2024. június 30. 18:00 ÉLŐ
Anglia 2
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia
Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Fidesz nyerte a választást

Percről percre a választási kampány hírei, a választási eredmények az Indexen. Minket olvasson, ha mindent tudni akar arról, milyen lesz az új parlament.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A baloldali összefogás pártjai ötpontos, a romák felzárkóztatásával foglalkozó együttműködési megállapodást kötöttek. A Fidesz a hírre gyurcsányozásal válaszolt: "A Gyurcsány-koalíció kormányzása idején megalázta, kihasználta és egy életen át segélyre ítélte a roma társadalmat, vagyis a valóságban egy percig sem érdekelte a cigányság felzárkóztatásának ügye." - nyilatkozta  Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője.

  • "Viktor, ne hívd be újra az oroszokat!" - adott ki közvetlen hangú nyilatkozatot Fodor Gábor. "Itt az ideje, hogy Orbán Viktor belássa, hazánk nem kerülhet olyan ország gazdasági függőségébe, amely nem riad vissza attól sem, hogy agresszióval szerezzen érvényt akaratának." - írja a liberális pártvezető, rámutatva: "Orbán Viktor 2007-ben még így nyilatkozott:,Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni. Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.”

    "Ha a Fidesz kormányt nem győzték meg Paks II. kapcsán agazdasági aggályok, a zöldek érvelései, a népszavazási törekvések, számos tudós, szakember szakértő szavai, akkor álljon most intő példaként Ukrajna sorsa." - szólítja fel Fodor a miniszterelnököt, hogy lépjen vissza a paksi egyezségtől.

  • Áder János köztársasági elnök és felesége vasárnap megtekintették a busókat. 

  • Hegedüs Péter, a Független Kisgazdapárt elnöke sajtóközleményben tudatta, hogy

    politikai kalandorok egy csoportja bizonyos Németországból hazatelepült nőgyógyász Horkovics-Kováts János vezetésével, a MIÉP maradványával összefogva „Kisgazdapárt-MIÉP” néven indulnak a választáson.

    Hegedüs leszögezte: nincs közük a Kisgazdapárt-MIÉP nevű szervezethez, és jobban teszik, ha ők sem sajátítják ki a brandet, különben választás után kártérítési eljárást indítanak ellenük.

    A név hasonlóságából adódott néhány félreértés. A Fejér megyei 1. sz. választókörzetben a Kisgazdapárt-MIÉP politikusa lépett vissza egy jobbikos javára, és ugyanez történt a Csongrád megyei 4. választókörzetben is. A visszalépők viszont nem az FKGP politikusai.

  • Nemcsak filmet, hanem kampányt is – láthatóan erre épít a Jobbik. Vona Gábor kutyás posztjai után a budai 2. számú választókerületben induló Novák Előd is beleállt az állattartók szavazataira hajtó kampányba.

  • igaz, még tegnap, a keresztúri piacon – derül ki a Facebook-bejegyzéséből. Jó étvággyal ehet, a pártja országos listát állíthat.

    10780 484990894946296 244142573 n
    Fotó: Schmuck Andor Oldala / Facebook
  • Ha szeretné egy hardcore külpolitikai demonstrációval tölteni a vasárnap délutánját, sétáljon el a Bajza utca 35-be, az orosz követség elé; öt órakor az Együtt-PM Szövetség gyertás tiltakozást rendez. Bajnai Gordon is beszédet tart. Mindenkit várnak, aki elítéli az orosz katonai agressziót és szolidaritást vállal Ukrajnával.

  • Méghozzá nem is kevés, az esztergomi választókerületbe küldött gyurcsányista kemény nő végigrohanja a körzetét.

  • Miskolcon hozza nyilvánosságra országos listáját a Magyarországi Cigánypárt. Azt már tudni lehet, hogy a listát Horváth Aladár roma polgárjogi aktivista vezeti, aki 1990-ben az SZDSZ színeiben már volt parlamenti képviselő.

  • Mindinkább kampánytéma lesz Ukrajna, előbb Mesterházy lőtt Orbánra, most Schmuck Andor szocdemjei szólaltak meg. A párt Áder Jánoshoz fordult, azt kérik, hogy az államfő hívja össze az országos listát állító pártok vezetőit – ebbe ugye most már mindjárt ők is beletartoznak (a listájukat még nem regisztrálták, de már elég jelöltjük van ehhez). A Szociáldemokraták többek között azért kérik az egyeztetés Áderrel, hogy kiderüljön,

    az ukrán válság exkalációjában adódó esetleges menekültkérdés milyen hatással lehet az április választások lebonyolítására.

