2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália
Térkép, Galéria, Videó
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Még mindig bajlódnak az árammal

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kollégánk jó híre az M1-ről:

    a 80-as km-nél állók kiszabadultak, hála a rendőröknek. Budapest felé 50-el lehet menni, egy sorban lehet haladni. Most ment el Győr irányába 12 volánbusz, mentő és rendőr is, és sok helyen az emberek elkezdték bontani a korlátot, mások viszont állnak az út szélén, és stoppolnak. A 73-as kilométernél egy busz várja a melegedni akarókat. Egyébként mindenki igyekszik segíteni mindenkinek, a teherautók maradnak az út szélén, csak a személyautók tudnak visszafordulni.

  • A rettenetes trianoni dráma miatt Budapesttől az országhatárt elérni négy óránál nem tart hosszabb ideig. Általában. Bezzeg most: a Nyíregyházára tegnap 17.23-kor indult IC 9-kor futott be, 16 órás út után. Gábor így utazott:

    A 17:23-as rétközi ic-n utaztam, reggel 9-re értünk Nyíregyházára 16 óra alatt, 12 órás (!) késéssel. Kisujszallasnal 4,5 órát álltunk, Debrecen előtt 5 perccel leszakadt az áramszedő, a mozdonyt kicserélték dízelesre 2,5 óra alatt. Debrecennél a mentő elvitt egy 8 hónapos terhes kismamát, Debrecen előtt lekapcsolták a fűtést, 4 órát voltunk fűtés nélkül. Étlen és főleg szomjan egész éjszaka.

  • és 10:53-kor a képernyő alján futó szövegben elkezdték tájékoztatni a nézőket a hóhelyzetről, kicsit elrontva ezzel az eddigi zavartalanul folyó ünnepi másor hangulatát. Ha például egyszer valamikor háború lesz, a mozgósítás így kicsit nehézkesen fog menni.

  • A szocialisták elnöke felszólította Orbán Viktort, hogy „haladéktalanul utasítsa Pintér Sándor belügyminisztert és az állampolgárok biztonságáért felelős kormányzati szervek vezetőit, hogy tegyék végre a dolgukat!” Az MSZP – egyike azon kevés politikai erőknek, akik dacolva a hóhelyzettel, megtartják a rendezvényüket – rápirított Orbánra. Mesterházy Attila „Azonnal intézkedjenek!” című közleményében feltette a kérdést, hogy a rendkívüli időn túl mi a baj fő oka. „Rendkívüli az az időjárás, amelyet több mint egy hete előre jelzett az Országos Meteorológiai Szolgálat? Hol van a téli felkészülésről hetekig áradozó Bakondi György és az általa vezetett katasztrófavédelem? Miért nem látták előre a bajt, miért nem hozták meg időben az emberek biztonsága érdekében szükséges intézkedéseket?” – kérdezte.

  • Bécsben tegnap délután óta nem esik a hó – jelentette Anita.

  • - csak hogy tárgyszerűek legyünk, meg kell jegyezni - más műsor volt. A Kukori és Kotkoda.

    Igaz, a képernyő alján folyamatosan közölnek többé-kevébé aktuális információkat.

  • Egy olvasónk szerint mi sem tudjuk jól: „Azt írtátok, hogy Fehérvárról óránként egy személyvonat megy Pestre. Most jövünk a Gárdonyi állomásról – a tájékoztatás szerint a vonatok nem járnak, reggel ötkor ment Pest felé egy vonat, nem tudják a következő mikor indul. Ja, és a MÁV információ telefonon nem elérhető.”

  • Berényi József, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának elnöke nyilatkozott telefonon a nemzeti összetartozás fontosságáról és a szlovákiai magyarság megkérdőjeleződött jövőjéről, az intézményi keretekről.

    De máris észbe kaptak, és váltottak: jön a nők szerepe a forradalomban és reformkorban!

  • Ildikó, aki éjjel már jelentkezett (bár akkor a nevét még nem tudtuk), és aki a férjét lepte meg a most már biztosan legemlékezetesebb házassági évfordulós ajándékkal, a hajnali órákban arra a következtetésre jutott, hogy akár harminc kiolométer hosszú is lehetett a sor az M1-esen.

