Antal, Antónia
-7 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Azaz Muhammad Ali, aki 1942. január 17-én született Cassius Clay néven, és aki valószínűleg a világ legnagyobb és bizonyára legnagyobb jelentőségű bokszolója volt. Amatőr pályafutása során százöt meccséből százat nyert, Rómában 1960-ban olimpiai bajnoki címet szerzett félnehézsúlyban, majd profinak állt.

  117868549

  Első 19 meccséből 15-öt kiütéssel nyert, 1964-ben profi világbajnok lett, ám címét és versenyengedélyét 1967-ben elvették tőle, mert (akkor már a Malcolm X vezette afroamerikai polgárjogi közösség muszlim tagjaként) megtagadta a részvételt a vietnami háborúban. 1970-ben térhetett vissza a ringbe, 1974-ben szerezte vissza világbajnoki övét George Foreman kiütésével, bár legnagyobb meccseit ekkoriban Joe Frazier ellen vívta. 1981-ben vonult vissza az ökölvívástól, évtizedekig Parkinson-kórban szenvedett, tavaly nyáron halt meg.

 • Felcsúton kevés olyan dolog van, amihez Mészáros Lőrincnek ne lenne köze: a polgármesteré a helyi focicsapat, ő vette meg a legtöbb állami földet a környéken, az ő cége épített kisvasutat és javít autókat a faluban, stb. Most viszont az is kiderült, hogy 

  még a felcsúti iskola büféjét is Mészáros cége üzemelteti.

  A 444.hu egyik olvasója vette észre a felcsúti önkormányzat honlapján, a település kereskedelmi szolgáltatóinak listáján, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. üzemelteti a Letenyey Lajos szakközépiskola és Szakiskola büféjét. 

  mészáros büfé
  Fotó: Csurgó Dénes

  A Mészáros és Mészáros amúgy a milliárdos polgármester legtöbbet hozó cége, amely alapvetően nem tejeskávékkal és szalámis zsömlékkel foglalkozik, hanem építőipari közbeszerzéseken indul, ezeken tavaly konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintnyi megbízást nyert el. 

 • Jó néhány nap eltelt a legutolsó havazás óta, azóta volt olvadás, volt újabb fagyás, úgyhogy a város jelentős részét jég borítja, ami eddig természetes, az már kevésbé, hogy a felelősök rengeteg helyen meg sem próbálták eltakarítani előbb a havat, most már a jeget, legyen szó utcákról vagy akár busz- és villamosmegállókról.

  De hát panaszkodni mindenki tud, meg dühöngeni is, meg combnyaktöréses idős emberekről, hasra eső kismamákról és más borzalmakról beszélni. De minek! Nézzük inkább a dolog jó oldalát, és ne csak a Facebookon nevezzük az utcákat jégpályáknak. Tegyünk inkább úgy, mint ez a Lövőház utcai, leleményes, optimista és mindnyájunknak példát mutató állampolgár, aki szó szerint vette azt a felkiáltást, hogy "Hát ezeken az utcákon akár korcsolyázni is lehetne!". (A videót az egyik Lövőház utcai étterem közölte.)

  FRISSÍTÉS: Azóta már egy tábla is megjelent az utcában, ezzel a felirattal: "A Lövőház utcai jégpálya a téli hideg szervezésében és kivitelezésében készült. A II. kerületi önkormányzat csak nem végzi a dolgát... Vigyázzanak magukra!"

 • veszprapl

  Pedig matekpélda is lehetne: ha egy Orbán-interjú meghekkelése miatt hat embert rúgtak ki, akkor a szintén a Pannon Lapok Társaságához tartozó Veszprémi Napló viccrovatában megjelent hitleres zsidóvicc miatt hányat fognak?

  A Kisbicebóca tumblr-oldal szúrta ki a megyei lap mai számának legfrenetikusabb viccét (még a digitális archívumból is elérhető), amit a Kuruc.infón és rajtuk kívül talán semmilyen más médium sem vállalt volna be. Talán nem gyávaságból.

  FRISSÍTÉS: Az RTL Klub Híradója megkereste a Veszprémi Naplót, ahol azt mondták, a viccnek nem lett volna szabad megjelennie. A Médiahatóságnál azt mondták, egyelőre nem érkezett hozzájuk bejelentés a vicc miatt.