  • A fideszes Kósa Lajos arra számít, hogy a baloldali Összefogás negatív meglepetést fog okozni, és a Jobbik legalább az egyéni választókerületek egyharmadában meg fogja előzni a balos jelöltet – írja az MTI. A Lánchíd rádiónak adott interjúban beszélt az őszödi beszédről is, amivel kapcsolatban az elmúlt napokban került némi önellentmondásba. Most ezt mondta:

    Arra a felvetésre, hogy Vadai Ágnes (DK) szerint az, hogy Orbán Viktor már 2006 nyarán azt mondta, Gyurcsányék hazudtak, az mutatja, hogy a felvétel már akkor a Fidesznél volt, közölte: ahhoz, hogy azt tudják, hogy a szocialisták nem mondanak igazat, nem kellett az őszödi beszédnek elhangoznia, az számtalanszor bebizonyosodott, például a gázáremelésben.

  • És virágot is ültetett bele. Igen, virágot, igen, kátyúba – Kiskunhalason sosem felejtik el ezt a napot, azt gondolom. Tessék, a vizuális élményekért:

     

  • Orosz-ukrán háború, sőt talán nem túlzás azt állítani, hogy újabb hidegháború is fenyeget, a magyar miniszterelnök pedig sehol

    írja az MSZP elnöke. Mesterházy felszólította Orbán Viktor, hogy „több heti hallgatás után végre bátran és egyértelműen foglaljon állást Ukrajna ügyében”, valamint utalt arra, hogy a krízis lezárultáig fel kellene függeszteni az Oroszországgal a paksi atomerő bővítéséről folyó tárgyalásokat, és a helyzet tisztázódásáig be kellene fagyasztani a projektet.

    Az ukrán válságról bővebben itt olvashat >>

  • Karácsony Gergely posztolta az imént ezt a koncertfelvételt a PM születésnapi bulijáról "a mikrofonnál Szabó Timi" felirattal:

  • A Jobbik legfrissebb posztjában kimondja: Magyarországon nem működik az állatvédelmi igazgatás. Szerintük a hatóságok nincsenek kellően felkészítve arra, hogy mit kell tenni nem megfelelő állattartás, állatkínzás esetén. Ők megoldják:

  • Bár a választás.hu adatai szerint még nagyjából 20 LMP-jelölt nem adta le az ajánlásait, és nyilvántartásba is csak 63 jelöltet vettek, Schiffer András, a párt társelnöke azt mondta, hogy mind a 106 körzetben összegyűlt az elegendő aláírásuk, de néhány körzetben még rágyűjtenek hétfőig.

  • A Demokratikus Koalíció elnöke arra szólította fel szombati nyílt levelében Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy álljon el "ördögien veszélyes tervétől", és ne kösse Magyarország energetikai jövőjét Oroszországhoz.

  • Az Együtt 2014 Mozgalom ezzel az aranyos képpel ünnepli párttestvére és legfőbb szövetsége, a Párbeszéd Magyarországért születésnapját.

  • Nógrád megye két egyéni választókerületében 36 képviselőjelölt van, vagyis átlag 18; a balassagyarmati körzetben akár 20 jelölt is lehet. De a pécsi 1-es és a szigetvári körzetben is lehet 18 név a szavazólapon (Baranyában a négy helyre 64-en, vagyis átlag 16-an pályáznak). A másik végletet Veszprém megye jelenti, ott a szintén 4 képviselői helyre eddig 25-en jelentkeztek.

    Miért van ilyen sok jelölt?

  • Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter lakossági fórumot tartott Kunhegyesen. A Facebookján fotót közölt azokról, akik elmentek. A téma Abádszalók-Kunhegyes közös szennyvízelvezetési és tisztítási beruházása volt.

  • A választási iroda szombat esti adatai szerint eddig 1040-en jelentkeztek be a területi választási irodákhoz egyéni képviselőjelöltnek. Reggel még csak 915-en voltak, vagyis csak ma száznál többen adták le az ajánlásokat. A Fidesz-KDNP és a baloldali Összefogás jelöltjeit mindenhol nyilvántartásba vették, a Jobbiknak egyetlen jelöltje vár még elbírálásra (Mosonmagyaróváron, ahol az eredetileg indítani tervezett jelölt meghalt). Az LMP-nek 63 jelöltje van, és több mint húsz vár a nyilvántartásba vételre.