    A tuzoltosag azt mondta, hogy az M1-en H.halom fele a 99-es kmnel van gond egy elakadt kamionnal. Ha mi kb a 67-es km-nel allunk este 7 ota, vajon hany ezer megrekedt gepjarmu hany ezer utassal vesztegel a koztes 32km-en?

  • Csütörtök este 18.10-kor indult a Keleti pályaudvarról egy gyorsvonat Békéscsabára. Hajnali hatkor jelentkezett egy olvasónk, hogy már csak tíz percre vannak az úticéltól. Reméljük, azóta sikerült befutniuk.

  • Egy éppen Füle felé evickélő autós beszámolója szerint az M7-es autópályát vasárnapig biztosan nem tudják eltakarítani, mivel a katasztrófavédőknek 117 roncsot kell elszállítaniuk. A 70-es út le van zárva, ellenben egy Füle, Polgárdi felé vezető alsóbbrendű utat elkezdtek takarítani, ezért ezen az útvonalon van remény arra, hogy el lehet jutni a Balaton északi partjára. Józsi tegnap délután fél kettőkor indult el Budapestről, a mínusz hét fokban való éjszakai várakozás közben az autó fűtése fél tank benzinjét felemésztette.

  • Kétszázmillió forintos energetikai korszerűsítést végeztek el a szabadszállási Petőfi iskolában. Ma ünnepélyesen átadták volna az energetikaikorszerűsített iskolát, még Kolbászmentő Budai Gyula is beszédet mondott volna. De most érkezett a levél: „a mára tervezett ünnepélyes átadó
    rendezvényel marad”.

    Hogy mikor pótolják, nem tudjuk, Budai Gyula talán József Attilát írja át most, mondjuk így: „Utoljára Szabadszállásra mentem, a haVak vége volt”.

  • A Múzeumkertnél tanácstalanul tébláboló 40-50, zászlót lobogtató lengyel nem fog megfagyni, mindjárt érkezik értük egy busz, elviszik őket egy budapesti túrára, a Várba és a Parlamenthez - jelentette munkatársunk.

  • Csaba szerint a rendőrség lezáratta a lehajtót:

    Reggel 6 óra állunk az M7-esen a Balaton felé a martonvásári lehajtónál (de vannak akik este óta itt dekkolnak). Budapest felé szépen le van takarítva az út (a szél is csillapodott, a hó nem esik), de nem engednek lehajtani senkit sem, a Fejér megyei rendőrség lezáratta a lehajtót, így nem tudunk a teljesen jól járható másik irányban hazamenni) viszont Pest megyében engedtek felhajtani a pályára (sőt volt akit az M1-esről irányítottak át ide).

    Teljes a káosz: az AAK-sok és a katasztrófavédelmisek nem tudnak semmit, a rendőrökre mutogatnak, akik viszont sehol sincsenek. Néha a másik irányban elhúz 80-100-al egy rendőr- vagy tűzoltóautó, vagy hóeke. Mi meg állunk itt.

  • Kollégánk egy busznyi lengyelt talált az állami ünnepségek központi helyszínének szánt Múzeumkertben, ahol éppen most beszélne Orbán Viktor helyett Áder János. Teljesen tanácstalanok, senki nem tájékoztatta őket semmiről. A Parlamentet keresik, üzenjük azoknak, akik meghívták őket, hogy merre találják a csoportot hamarosan.

  • A MÁV 10 órakor személyszállító vonatot indított a Balaton mindkét partja irányába – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek reggel. A 10 órakor induló vonatok Szabadbattyán-Lepsény irányába a Balaton déli partján Nagykanizsáig, valamint Szabadbattyán-Polgárdi-Füle-Csajág vonalon a Balaton északi partján Tapolcáig mennek. Székesfehérvárról Budapestre körülbelül óránként indulnak személyvonatok. (MTI)

  • A 610-es főút Kaposújlak mellett
    A 610-es főút Kaposújlak mellett
  • Az Útinform honlapja összeomlott.

  • Az lenne a kérdésünk, hogyha a 69-es km-nél Budapest felé percenként kb 1 kocsi jon az átvágott korláton át, akkor miért nem vágnak még 3-4 lyukat? És miért nem vágták 10 órával ezelőtt?

