó oldal szerint nagyjából 200 ezer koronáért fog majd elkelni a meteorit, ami nagyjából 6,5 millió forintnak felel meg.

  (Local)

 • Ön mit tenne akkor, ha azt látná egy Burger Kingben, hogy egy gyereket szekálnak a társai? Jó eséllyel le se tojná! Viszont, ha egy szétlapított Woopert kapna, akkor aztán tuti kiverné a balhét – legalábbis ez derült ki a Burger King és a NoBully.org együttműködésének hála.

  A kísérlet során gyerekszínészek eljátszották azt a kifejezetten gyakori (és igen szomorú) helyzetet, amikor a gyerekek kipécézik egyik társukat és folyamatosan szekálják, megalázzák és erőszakoskodnak vele. A Burger King és a NoBully.org arra volt kíváncsi, hogy mihez kezdenek a vevők ebben a helyzetben, és csak hogy legyen valami kontraszt, a jelenetet látó vásárlók egy ököllel péppé vert hamburgert kaptak. A kísérlet borzalmas eredménnyel záródott:

  a vásárlók 95 százaléka kiakadt a szendvicse minőségén, de mindössze 12 (!) százalékuk állt ki a szekált gyerek mellett.

  Tanulságos kísérlet, illetve minden tisztelet azoknak, akik képesek voltak felül emelkedni a szendvicsükön, és segíteni annak, akinek arra szüksége volt:

 • Pár napja írtunk róla a Kerékagyon, hogy néhány éven belül Budapestről is eltüntetnek  a hátizsákos bringafutárok, a helyüket pedig átvehetik a teherkerékpárok. Igaz azok alighanem elektromos rásegítésűek lesznek, ezek meg itt hagyományos meghajtásúak gondolom, de azért jobb ha hozzászokunk a látványukhoz:

   (via copenhagenize.com)