    Az országos lista állításához szükséges legalább 27 több nyilvántartásba vett jelöltje van a Haza nem eladó mozgalomnak, a Schmuck-féle Szociáldemokratáknak, a JESZ-nek és a Munkáspártnak, de a nyilvántartásba vett és még elbírálásra váró jelöltek száma alapján még további 8 szervezet reménykedhet országos listában.

  • A Nyíregyházi ellenzéki Össszefogás mehívta Magyar Blintot, hogy bemutasa a Magyar Polip című könyvét. A könybemutató házigazdája Jeszenszki András a Nyíregyházi 1. sz. választó kerület Parlamenti képvísekö jelöltje volt. Magyar Bálinttal Veszprémi Erzsike (Zsike) beszélgetett - írja Gönczi József Facebookján.

  • "45 perce állunk, de egy "rezsikonvoj" már elhúzott mellettünk" - méltatlankodik az MSZP-s Török Zsolt a Facebookján az M3-ason egy dugóban ülve. "Felvezető rendőrautó, előfutó fekete Audi (JUR-1..), fekete mikrobusz, utófutó fekete Audi Q7-es" - sorolja a konvoj összeállítását.

  • Szili: Gyurcsány nevezze meg az őszödi beszéd kiszivárogtatóját

    Ha Gyurcsány Ferenc tudja, hogy áruló szivárogtatta ki az őszödi beszéd felvételét, legyen bátorsága megnevezni az illetőt és feltárni az ügy hátterét – mondta Szili Katalin. A volt MSZP-s házelnök, most KTI-s politikus erről napra pontosan négy évvel ezelőtt, az akkori kampányban beszélt.

    Ki fogadna egy Kósa Lajos: Szillogizmusok és más túlélési technikák a mindenapokban bőrkötéses kiadásba, hogy 2018. március elsején is lesz őszödözés? Orbán lila nyakkendőjét viheti, aki azt is megmondja, akkor kit sodor el az őszödi hazugságspirál.

  • A baloldali Összefogás öt pártjának képviselői roma együttműködési megállapodás címmel tartanak sajtótájékoztatót vasárnap. Az nem derült ki a meghívóból, kivel vagy kikkel és miben működnek együtt.

  • Kiadtak egy közleményt arról, hogy az Országgyűlés Hivatala szerintük az eskütétel halogatásával próbálja megakadályozni azt, hogy elkezdjen dolgozni a Nemzeti Választási Bizottságban a delegáltjuk, Litresits András ügyvéd. Litresits péntek délután négykor átadta a megbízólevelét, de az eskütétel csak hétfőn vagy kedden lesz, ezért a delegált kimaradt a szombat délelőtti NVB-ülésből. Így az Összefogás nevével kapcsolatos beadványhoz se szólhatott hozzá. Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP az NVB tévesnek tartott határozata miatt felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Kúriához.

  • Hivatalosan is nyilvántartásba vették a 4K! első képviselőjelöltjeit: Völgyesi Krisztán autóbusz-vezetőt Csepelen, Nagy András közgazdászt Szombathelyen, és Kovács Gábor ingatlan-értékbecslőt Somogy megye barcsi körzetében.

  • Ahogy az MTI összefoglalta.

    másik izé

  • Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szombaton arról tartott sajtótájékoztatót, mit kezdenének a beilleszkedni nem tudó gyerekekkel. Az MTI beszámolója szerint az az egyik ötletük, hogy egy szakértői bizottság döntése alapján javítóintézetben kellene nevelni azokat, akik nem tudnak beilleszkedni a normál osztályba, vagy nem tartják tiszteletben társaik és a pedagógusok jogait. Emellett, ha a családi háttér olyan, hogy az a gyermeket "bűnözésre ösztönzi", akkor a Jobbik szerint a bentlakásos iskola lenne a megoldás, mondta Dúró. A Jobbik ezeknek a gyerekeknek börtönlátogatást is szervezne, hogy bemutassa számukra az "elkerülendő jövőképet". Azt is kifejtette, hogy szerintük nem lehet minden esetben erőltetni az iskolai integrációt.