  • Zalaegerszegről pénteken nem indultak és a városba nem érkeztek távolsági buszjáratok, a megye egyes területein egyáltalán nincs menetrend szerinti közlekedés. A zalai megyeszékhelyről csütörtökön elindult járatok közül két busz nem tért vissza. Keszthely és Hévíz, valamint Bak és Zalatárnok térségének kivételével a helyközi közlekedésben járnak a zalai buszok, de jelentős késésekkel tudnak csak haladni a hóátfúvások és az elakadt járművek miatt. Péntek délelőtt Zalaegerszeg északi elkerülő útján és Dióskálon is a hóban vesztegelt egy-egy busz, amiket még csütörtökön kellett a helyszínen hagyni. (MTI)

  • A révkomáromi járásban csütörtök este óta folyamatosan dolgoznak a mentőegységek, helyenként kétméteres hótorlasz akadályozza a közlekedést, a dunaszerdahelyi járásban sem jobb a helyzet. Több száz embert kellett kimenteni az elakadt járművekből. (bumm.sk)

  • A hírek szerint sem a fellépő táncosok, sem Kövér László házelnök nem tud elindulni Budapestről.

  • A szerb Blic Online vezető anyagban számol be a magyarországi hóhelyzetről, mert szerb autók és buszok is vesztegelnek az M1-es autópályán. Az egyik buszon egy öt hónapos gyerek is van.

  • János szerint analóg frekvencián jöhetne az információ:

    A kamionosok többségénél működnek a jó öreg de megbízható CB rádiók, a hobbi rádiósok, rádióamatőrök már eddig is sokat segítettek az információ átadásában. Ha vennék a fáradságot a hivatalos intézmények és a modern zárt láncú (TETRA) kommunikáció mellett információt osztanának meg az analóg frekvenciákon, nagy segítséget jelentene.

  • A Milla lefújta a ma délután 5 órára tervezett Kálvin téri "Azért a víz az úr" című demonstrációját. Az egyesület március 17-én délután 3-kor tartja meg a mára tervezett tüntetését, a helyszín változatlan.

  • Hernyes Tamas, a Bakony Harckiképző Központ Hadműveleti főnökségének beosztott tisztje  a mentésre kirendelt egyik Ural tehergépkocsiban csapatával több mint tizenkét órán át járta Várpalota környékét. „Egész egyszerűen: katasztrofális volt a helyzet. Talán az a legpontosabb, ha úgy fogalmazok: nem volt életszerű”. (honvedelem.hu)

  • Az autósoknak sikerült átvágni a korlátot, Judit írt nekünk erről.

    A rendőrség kérésére végre a tűzoltók levágták a szalagkorlátot a 80-as km-nél, és a rendőrök megpróbálják visszafordítani az autókat. Tükörjég mindenütt.

    Elakadt egy kisbusz az átvágott korlátnál
    Elakadt egy kisbusz az átvágott korlátnál
    Fotó: Domonkos Tomcsanyi / olvasónk
  • A zord földi időjárás miatt egyelőre nem hagyta el a Nemzetközi Űrállomást az öt hónapos szolgálat után hazatérőben lévő három űrhajós. Az amerikai Kevin Ford, továbbá az orosz Oleg Novickij és Jevgenyij Tarelkin az eredeti tervek szerint péntek reggel landolt volna egy Szojuz űrhajóban Kazahsztán középső részében. A fogadásukra rendelt orosz helikopterek azonban a köd és fagy miatt nem tudtak elrepülni az érintett területre, így a visszatérést el kellett halasztani. A tervek szerint az asztronauták szombaton indulnak útnak.

  • Papp Károly országos rendőrfőkapitány és Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője délelőtt tizenegykor sajtótájékoztatót tart a rendkívüli hóhelyzetről. (MTI)

  • Nehéz átjutni a szalagkorlátokon, írja Éva:

    Sikerült visszafordulnia a családomnak az M1-en. Az autókat át kell tuszkolni a fordítóponton, mert egy teknő van alatta. Ezért lassan megy a dolog. Nem egy hivatalos, betonelemes átjárót nyitottak meg, hanem szétszedték a korlátot ott, ahol épp nincs bokor. Bp. felé havas az út, de járható.