Békemenet és trafiktúra október 23-án

2013.10.23. 09:09
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az 1956-os forradalom után először 1988-ban voltak utcai tüntetések. A Magyar Demokrata Fórum, a Szabad Kezdeményezések Hálózata, a Fiatal Demokraták Szövetsége, a Bajcsy-Zsilinszky Endre Baráti Társaság és a Történelmi Igazságtétel Bizottság megmozdulást a rendőrség nem engedélyezte, így tervüktől ezek a szervezetek is elálltak. A tévé és a rádió többször ismertette a rendőrség közleményét, amely betiltott minden október 23-i megmozdulást, felvonulást, vagy gyülekezést. Ennek ellenére a város több pontján voltak tüntetések, a rendőrség többeket őrizetbe vett.

  • „Magyarország lobogójának tisztelegj!” – hangzik a parancs. 2014. március 15-én egy 31 méteres lobogót fognak felvonni a megújult Kossuth téren, derült ki a közvetítésből.

  • Az m1 élőben közvetíti. A Kossuth tér felújítása miatt kellett szakítani a hagyományokkal, az idén a Hősök tere az állami ünnepségsorozat központja.

  • Tényleg ünnepi időjárásunk lesz. Csakúgy mint tegnap, ma hajnalban is megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja. Ez azt jelenti, hogy a mérések kezdete óta soha nem volt ilyen enyhe a hajnal október 23-án. Az eddigi csúcsot (16 fok) 2002-ben Mázán mérték, ezt három tizeddel haladtuk meg. Kaposváron, Iklódbördőcén és Pestszentlőrincen is 16,3 fok volt. A budapesti rekordot 2,5 fokkal döntöttük meg. (OMSZ)

  • Körülbelül egy tucatnyian (11-13 fő) vettek részt az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt rendezvényén. (Beol.hu)

  • Lezárások, elterelések Budapesten

    Az október 23-i rendezvények miatt a fél várost lezárják, a buszok, villamosok, trolik jelentős része más útvonalon jár. A kisföldalatti Oktogon és Széchenyi fürdő közötti állomásait pedig szakaszosan lezárhatják dél és este 8 között.

  • 1956-ban katonatisztként teljesített szolgálatot az akkor 26 éves Gali László. Ötvenhét év elteltével feleleveníti 18 nap történetét: miként védte katonáival a Délmagyarország Kárász utcai szerkesztőségét és nyomdáját, hogyan vitte haza újszülött kislányát a klinikáról, és mi történt vele a fővárosban. (Délmagyarország)

  • Rejtélyes 1956-os fotókra bukkantunk

    Egy 57 éve Amerikába emigrált férfi hagyatékából kerültek elő, először az Indexen láthatók. Ismeretlen szereplők, sokszor ismeretlen helyszínek. Ha tud valamit róluk, jelentkezzen!

    Sosem látott '56-os fotók egy ismeretlen fotós hagyatékából - kattintson a képre!
    Sosem látott '56-os fotók egy ismeretlen fotós hagyatékából - kattintson a képre!
  • 200 000 orbánista vs 100 000 antiorbánista

    Az idei október 23-án semmi sem úgy lesz, mint azt az elmúlt években megszokhattuk, pedig olyan figurák is előbukkannak, akiknek az arcát még a kilencvenes években szoktuk meg.

  • Ünnepi időjárásban pompázik a nemzet

    Minden idők egyik leghosszabb időjáráscikke, de nagyon tartalmas. Én már elolvastam, szívből ajánlom mindenkinek.